Masalah atau problem..

Diya Hanun | 9:31 AM | Friday, December 31, 2010 | 3 Awesome Comment's
kisah aku minggu nie...aku ade la jumpe nan sorang pak cik nie...time tu aku jd cashier kat kdai runcit kat klang..die tanye bos mane...tgn aku tengah full nan barang2...so aku tunjuk la nan mulut...aku muncungkan la sikit...ttbe lak pak cik tu menggatal nan aku....die ajuk balek mulut aku....tp mcm nk kiss jer,...eii mnyampah gler...da tu ade plak die knyit2 mate...walawei...nk kena penumbuk la pakcik neh...tp nak jage hati pelanggan, aku layan la pkcik neh...ikut ati nak jer baling barang2 yang die beli tu.....aku g la blah kjap..nk lari...tp bleh plak die taw name aku...die siap pnggil name aku mnje gtulah....wargh!!! nk muntah den!!!
sudah tu, aku suruh orang lain lak ganti aku....geli giler....sebelum tu die cakap kat aku,,nak beli adik la....
astaga..len da bunyi ea tu....aish pkcik neh!!!
xsedar sungguh! isteri sebelah jer nk kacau orang....
aku ckp la kat pkcik tu,,pkcik ade msalah ke?! die sengih pastu kenyit2 mata!!

p/s: mmg xthan aku jd cashier neh...huhuuuu....


Pernah baca SMS pasal kawan nie tak??

Diya Hanun | 1:17 PM | Sunday, December 19, 2010 | 3 Awesome Comment's
ApA mKnA kAwAn??


Kawan tu bukan macam main FUTSAL..
mula2 kejar dah dapat sepak..

Kawan tu bukan macam main SKATE..
mula2 gosok pastu pijak...

Kawan tu bukan macam main RAGBI..
mula2 tangkap, da dapat tendang..

Kawan tu bukannya macam PAMPERS..
mula2 beli, da pakai terus buang..

Kawan tu bukan macam BARANG KEMAS..
waktu baru beli pakai, da sengkek gadai..

Kawan tu bukan macam PELANGI..
hari cerah xde hujan gerimis baru muncul..

Kawan tu bukan macam KERETA..
rosak je jual terus amek kereta baru..

Kawan tu bukan macam CHIPSMORE..
kejap ade kejap xde..

Kawan tu bukan macam BANK..
bile xde duit g kat sane amek...


Kawan macam HOT FM,sebab die lebih hangat dari biase..
Kadang2 kawan tu macam MAGGIE..

 time susah kite cari..
Kawan tu gak macam ASTRO..
macam2 ada...

Kawan tu macam LOREAL gak...
kerana dirimu begitu berharga...

tapi yang paling penting!!
Kawan tu macam JARI,
lukanya sembuh sendiri tetapi hilangnya TIADA ganti....

heheee~


Perkara yang dianggap menjadi gangguan sesetengah orang ketika menonton tv...

Diya Hanun | 4:34 PM | Saturday, December 18, 2010 | Leave a Comment Here (^_^)/
Hari nie aku nak senaraikan sikit perkara2 yang sentiasa mengganggu semua orang time aku mereka tengah syok dok tengok tb cter yang mereka  suke....rasenyer korang pernah kowt mengalami perkara2 nie....hehe



1st> time2 tengah ade scene yang best tetiba jer mak soh g kedai atau tlg wat keje uma...

2nd> lagi xsonok bile time kite tgk tb tetibe jer iklan...mmg kacau betoi iklan nie...kalau iklan kejap xpe..nie x lame plak..ish...

3rd> tetibe plak blackout..adoi..lagi la parah nie...hehee....

4th> xpown adek bradek kite p tuka channel yang diorang nak....eish...p jaoh2...jgn kacau la....

5> kalau tgk tb mlm2 time esk nak skolah plak, mak soh off tb, p wat omwok... dlm hati kita akan berkata tdaaakk!!! hehee...

