Me at the moment.

Diya Hanun | 4:34 AM | Tuesday, January 26, 2016 | 18 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Starting Januari sampai Februari aku dah mula busy untuk final week. Ya Ampun.
Aku pun tak tahu kenapa last-last week before exam ni lah busy kemain kau.
Curi masa untuk update blog dan at the moment ape yang aku tengah berusaha siapkan adalah model Nagikin Capsule Tower yang terdapat di Jepun.

Aku pun tak tahu lah kenapalah susah sangat nak buat bangunan ni.. Ya Allah.
dan inilah aku di pagi buta yang masih membuat model ni sambil mengupdate blog,
Baru siap half dari bangunan semua tu. 

Ambek kau, sepah meja aku tu. Baru siap 10%. Dari siang aku buat, sampai sekarang pun tak sudah lagi. (*Nangis) Jadi burung hantulah kita..dah nak subuh dah, bilanya nak tido ni.

Aiskrim Gulung atau Ice Cream Rolls Malaysia

Diya Hanun | 12:13 PM | Tuesday, January 19, 2016 | 35 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Pernah nampak tak aiskrim gulung? Aiskrim gulung merupakan street dessert yang terkenal di Thailand dan mula tersebar ke negara lain seperti barat seperti New York dan tak ketinggalan negara kita Malaysia. Dekat KL pun banyak juga kiosk-kiosk aiskrim gulung sebegini.
Selama ni tak pernah nak try rasa, Kakak aku dah nak payung aiskrim gulung, ape lagi, kita on je. Hehe. Kiosk Ice Cream Roll yang aku pergi ni terletak di 9 Avenue Nilai. 


Ini cara-cara aiskrim gulung tu dibuat, macam best je. 

Jadi kitorang beli 2 perisa sebab 2 aiskrim RM15, ala tak banyak pun beza dia..kalau beli 1 RM 8, murah RM 1 je. Kakak aku pilih perisa durian, dan aku pula coklat.


Ini adalah menu Kiosk Ice cream rolls ni.

Maaf komen agak jujur disini
Komen aku: Aku tak tahu lah, sebab aiskrim coklat aku tu manis sangat ke or coklat dia pekat sangat, chip coklat dia letak banyak sangat atau mungkin aku makan aiskrim ni masa aku dah terlampau kenyang sebab bila aku makan lama-lama dia rasa muak. Untuk perisa durian pula, dia rasa okay. Not bad sebab rasa dia macam aku tengah makan durian betul just bila letak chip coklat tu rasa dia agak pelik..ahaha..

Voucher dari Zalora

Diya Hanun | 5:11 PM | Sunday, January 17, 2016 | 31 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Ramai juga blogger yang telah mendapat voucher dari Zalora ni. Aku pun turut sama,
 Alhmdulillah.Voucher aku dapat bernilai RM200. Jadi aku pun perlu lah memilih barang yang hendak dibeli menggunakan voucher tersebut. Lama juga aku fikir nak beli barang apa.
Akhirnya, aku pilih nak keempat barang dibawah dan kesemua barang ni telah selamat sampai
dan dipakai pada awal tahun ini..hehe





Aku pun tak tahu macam mana aku boleh pilih semua barang brand Zalora.
2 barang pertama tu aku masih belum pakai lagi, tapi sandal dan jam tu aku dah pakai.
Sandal tu dah biasa dah tengok, tapi jam tu, agak sukar untuk dipakai.
Amek kau, nak sangat style pelik. Haha

Doodle Story #2: Kenapa Ditemukan Dengan Orang Yang Salah?

Diya Hanun | 9:54 PM | Monday, January 11, 2016 | 30 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎



Simple Segmen Bloglist Nur Najah

Diya Hanun | 7:49 AM | Saturday, January 9, 2016 | 17 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎


Jom join segmen ni..hehe..mari memeriahkan lagi,
Hanya berlangsung smpai 18 Januari sahaja.
Klik banner untuk join.

