20 soalan dari 2 Blogger

Diya Hanun | 1:35 PM | Thursday, December 24, 2015 | 24 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Firstly, terima kasih kepada awak berdua yang sudi tag hakak ni, Ingat nak buat secara berasingan tapi, alang-alang hakak jawab sekali dua ye dik.. Bawa bertenang ye semua..


Soalan dari MAISARAH MUSA

1. Sila memperkenal diri anda.
Nak mula dari mana ye, Nama panjang dan pendek Fardiyah tapi panggil Diya je untuk orang yang sebaya atau yang lebih dewasa. Suka dipanggil Kak Diya bagi orang yang lebih muda.. Hik3, Kenapa? Adalah~ Rahsia tau.

2. Adakah anda berminat untuk mempelajari bahasa asing ? Senaraikan.
Ofcoz lah minat! Nak belajar Arabic, Mandarin dan Japan.

3. Negara manakah yang anda ingin merantau ?
Nak merantau ke........Turkey, sebab nak study seni bina dekat sana teringin hakak tahu..

4.Apakah pengalaman yang paling menakutkan dalam hidup anda ?
Banyak sangat *cry

5. Adakah anda suka membaca novel ?
Novel apa tu? Tengok juga jenis novel tu sebab tak semua novel dibaca.

6. Novel apa yang paling best untuk dibaca?
Dah lama tak baca novel.. XD

7. laman web mana yang boleh tengok movie online ? hehe
Kalau movie selalu torrent je, tak pernah tengok online. Anime tu tau lah dekat mana. Goodanime.

8. Apakah hobi anda ?
Hobi selalunya mengadap laptop, sebab main internet.

9. Cuba teka lagu "Welcome to duloc such a perfect town, here we have some rules,let us lay them down.." dalam movie apa ? Hahaha
Haha, Google mengatakan lagu tu berasal dari cerita Shrek. Hahaha

10.   Apa makanan kegemaran anda dan kenapa?
Makanan kegemaran buat masa ni selalu makan Char Kuew Tiaw mungkin akan berubah dari masa ke semasa.



Sekarang giliran adik kita lagi seorang pula NURUL ASYIKIN

1. Siapakah idola anda? dan terangkan mengapa.
Rasulullah :) 

2. Antara drama dan filem, manakah pilihan anda?
Tengok juga lah kalau drama best layan drama, kalau filem best layan filem, Kalau dua2 best..Layan sekali dua pun boleh~

3. Kek coklat atau red velvet?
Kek coklat! tapi yang moist punya je..Uish..sedapnya...

4. Novel melayu atau inggeris?
Dua-dua :P

5. Nyatakan pengalaman paling menyeronokkan dalam hidup yang anda takkan pernah lupakan.
Banyak, tak boleh kira dah pakai jari..hik3

6. Nyatakan lagu yang sering anda mainkan di telefon bimbit anda.
Lagu ni part yang best! Akak ni suka lagu DJ English hik3.. Awak tak tahu punya lagu ni, tajuknya Sun Goes Down by Robin Schulz

7.  Sejak bilakah anda mula mengenali dunia blog?
2010..masa tu masa form 4. Haha

8. Apakah impian anda?
Impian? *Berfikir sejenak.. Tak nak bagi tahu.. Biar diri sendiri saja yang tahu.. :P

9. Siapakah blogger yang anda segani dan contohi?
Orang yang sedang membaca entri ni ^_^

10. Nyatakan warna kegemaran anda dan terangkan mengapa anda menggemari warna tersebut.
Biru langit..sebab selalu tengok langit masa sedih.. buat hati rasa macam nak terbang ke sana.

Agak-agak menepati syarat tak jawapan tu?


Randomly disini saya tag 10 orang blogger yang cute dan hensem untuk jawab soalan saya ni, Tiada unsur paksaan untuk menjawab :) 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Soalan:

1. Mula-mula mestilah perkenalkan diri. Buat ayat yang paling menarik dan tertarik.
2. Awak ni Blogger dari negeri mana?
3. Sesuatu benda atau perkara yang diingini ketika tengah baca soalan ni?
4. Soalan uji minda, ''Saya hidup jika diberi makan, Saya mati jika diberi minum, Apakah saya"
5. Ambil buku yang terdekat, buka muka surat 12. First word that you see describe yourself.
6. Beri 1 lagu yang mempunyai memori sangat #deep untuk awak.
7. 1 Feveret Quotes awak?
8. Fobia yang awak ada?
9. Soalan pendapat, '' Katakan awak dah beratur lama nak bayar barang di cashier, tiba2 ada orang potong line awak. Apa yang akan awak lakukan terhadap dia?''
10. Apa perasaan ketika awak dapat habis jawab semua soalan mengarut saya ni..hik3

-Sekian-

24 comments:

  1. Hahaha yezzz itu shrek. hahah. Thanks sbb jwb kak diya :D ;D

    ReplyDelete
  2. Hahaha yezzz itu shrek. hahah. Thanks sbb jwb kak diya :D ;D

    ReplyDelete
  3. Macam best pulak soalan2 akak! ^_^

    ReplyDelete
  4. Owwhhhh tag akak errkkkkk.. adoiiiiii sambil garu kepala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...kalau tak dapat jawab tak ape..tak paksa..hik3

      Delete
  5. Terima kasih sudi jawab soalan-soalan saya, kak.. Hehe.. :D

    ReplyDelete
  6. wah sekali 2 soklan jawp satu entry tu.. rajin diya ni ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaa..tu sebab faktor malas nak buat banyak2 post bukan sbb rjin.. :P

      Delete
  7. soalan macam best.. nak jawab boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe..nanti kena tag 10 org pula..susah lah..

      Delete
  8. Kak, lagu sun goes down tu, Lissa pun layan. Hahaha

    Ehh. Ada Lissa kena tag. Hahaha nanti Lissa jawab ya kak. ��

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah sep, ada juga yg dengar lagu tu..haha

      Delete
  9. Salam kenal sys. Heehe. Aina pun tringin pergi ke turki. Nak tgok kebijaksanaan orng islam kita. Hehe. (*´∇`*) sangat hebat. Allahu. Moga tercapai impian kita nanti hehe.

    ReplyDelete
  10. done jawab.. ^^

    http://akubukaninnocent.blogspot.com/2015/12/10-soalan-dari-fardiyah.html

    ReplyDelete
  11. alaaa tanya la soalan kat akak pulak. hahahaha xD

    ReplyDelete
  12. Ni mcm ada satu Award mak join dulu...apa ke namanya, lupa....

    ReplyDelete
  13. Hai....saya tag diya hanun..utk segmen blog ini...ya..http://www.keladionline.com/2015/12/ask-me-segmen-by-hafsah-choing.html?m=0.....maaf ya...dunia blog saya masih baru dan tak ada ramai rakan-rakan....

    ReplyDelete
  14. Lissa dah jawab, kak :D

    http://lissa-lissalalissa.blogspot.my/2015/12/10-soalan-dari-kak-diya.html

    ReplyDelete
  15. Rajinnya dia dia menjawap. Hehehe.

    ReplyDelete

Assalamualaikum, terima kasih kerana sudi memberikan komen.