6> kena bagi haiwan peliharaan makan...time nak cepat nie la kite p mara2 bnatang 2...pdahal bntng tu xde slh pown..hahax...tp tb pnye psal..bntang tu tbia jer....=P

7> parents ajk g jln2....tp..mane 1 nk plih nie?? tb o jln2...then,...jln2 gak jd plhn....

8> lagi teruk plak bile kite nga tgk tb tetibe jer adek wat hal, xpasal2 kite kne mara dek mak kite....xder mood da nk tgk tb...spoil sngguh!!
           
9> kdg2 plak ade plak time tengah tgk tb ade lak tetamu dtg...terus off tb tu....kena la lyan tamu...

10> paling tidak pown ayah  atau mak suruh solat...kbykn orang pulak sentiasa lalai utk menunaikan solat...time nilah sesetengah dari kita merungut..haish...len kali p solat dulu sebelum nak wat perkara lain...xla kita terkejar2 nanti...betoi x?


Lelaki pun layan korea ke?????!!!!

Diya Hanun | 11:18 AM | Friday, December 17, 2010 | 4 Awesome Comment's
Minggu ni adela tgk cite korea ni, tajuk die He's beautiful....
aku nie x la minat sgt korea tp kawan aku kate cite die best...try la tgk kan....
then time episod first tu ade la adik lelaki aku ni....die join tgk gak....die kate bosan xwat ape..
then die join la tgk....Layan rupenye die tgk cite tu...ish...bia betoiii....
sampai skang die follow cite tu....walaupun cite tu agak sensored sikit...aish...bhye sungguh....
Konon ea cite die x best tp die la orang yang akan turut serta menonton...ala2 peminat setia gitu...
hehe..adik owh adik.....
tidak ku sangka...budak laki pun layan korea....=P

Macam-macam...

Diya Hanun | 7:09 PM | Wednesday, December 15, 2010 | 2 Awesome Comment's
Hari ni aku ikut la akak aku merayau....
as usual aku nie segan la nk pandang orang...da rabun,malas plak nk pkai spek...tah pape ar aku nie
...hehee....tp nk cite ckit journey yg xsberape best nie....
Aku pnye weakness kan, kalau jalan2 je mesti rase mengantok then mesti rase nk tdo....xtaw la...kalau g lwtn atau g mane2 pown la msti mngntok n nak tdo..hehe....
then mesti pening gile2 kpale nie pas mrayau...huhuuu
tp aku nak cite sikit sal ari nie...huhuu...
td aku tgk la ragam orang2 ramai....mmg byk ragam la manusia nie...
ade yg kelaka, menyampah, pelik and even yang menggelikan pun ade...
tp tak kesah la kan...dunia akhir zaman mmg macam tu...
tp ksimpulannye....tak ade yang lebih baik dari rumah sendiri..hehee...
home sweet home...^^,

Tidak~!!! Spm tahun dpn!!!

Diya Hanun | 4:16 PM | Tuesday, December 14, 2010 | 5 Awesome Comment's



Sedar tak sedar rupenye da nk Spm la....huhuu
takut plak..huhuii...
tapi yang peliknyer aku masih lagi men2..hehee...
ade lagi mase lak nak berblogging....
Jd addicted plak dgn blog nie....hehee.....
seronok la bace cter orang laen dgn memfollow mereka....ish merosakkan bhse sungguh....
mlalui blog nie aku dpt taw mcm2...kot2 boleh ke wat dlm karangan...hehee...ade plak blog disoal dlm paper exam....ade ke?? ade kot...huhuu....
k2 berbalik pade cter aku....paz abez cuti nie, da tak ade mase da tok sntuh lappy nie...sob3...bye2 dunia blog..uhuks3...
semua akan disekat!! argh!! no way~
~bace komik
~tgk anime
~tgk tv
~men game
~facebook
~mlukis
~merayau & jalan2 dikurangkan..
~no internet
mama aku kate semua nie no3 ok...
NO~!!!
tp ok la...Syurga itu kan terletak di tapak kaki ibu....
chayok3 Fardiyah!!!^^,

Berblog larian..