Teka Teki Benda Uk

Diya Hanun | 7:40 AM | | 6 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Jom join segmen dari Ucing Kadayan ni..hehe..tekan banner untuk join!

http://ucingkadayan.blogspot.com/2016/01/teka-teki-benda-uk.html
 Teka Apa Yang Ada Dalam Kotak Berwarna Merah Tersebut.?

"Nama Binatang Tapi Tidak Berkaki,
Berjalan Apabila Tunjuk Arahan,
Walau Badannya Bermacam Warna,
Disebaliknya Hanya Berwarna Putih.
Bila Diguna pasti Di Depan Mata"

1) Follow Blog Uk Atau Google +
2) Buat Tajuk Post Teka Teki Benda Uk
3) Copy Semua Coding yang telah disediakan di Box dan Paste ke dalam ruangan html dan publish.
4) Tinggalkan Url Post Dan Jawapan Anda ke Ruangan Komen ini.

Blogger yang menjawab dengan betul akan di masukan ke dalam Bloglist Uk.Tarikh Tutup 13-1-2016.

Jawapan Saya : Tetikus komputer!!!
Agak je..hehe..


Nama Binatang Tapi Tidak Berkaki = Mouse / Tetikus
Berjalan Apabila Tunjuk Arahan = Anak panah dia berjalan / bergerak
Walau Badannya Bermacam Warna = Boleh didapati dlm berbagai corak
Disebaliknya Hanya Berwarna Putih = Dalam laptop/komputer dia kaler putih
Bila Diguna pasti Di Depan Mata = sebab laptop/komputer depan mata

Segmen Blog Review By Little Miss Snowflake

Diya Hanun | 9:01 AM | Friday, January 8, 2016 | 25 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎


Jom join segmen dari lissa ni. Sebab hari ni rajin, jadi nak join segmen.
Tekan banner untuk join. Tak pun tekan SINI

Review untuk blog Lissa:
Sejuk mata memandang..kih3..

Segmen Awak Orang Mana?

Diya Hanun | 8:59 AM | | 8 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎


Join segmen dari Rrai pula..hehe..Tekan banner untuk join atau tekan SINI

Code color: #BDBDBD

Diya ni orang Selangor bahagian Hulu Langat.

Apa yang best dekat sini? Tak banyak pun, tapi mostly orang akan sebut Bukit Broga:
Photograph by: ANDYSAIDEN

Diya pernah panjat sekali je, nak panjat lagi tak tahulah bila. Hehe

Segmen #BOTW 1.0 by Ombak Bergigi

Diya Hanun | 8:58 AM | | 3 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎


Hai guys! Om buat segmen lagi. Korang nak join Segmen ni ? 10 blogger yang terawal layak ke pusingan seterusnya.

Korang tahu #BOTW? #BOTW ialah singkatan daripada Blog Of The Week.

Apa yang menarik?

KLIK BANNER UNTUK JOIN !.

MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz

Diya Hanun | 8:57 AM | | 18 Awesome Comment's
Assalamualaikum
MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz | MAA Takaful berhad merupakan satu syarikat insurance yang telah lama bertapak di Malaysia. Simpanan bertakaful MAA adalah simpanan yang dilaburkan di dalam dana syariah, yang menepati segala aspek- aspek yang telah ditetapkan dalam islam. Dana ini juga dilindungi oleh PDIM yang menjaga institusi perbankan dan insurans sekiranya terjadi apa-apa kepada syarikat pelaburan.

Peningkatan kos sara hidup yang tinggi kadang kala memaksa kita untuk membuat persediaan keewangan awal bagi mengelakkan sebarang kemungkinan yang tidak diingini berlaku pada masa akan datang. Lebih-lebih lagi persediaan KOS PENDIDIKAN ANAK-ANAK masa kini. Mennyedari masalah ini, MAA Takaful dengan berbesar hati menghulurkan tangan kepada anda para Ibu Bapa bagi membimbing anda dalam merancang keewangan dari aspek pendidikan anak-anak anda. Dengan perancangan keewangan ini, anda bakal menerima sebanyak RM 25 930.00 dengan hanya penyimpanan RM 100 setiap bulan. Memang berbaloi. Untuk maklumat lanjut sila klik (DI SINI).  


