Buku Mat Luthfi, Planner 2016 dan Coklat

Diya Hanun | 11:57 PM | Monday, December 7, 2015 | 26 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Lately aku tak tau kenapa banyak benda yang aku nak, datang pada masa-masa yang tepat. Macam contoh, sebelum ni selalu je tengok promosi pasal 2 buku Mat Luthfi. Ada juga teringin nak beli tapi tak ada masa nak jalan-jalan. Last-last akak aku beli buku ni. Catatan Mat Luthfi tu beli tak ingat lah bila, dan Momen Mat Luthfi tu baru-baru ni. 1 buku tu harga dia RM25. Jadi 2 Rm50. Best juga buku dia. Tetapi buku dia terlalu random bagi aku. Best baca pengalaman dia ni. 


Yang kedua pula, hari tu aku tengah tunggu train, kemain lapar. Nak je bergerak tapi aku terlalu malas. Datang pula pelajar dari UIA buat jualan amal, uhh.. coklat.. apa lagi aku pun beli lah.
Tapi diorang ni ambil gambar I pulak. Malu U, I nak makan coklat je pun jangan lah snap2. hiihi.
Tapi diorang kata tu bukti untuk assignment diorang ke apatah tak berapa dengar sebab terlalu lapar. Then, train pun sampai. Tengok lah coklat bawah ni. Comel!


Lepas tu, di hari lain pula.. Aku pergi jalan-jalan dengan bestfriends aku ni dekat Mid Valley. Sehari sebelum tu, aku ada asyik terfikir je nak beli buku planner yang Cute untuk letak tarikh-tarikh penting assignment aku dan quiz, kelas penting dan semua yang berkaitan kelas aku.. Tapi belum ada yang berkenan di hati. Nak dijadikan cerita, masa aku tengah berjalan tiba-tiba muncul seorang pelajar UIA juga. Buat jualan untuk street dakwah, sebelum ni ada yang jual stoking dan handsock. Kali ni pula planner. Eh petanda apakah ini. Memang aku tengah mencari pun. Lepas tengok buku tu. Alahaaaaiiii cutenya dalam diaaa..okay sis beli.. Lepas tu dia minta aku bergambar sebagai bukti.. Eh malu lah I, tak sememeh muka I time tu U. Dia perkenalkan nama dia Naza.. Aku tanya ni buku UIA buat ke? Dia kata tak, ada blogger ni hasilkan, nama dia
Buku ni sangat seperti yang aku inginkan. Design dia sangat awesome!
Lepas tu Naza ada bagi aku kad comel. Sangat suka ayat dalam tu, sesuai dengan keadaan I masa tu U. TQ bagi kad comel ni. Semua datang pada waktu yang tepat. Alhamdulillah. apa-apa pun syukur.

26 comments:

  1. comelnya buku plannner tuu!teringin pulak nak ada satu hehehe ;D

    ReplyDelete
  2. singgah sini... ^_^ hi dear...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak cci!!! Lamanya tak nampaaakkkk ;')

      Delete
  3. kebetulan jer kan...time dok mencari ade jer yang datang menjual hehe.

    ReplyDelete
  4. Tetiba rasa mcm nk cari jugak la buku matluthfi. Hehe

    ReplyDelete
  5. Tetiba rasa mcm nk cari jugak la buku matluthfi. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuu..sy pun tak tau mana nak cari..ni pun kebetulan jumpa hari tu,

      Delete
  6. Comelnya planner tu. Dh lama nak beli xjumpa yg berkenan di hati :/ Brp rm ye?

    ReplyDelete
  7. Mat lutfi yang fames kat utube tu eyhh.... Cantik planner tu

    ReplyDelete
  8. sedapnye cokklat tu madi tengok. ^^

    ReplyDelete
  9. untungnyaaa dah beli momen mat lutfi. mormor cari rituhh takde lagi kat bookstore. sobs. btw, lawanya coklat tu. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh..kat kdai buku xd ke?? hhehe..nampak lawa kan coklat tu..

      Delete
  10. that planner erhhh . tunggu hujung bulan ni dulu baru beli. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa..aah planner..mcm buku cerita jer kan..

      Delete
  11. Cik akak tak de lagi buku planner nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, planner utk stdy..sebab tu sy kena beli >_<

      Delete
  12. Nakkk :( :( SABAH takda. hMMMM *nangissss*

    ReplyDelete
  13. Momen2 matlutfi tu len ey dgn buku lg 1?

    ReplyDelete

Assalamualaikum, terima kasih kerana sudi memberikan komen.