Diya Hanun | 12:40 PM | Monday, December 13, 2010 | 4 Awesome Comment's
Ari nie ade la terbace blog kawan aku nie aniscayalah...ttg blog larian...
heheee...xsngke aku terpengaruh...hahax....anis2 cayalah...
ok start story ary neh....


klik la disini kalau nak menambah kan visitor anda:http://bloglarian.blogspot.com/

slogan:
Saya suka berblogwalking kerana saja nak tambah ramai kawan blog dan menghilangkan rasa boring dengan melihat blog orang lain yang comel-comel belaka dan membaca story mereka...hehee... saja je suka-suka...


ni plak blog yg aku plih...hehe...sowi kwn....
1. cik shiqah
2. aniscayalah
3. al fateh and geng

argh....mcm nie ke ea??? ntah la...
k la...aku xbrape pndai nk men blog nie...hehe..
lastly...keje aku nie da slesai...yeaaa!!
dpt o x...xkesah ler...asal aku men bende neh dr xtrusik...hehe...pye2~


Experimen biologi..

Diya Hanun | 4:11 PM | Sunday, December 12, 2010 | Leave a Comment Here (^_^)/
busan la....xtaw nk cter ape....aku cite sikit la pasal experimen bio...
hmmm...memule mmg aku x suke bio...awal2 lg da kena igt pasal organel2 yg ade dlm cell...
aku xphm....byk kne hfal....but kene la go onn dgn subjek nie....nk SPM la katekan...
experimen bedah katak cgu blum wat g...
cgu xske...cgu pun geli darah ke....hehe...tp stkat nie...experimen yg mncabar
adalah experimen yg terpaksa menggunakan air liur atau saliva dlm bhse bio utk mnguji ttg pencernaan makanan..mlalui experimen nie...kite leyh tgk ape yg dicerna dlm mulut and enzyme ape yg bertindak....cewaaahhh....mngajar lak aku kat sini..
k la teruskan cter ea...
mase form 3 pown ade wat experimen yg mlibatkan air liur...eeish....geli sungguh...
mase dlm mkmal nie...cgu mule2 suruh semua orang wat air liur masing2...and wat experimen sndri...
tp blaku la sdkit tunjuk prasaan kat sini...rmai yg mmberontak...akhrnye sbulat suara tlah mnetapkan yang stp kmpln msti mnghntar wakil untuk membuan air liur mreka....hehee..agak menjijikkan....
tp...nak belaja...kena la berkorban sikit...
group semeja aku ade 4 orang...dlm group nie aku yg dipksa..huhuu....air liur sndri...xla geli...
then....wakil stp kmpln btungkus lumus memenuhkan air liur masing2 dlm bikar...
ade yg bebuih...eeeuw!!!! ade kaler kuning2!!! eeeeeuksss!!!
heeee...aku pnye...xpyh cter la....t jijik plak....tp yg pasti...dpt la stgh bikar...hehee...
bsusah pyh taw!!
then...experimn ni diteruskan.....kena plak amek saliva la name mnje air liur nie.....
saliva aku tu dowg p amek....heheee~ sukenyer tgk!!! geli masing2!!!
ade yg nk muntah2 la.....hahax...
bgoz2..amek ko...korang nak sgt saliva aku...hehe~
tp test kitorang nie xbrape jd la....coz ape tah yg terjd....kena test saliva tu nan air kanji...tp
nseb kitorang,,expermn tu jd len dr yg len,..hehe....saliva aku mmg unik...apela...
then...akhir sekali....result experimen tpkse la kitorang amek dr group len..hehee...nseb2...