Bagi membantu anda mendapatkan maklumat terperinci tentang Pakej Pendidikan Takaful ini, boleh lah bertanya dengan mana-mana agent MAA Takaful ataupun bertanya secara personally dengan Encik Nizam di talian 0176338008 (call/whatsapp/telegram). Sudah pasti layanan istimewa akan diberikan. (Klik di sini kalau nak mengurat abang Nizam ni yer)

Anda semua inginkan barangan seperti Diari dan Cash khas dari MAA takaful? Jom join MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz. Syarat-syarat seperti berikut:

Syarat-syarat:

1. Sila follow blog di bawah
2. Buat satu entri SEBIJIK macam entri ni siap dengan banner dan backlink segala bagai dengan tajuk MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz. Nak mudah copy and paste coding kat bawah ni jer (WAJIB)

3. Dah sudah buat entri SEBIJIK macam entri ni, paste link URL entri dalam runagan komen di bawh ni.

Mudah kan? 3 step je. Tak banyak la. Hehehe 

Hadiah yang bakal di menangi

Tempat pertama - RM50 + Diari Khas dari MAA
Tempat kedua - RM 30 + Diari Khas dari MAA
Tempat ke tiga - RM 20 + Diari Khas dari MAA
Saguhati 1 - Diari Khas dari MAA
Saguhati 2 - Diari Khas dari MAA
Saguhati 3 - Diari Khas dari MAA

Pemilihan pemenang adalah secara random by Random.org

Jangan lupa join tau. Sila la war-warkan pada yang lain. Tarikh Tutup Penyertaan adalah pada 31 Januari 2016. 

**Senarai peserta akan di kemaskini dari semasa ke semasa.

With Love
Papaglamz

-sekian-

Doodle story #1: Senyum dengan stranger

Diya Hanun | 11:12 PM | Tuesday, January 5, 2016 | 27 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎


Bagi korang apa perasaan korang? Pernah tak kena macam ni? Korang prefer senyum balik atau tak bila ada stranger senyum dekat korang?

Pencarian Top 5 Blogger

Diya Hanun | 1:31 PM | Saturday, January 2, 2016 | 10 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎


Assalamualaikum

*tekan banner untuk join

Tag rakan : Awak yang sedang membaca
Nama panggilan dalam blog : Diya
Tempoh pengalaman berblogging : start dari 2010 sampai sekarang

Tag Question by blogger Amira

Diya Hanun | 1:29 PM | | 5 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎


Got tag by blogger Amira Thank you tag me.. Sorry for broken english..
So lets get started.

1. What is a weird habit you have or people have told you have?
My weird habit eh, i am not sure as people always said I am weird in many aspect.


2. To you, what's the meaning of life?
To do good deeds and collect a lot of Pahala for a good place in Akhirat.


3. If you're sitting on a plane beside your favourite celebrity, what would you do?
Gila! Aku jerit sampai tak ada suara! Lol joke. Excited! First ajak selfie. Lol, then just chit chat.


4. What is one of your favourite song lyrics? (Who is it by?)
Right now I am addicted to Justin Beiber song Love Yourself!
Lyric: ''My mama dont like you and she like's everyone.''

5. Something that's constantly on your mind.
Someone. Urgghhh... Hate this feeling! 

10 Questions dari Blogger Hikayat Leyha

Diya Hanun | 1:27 PM | | 5 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Dapat tag dari geng budak archie, yeah~
Blogger Hikayat Leyha
Maaf sesangat baru dapat jawab..hehe


Jom jawab:

Share azam tahun baru korang. Nak tau jugak!
Nak naikkan berat badan atleast 2 kg! Sob3.. 

