Masa hadapan yang kita tak tahu

Diya Hanun | 3:50 PM | Wednesday, October 30, 2013 | Leave a Comment Here (^_^)/
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Bila fikir balik..takut lah dengan masa depan ni..
Masa depan yang kita tak tahu macam mana keadaan kita pada waktu itu..
Diya pun tak tahu lah sama ada diya akan jadi arkitek ke tak dah besar nanti..


his words really open my mind..

Kita berusaha mengejar cita-cita, Allah yang menentukan.
Semoga Allah permudahkan jalan kita mengejar cita-cita kita..
tak kira lah apa yang akan kita jadi pada masa hadapan, tapi semoga 
kita di masa hadapan dapat menjadi hamba Allah yang tak lupa 
bersyukur dan patuh pada perintahnya :) 
Inshallah :)

Chibi doodle muslimah bercermin mata

Diya Hanun | 10:59 PM | Saturday, October 26, 2013 | 6 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

 HYEEE...LAMA TAK TULIS ENTRY..
HAHA..SORRY BUAT CAPITAL.. excited tiba2..
lately hobi diya ni just download anime,tengok anime,baca anime,lukis anime..
aihhh..dah jadi otaku..boring lah cuti sem ni..
btw ni chibi doodle untuk muslimah yang bercermin mata..
Macam tengah berangan je chibi ni..haha..tengok dia siap blushing lagi :P
Tak tahulah kenapa diya rase macam dah tak ada mood untuk blogging..
Macam boring dah sebab diya bukan blogger yang aktif macam blogger lain..
Nasib lah hari tu tak delete blog ni..*fuuuuhhh..hampir2 hari tu
Tapi takpelah..walaupun tiada pembaca setia..cukuplah semoga
semua chibi2 yang diya lukis ni bermanfaat untuk orang lain..
Inshallah :)





#1 Doodle couple holding hand

Diya Hanun | 7:28 PM | Monday, October 21, 2013 | 3 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Macam biasa, hobi diya buat doodle masa cuti semester..
Diya sempat buat chibi doodle couple pegang tangan ni je..
Hajat nak buat banyak, nak improve skill drawing dan colouring..
Tapi tunggu lah kalau banyak masa, lagipun diya dah tak boleh hadap
laptop lama2..rabun silau dah makin kuat..urmm..
Inshallah diya tetap akan buat chibi doodle lagi ^_^
tak tahu lah kenapa suka sangat buat chibi doodle T-T 
PHEWW~






Perempuan memang kuat

Diya Hanun | 5:08 PM | Thursday, October 17, 2013 | 5 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎


Ya Allah kuatkan lah aku

Diya Hanun | 11:41 PM | Wednesday, October 16, 2013 | 5 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Ya Allah, terlalu lama aku menahan dan bersabar..
menyukai seseorang dan dipermainkan..
Terlalu lama aku menahan rindu ini, berusaha menolak sejauh mungkin..
berusaha melupakan..berusaha melepaskan..
tapi kenapa semakin lama mencuba..
semakin terasa akan kerinduan itu, semakin sakit hati ini..
aku tak mampu..aku dah letih..
seringkali aku menangis, sakitnya menahan
Berkali dipermainkan, berkali dilepaskan, berkali dia datang..
aku masih tidak mampu..
Ya Allah sudah amat letih hati ini..
Sudah berkali aku berkali mencuba, aku tahu..
ini semua dugaan buatku..
Ya ALLAH..

letihnya ya Allah...sangat letih menyimpan semuanya sendiri..
kuatkan aku..
....Ya Allah..kuatkan lah aku.....

Selamat Hari Raya Aidiladha

Diya Hanun | 10:20 PM | Tuesday, October 15, 2013 | 1 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎


Selamat hari raya aidiladha semua..
^_^

Random talk #1

Diya Hanun | 12:14 AM | Saturday, October 5, 2013 | 1 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

2 oktober lepas, alhamdulillah diya dapat laptop baru..
Lenovo y400..sebelum ni guna laptop toshiba..tapi tak ingat model apa..
tak tahu lah lenovo ni tahan ke tak..harapnye tak cepat rosak lah ye..


3 oktober diya ada exam..pagi dan malam..alhamdulillah dah lepas..

so sekarang mesti korang ingat diya dah cuti semester kan..
dah..tapi ada lagi satu portfolio architecture yang diya kena buat..
untuk design bagi semester 4 ni..
tak sabar nak masuk semester baru..semester 5 bulan november nanti..

diya rasa nak tukar tema blog ni lah..akan diusahakan pada pertengahan bulan
nanti,dah rasa boring pula dengan tema biru dan pink ni..
mungkin nak tukar kepada tema pasal architecture
aka (also known as) seni bina dalam bahasa melayu..hee
sayang memang lah sayang nak tukar, sebab mata dah biasa dengan yang ni
tapi nak juga rasa yang baru..heeee..
jadinya lah kan..diya kena lah mahirkan semula belajar coding..
haih...dah lupa dah semua tu..huuu...
inshallah diya akan tukar kalau diya rasa nak tukar..hikk3

dan sekarang ni diya dah boleh lah update entry setiap hari..
cuti lah katakan..hehe..macam tu lah nampaknya,
dan mungkin akan mula membuat chibi doodle semula
macam banyak pula nak kejar cuti ni..nak mahirkan skill technical drawing,
belajar adobe photoshop,adobe indesign,

p/s: bila lah dapat melancong ni..hmmm 

Ambil berat sangat

Diya Hanun | 12:02 AM | Tuesday, October 1, 2013 | 1 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Kita rasa kita dah ambil berat pasal orang lain, tapi orang lain pulak tak ambil kisah pasal kita..
Ramai selalu cakap ayat ni dekat diya,


Tapi kadang-kadang kita ambil berat pun sebab kita sayang, 
masih ada sifat simpati dalam hati kita..
tapi orang selalu tak nampak usaha kita tu walaupun kita dah cuba sedaya upaya..
bukan nak cakap apa..cuma tulah..kadang-kadang..manusia..
mudah lupa..orang lain pula terluka dan berkecil hati..
dalam dunia sekarang ni, makin ramai orang yang pentingkan diri..
susah nak jumpa orang yang utamakan orang lain..
Cari bila perlu, dan lupa bila senang :) adat dunia..
Mungkin setiap orang ada masalah masing-masing,
Kadang-kadang bila kita tak ambil kisah kecil hati pula mereka..aihh...
dan cakap kita tak ambil kisah pasal dia..PADAHAL~
Haa tulah..letih dah diya rasa..
Bersabar lebih baik..walaupun kita sakit hati sangat2 :)
Diya memang tengah guna ayat berkias ni dengan ayat yang sangat mendalam..
sebab tengah sakit hati..humm..
Memaafkan jelah satu-satunya cara yang boleh diya buat..
disebabkan mereka ni orang yang sangat penting buat diya..
Ya Allah..diya sedih sangat :'(


haha..xpelah diya...be strong..you are a strong girl :)
see ayat tu..aahaha :P
La gente esta muy loca = the people are very crazy 
(>_<) its ok lah..i didnt mind anymore, just live my life happily..
if not me who else right? :)