KUcing hitam pakai stoking

Diya Hanun | 9:09 PM | Friday, December 10, 2010 | 1 Awesome Comment's

Mase aku nk buang sampah kat luar rumah...ttbe je tnampak la binatang wane itam bergerak2..punyela terkejut...Pergh!! kucing jer rupenye..haha...
ta pape la aku nie...aku try la pnggil kcing tu...tp die takut2 lak....then aku bgla die ikan..mule2 die xnk amek..tp die dduk jer pndg aku...aku gerakkan ikan tu kple die pown bgerak...pnggil pnyela pnggil..tp xnk gak g kaT aku...hmm...tpkan comey gler la kucing tu...bdn die kale itam..tp kat due2 kaki blakang die mcm pkai stoking wane putih....ngee~~ comey gler....
die xnk gak aku baling jer ikan tu ke arah kucing tu..terus die amek..then lari..ape da...
kalau mama nmpak kucing tu mesti die usir n nak buang...cian kucing tu....
dulu aku xpena berani pegang kucing..coz diorang jahat nan aku...huhuu..aku usap pown xbg....
kalau jumpa aku mesti diorang cakar aku...sob2..ape kiut sgt ker aq neh..hahax...poyo lak..
dulu mase darjah 4 aku pernah kena cakar dek kucing..mase tu aku kat sekolh...time rehat...
orang g rehat..aku p men kucing...
apela aku neh...
tula padah ea...tgh ary pulak tu..da la tmpt sunyi...tp yg aku peliknyer...kucing tu gigit tapak tgn aku mcm sorang manusia mkn sekor ikan...
ei....sakit yg amat...taring die leh la dkatekan meninggalkan lubang pd tgn aku,,,sjak dr tu aku xbape suke diorang...asal jumpe aku mesti kucing wat bunyi rawwww!!!! knape ea!!!!
tahla...tp kali nie aku tgk kcing pkai stoking putih td tu comeyla...nyaww~
kali nie bia la aku try suke diorang tu,,,mcm best jer...heheee

kucing ke nie?????


misteri uma aq..

Diya Hanun | 12:06 PM | Thursday, December 9, 2010 | Leave a Comment Here (^_^)/
kalau nk di ekot kan...rmai yg tkot ngan hantu....tp...kat uma aq mmg byk simpan rahsia ttg hantu....
bdasarkan pglaman orang2 yg prnah mlalui uma aq la....bbrape orang tlh di interbiu olea aq...n antu yg dorang bgtaw semua lain2...hohooo...

bmula dngan blkng uma aq yg agk bhutan la.....mama aq kate pernah jumpe tentera jepun bkawad kat c 2,..blkang uma aq neh dipisahkan dgn sungai dr uma aq....so jauh cket la nk g blkng,...then mama kate tu cter dlu...paz tntera jpun tu bkwad dorang terus hilang selepas melanggar semak,...huhuuu ghaib...
ade plak pkcik neh g blkng uma yg jauh ke blkng la...snang cter kbun la...then mse mlm2 die pernah plak nmpk kple dgn tali pusat yg berserabai terbang ataz kple die....weee~

then mase raye dulu kan..ptg2 tu ujan...kawan aq pernah g uma aq...tp aq xder kat uma...dy kate..dy nmpk owg tnpa kpale duduk tmenung kat dpn tngga uma aq...huhuuuiii....seram...da la time ujan...
then..

.ayh aq plak pena tgk spasang pmpuan n laki ...suami isteri kowt...pmpuan pkai tlkung..yg laki tu alim la kn...tp ayh aq jmpe kat surau sblh uma aq la...ntah la...

then ade lak pakcik neh lalu dpn uma aq...dulu dpn jln rye uma aq tu,ade pkok getah..bsar gler..rmai nk tbang,even ayh aq nk tbang pown xbleyh...xtaw knape...pkok tu kalau kite tebuk cket mzti kuarkan getah wane merah...tah pape tah....diteruskan cter,pkcik tu kate pernah nmpk pmpuan rmbut pnjg atas pkok tu ttbe mngilai then terus ilang...fufufuuu.....msteri2..

crite len nyer plak, kat blik abg aq...mase snja2...die g msuk blik...ingatkan adk aq men smbunyi2 dr sblik lngsir...skali diebkak die jerit la hoi!!! tgk2 die nmpk bnde ijau,botak,tlnjng..hahaa....teruz lesap pas lnggar dnding...abg aq tkejut, teruz la g tnye aq..mane adk...tgk2 die kat blik aq...huhuu....toyol la tu....