Main Dota 2? Apa pandangan korang kepada gamer especially perempuan.
Okay je, why not.. I am not a gamer but main juga game tapi bukan dota..tak pandai la main dota

Aku nak buat giveaway. Yay or nay?
Yay saja..haha

Pernah kerja sambilan? Kerja apa?
Promoter baju U-kids

Apakah benda yang dibeli lepas dapat first salary dalam hidup?
Tak ingat langsung..haha

Kereta idaman haaa...
Tak tahu..huhu...

Lagu trending/favorite
Lagu fevret If you intend to go

Share sikit memories terindah dan bad yang terjadi tahun 2015
Sangat banyak..sob3..maaf tak dapat nak sebut lah

Negara mana yang paling korang nak pegi melancong/mastautin/menetap? Kenapa?
Makkah..hehe.. sebab situ best

Komen ikhlas untuk blog aku =P
Nice sangat, especially header tu! hehe

9 questions from Sarahlalala

Diya Hanun | 1:25 PM | | 1 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Hari itu, Ditag oleh Maisarah
Lama jugak dah kena tag ni. Maaf berkurun baru dapat jawab.

Jadi jom mula jawab.

1. Nama panggilan dalam blog.
Diya

2.Currently studying or working? Kat mana?
 Studying Bachelor of Science (Architectural Studies) - IUKL

3. Paling minat dalam bidang apa?
Bidang seni bina (sebab amek subject tu)

4. Suka baca buku/novel genre apa?
Suka baca komik..heheeee..

5. Paling selalu bukak blog pukul berapa dan hari apa?
Ikut free time, tak tentu..huhu

6. Describe yourself personalities.
Mudah gelak walaupun untuk perkara kecik, hehe

7. Dah berapa lama/tahun berblogging?
2010 until now

8. Describe blog 'sarahlalala' dengan ownernya sekali. [sokayy, i want a sincerly from yur heart :)]
Tak tahu desribe pasal diri owner blog..hehe..tapi pasal blog awak, simple and sedap mata membaca.

9. Umur tahun 2015?
21 tahun in 2015. 

Random Talk 2016

Diya Hanun | 1:33 AM | | 6 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Cepatnya dah 2016. Rasa macam baru je update pasal new year 2015. Sigh.. Sekarang ni, kepala aku rasa serabut sangat. Macam ni:


Kenapa serabut? Mungkin pertukaran tahun kot..Haha.. Tak lah, sebab assignment je pun.
Lately busy yang amat submit tu submit ni, test sana test sini, present sana present situ.
Group assignment sana group assignment sini. Nak blogging pun terpaksa curi time, Inshallah lepas siap semua ni start blogwalking balik. Stress nya akuuu..

Semalam Khamis presentation pasal Contructivism.
Malam rabu hari tu kitorang struggle siapkan! Mana tak nyaaa, group subject ni semua foreigner, aku pula sorang perempuan. 3 Nigerian sorang Brunei. Semua busy ada presentation subject lain, last-last malam before present baru ada masa. Slide nasib dah siap,
tinggal buat model bangunan je..
Masa buat kerja ada bunyi kuat macam meletup, kawan nigerian ni cakap:

HUH ISIS! 
EVERYTHING THAT EXPLODE IS ISIS.

Statement dia tak boleh blah, Aku tanya lah, habis kalau tayar basikal aku meletup?
Dia jawab YES THAT TYRE IS ISIS. 
Buat lawak pula dia ni. ahaha...saba yo ler..

31.12.2015 merasa juga aku wonder cheese ni,

Azam baru? ada-ada! Main goal:
Nak tambah berat badan 5 kg, nampak macam senang tapi bagi aku.. Ya ampun.. nak dapat 1 kg pun susah. Maintain je dengan berat sama selama 5 tahun. Aku tak tahu kenapa berat aku tak nak berganjak dari habis SPM dulu.