aq plak just pernah dngar orang menyanyi dan suara2 orang berborak mase mlm2...normal la 2...huhuuu....
mnakutkan...kdg2 ade bau bunge..weee~ wangi..keh3...
kalau orang menyanyi tu kan,,aq denga lek lok kowt2 owg kg len berkaraoke ker...tp xkn 2 pg....
lagu die mcm lagu lme yg mndyu2...hehee.....fufufuuuu...

byk g ar...tp mlz nk cter...k kte ttup cter..bye2~

Childhood: pengalaman makan ubat cacing..

Diya Hanun | 2:57 PM | Wednesday, December 8, 2010 | 2 Awesome Comment's


dulu mase tadika aku mmg pemalu...huhuu...pnakut pown ade gak...tp..
satu hari tu....cgu aku kate esok kite akan di datangi doktor dari klinik mane xtaw la....
so jgn de yg xdtg ye....huhuu...ade plak cgu kate mcm tu...takut n seram sejuk ade la....
dulu aku ingat ubat cacing tu, ubat yang penuh cacing dalam die...huhuu...
mase tadika kan xtaw pape...

esoknyer...dtgla van yg tertera ambulans...
takut n sgt takut...
ramai plajar yg bertempiaran lari...termasukla aku....memule kwn aku ajak aku mnyorok bwh meja...
kitorang nyorok la....hehe...sorang2 cgu tngkap...
smpai gliran aku...aku lari keliling tadika tu...dlm kelas jela....
then cgu pujuk...cgu kate faradiyah jgn tkut,,sedap taw...huhuu...dengan muke yg garang..tp snyum sinis..da la xsebut name aq dengan betul...huhuuu


sape x takot...huhuuu...cgu kate...sedap taw ubat cacing ni...mase tu aku nyorok bawah kusi..
nangez xla...tp jerit2 xnk...heheee...
klaz da kosong...semue bdak da mkn ubt ccing...mse tu dktor da nk balek....dktor plak msok pjuk aq...


doktor pujuk n pujok...akhirnye...aq ttp xmkn....so dowg xleyh watper da...hhihiii....
blek tu mama aq tnye...sdap x ubat tu...dgn slambe aq jwb xmkn pown...ape da....hehee
bdak kcik yg dgil!!! mama yg risau tu plak soh aq mkn petai byk2 mse kcik2 tu....tkut perut aq bercacing...hihiii,,,busuk sungguh,,
tp mse smsok drjah satu..mama da xbg g da ptai!!! seb bek,...lega.........
tp da besa baru aku sedar kena gak makan ubat ccing..then aq g la bli kat farmasi.....tu pown tpakse....macam2 perisa ade...lg sdap dr ptai yg mama bg...hihii....prise coklat taw^^


Huruf Hiragana n katakana serta tulisan kanji..

Diya Hanun | 11:19 PM | Tuesday, December 7, 2010 | 2 Awesome Comment's
hari nie aq nk share ckit ttg pkataan2 jepun yg aku blaja tnpa sngje...tu pown mase aku nga tgk anime..ttbe lak terminat kat satu bnde neh...aku try la bkak..rupenye huruf jepun...
tlisan jepun neh senang kalau kite blaja...tp aku baru paz huruf katakana and hiragana...meh aq share cket ea...
sbelum tu aku nk kongsi cket ttg pkataan yg aku taw...
conth:-ringo>epal               himawari> bunga matahari       ganbarimasu>i'll do my best
          nashi>pear                       painappuru>nenas                         daisuki>i love u
          ichigo>strawberry            shitsuji>kambing biri2..                  wakata>i get it
          sakuranbo>cherry            neko>kucing                                 mata ne>see you 
          momo>peach                   inu>anjing                                     murasaki>ungu
          mikan>limau mandarin      daijiobu>ok/bagus                         midori>hijau
          budou>anggur                  hajime>mula                                  yappari>i knew it
          sukai> tembikai                urusui>diam                                   hanabi>bunga api
          aho>stupid                       baka>stupid                                   hai>yes
watch video nie taw..   


heheee....laju sungguh kan,....huhuu...xper2 sebena nyer...
xper...korang xphm xper...aq leyh bg cket ape yg youtube aja aq...hehee...





bwh ni plak tok no dlm jepun..



tu jer yg aq dpt kongsi...k2...mata ne^^

bezday aq...

Diya Hanun | 9:38 PM | Wednesday, December 1, 2010 | Leave a Comment Here (^_^)/
ary neh bezday aq....aq xsngke kwn2 aq igt upenye....tp bg yg ade fb tu mmg la dowg igt...da kat c tu ade reminder dye...
tp aq slalu xpena ade owg wish dpn2....
td aq g pss rmai lak owg wish...mmg xtaw nk ckp cmner...hahax...aq xbese la korang..
ase janggal sgt2 kowg wish...aq kan xpena smbut bzday n xpena kwn bg adiah...td kwn2 bg wish n ade bg adiah...heee...coklat lak 2....thanx sape yg bg adiah tu...^^

wat pening jer

Diya Hanun | 10:44 AM | Sunday, November 21, 2010 | Leave a Comment Here (^_^)/
smlm aq wat keje bio ataz katil....sob3....then aq wat la pnsel tkan aq jd sanggul....aq ltak la akat rmbut aq...paz 2 aq bace la buku bio tu....dan2 time aq nk gune pnsel lak aq xigt pnsel tu aq ltak mane....puaz aq cri kat bwh ktil...bwh bntal...lua uma...kat dapur...even dlm bilik air..hhuuu...ngarut btol.....skali da give up la cri pnsel 2.....aq bring ar....ttbe lak ade bnde mncucuk kat kple....aq cri ar ape bnde....rupe2nye pnsel aq.....sob3.....kau kat ataz kple aq rupenye....mnyusahkan btol aq neh....ble pkir blek, ta pape ta aq neh...hahax....

AQ KER??

Diya Hanun | 8:09 PM | Friday, November 12, 2010 | 1 Awesome Comment's
neh tag line aq taw: xsemua pkare kte bleyh cter,even pd kwn baek sndri...


hmmm....xtaw la ape nk ckp psal neh.....kdg2 kte igt kte amek brat psal kwn kte neh...kte slalu tnye dy knape...tp dy anggp mcm xder pape...dy cter problem dy pd owg len....kdg2 kite cdyh coz mrase hilang kpercayaan pd mreka n anggp kite da pnting da....cdyh mmg cdyh..tp kite pown mzt la phm gak pasaan sahabat kite tu....xsemue pkre bleyh dcter even pd kwn baek sndri..
argh......aq xtaw la mcm mane aq skang neh lbih pd kliru n konpius.....sme jela 2...
sob3....pning ar...ssh nyer nk jd sowg kwn yg baek....
kite caring kat kwn kite tp kwn kite ckp kite mnyebok...
kite cdyh tgk kwn kite ssh aty n try tlg dy...tp dy plak mara kte....
kite soh dy ckp knape mzt dy ubah topik.....
hmmmmm....pena rase pasaan neh x??
kdg2 kite rase nk mngez je ble kwn kite wat mcm neh kan.......ble ade msalah dy cri org laen....
myb kdg2 aq mmg xsesuai tok djdkn tmpt luahan kcdyhn n tmpt mgadu msalah...
xpena pown aq ase pasaan neh....tah la...myb lbh baek tok aq mgtahui nyer....
agaknyer la......kdg2 kte pnye rhsie pown kite xleyh cter at sape2.....tp seringkali kalo pkre tu da jd bbnan n mnyusahkan otak kite....bak kate owg,wat serabot kpale!! mzt kwn gak yg kite cari kan......
kwn mmg pnting....walau stabah mane owg tu mnahan sakit aty coz kwn yg laen wat....mzt dy mngadu kat kwn yg btol2 leyh dpcyai......tp slalunyer hnye bleyh cter bdue jer kan............................hmmmmmmm.........trase kowt.........cdyh.........slalu jd mcm neh....dr aq kcik g.........sob3............................................xpe....myb neh la tbaek tok aq....kowt la....xapela...xkesa...aq hnye mgharapkan kbahgiaan kwn2 aq..........asl tgk dowg epy aq pown epy wlo aty cdyh gler....(^^_)

Pantang larang nenek moyang dulu

Diya Hanun | 3:15 PM | Wednesday, November 10, 2010 | Leave a Comment Here (^_^)/
Taw ape tu PAMALI????
mksudnye pkara yg kite xleyh buat coz dilarang oleh org2 tua zmn dahulu...
Pamali tu dlm bhse indon taw....kowg jgn slh anggp nie bhse yg sngje aq cipta....
mmg da mak aq slalu ckp pamali2....aq pown nk aja cket ape yg pamali dlm kuarge aq....jom slidik:


>jgn duduk atas meja..
alasan: nanti byk hutang ble kite da besa.


>jgn bukak payung dalam uma..
alasan: t ade ahli kuarge meninggal..


>jgn ttup kple gune tuala dlm uma..
alasan: t ibu bape umo pndek...


>jgn pijak @ duduk bantal...
alasan: t bisul....cian....


>jgn pijak nasi...
alasan: t kudis..


>jgn suke pndah2 tmpat mse mkn..
alasan: t kite akan bertukar pasangaan idop...


>jgn menongkat dagu...
alasan: t kite akan dlanda byk msalah...


>jgn bkongsi pkaian..even yg kcik2 pown xleyh....ish sape nk!
alasan: t kite jd prampaz...


>jgn bsiul dlm uma
alasan: t beras abez...tp sena ea tu kan amalan setan....


>jgn mnyanyi dkat dapur tu da besa dga la kan...


>jgn dok dpn pntu bg ank dara tu pown pna dengar kan...


>jgn mkn smbil mnyanyi
alasan: t rezki ilang...tp sena ea xsopan...


>jgn mkn smbil berbaring @ tdo....
alasan: t jd pemalas...


byk g...tp aq xigt la....aq ase bende neh mcm merepek aje....tp semua tu ade alasan dy sndri nape owg2 tua dlu wat pamali neh...

mimpi adek aq...

Diya Hanun | 8:50 PM | Monday, November 1, 2010 | Leave a Comment Here (^_^)/
hahaaa...nmpak sgt aq xder keje.....paz abez exm td aq ase mcm nk wat byk bnde la....waaaa!!!
bez gler.....
aq nk cter cket sal mmpi adek aq.....
ade ker ptowt die mmpi sal aq....hah! kowg jgn pkir len plak...hohooo.....
mcm neh...
memule die ckp dlm mmpi tu,die jumpe lampu doraemon kan yg boleh besar an n kecikkn org tu....
hahaa....then die ckp time tu ary sukan skola...die pergila kcikkan yg papan lompat pagar 2....paz tu die kate die bawak blik uma....n eajak aq men...haha....nga epy2 ttbe die ttekan lampu pmbesaran....aq jd besar die kate....hahaa....bygkan aq gergasi...huhuiii.....adek aq ckp aq jerit waaaa!!!! lawanyer pmndangan atas neh...keh3.....
paz tu die nk p kcilkan aq....die p lak kcilkan aq n ltak aq atas kple die....aq ckp waaaaa!!! kuatnyer angin......paztu die ckp aq ttbe ditiup angin....die try cari...tp x jmpe...huhuuu
btpe cdyhnyer aq dga cter die tu....ade ker ptowt xnk carik aq blek dlm mmpi die 2...kowt2 aq nga mrayau2 ker....kalo kne pjak mcm mane....huhuu....
heheheeeee.....tah pape tah....

kerongsang aq...keh3,...

Diya Hanun | 8:34 PM | | 1 Awesome Comment's
ary tu akak aq ade bli kerongsang online...heheee....sabtu ary tu bawu dpt...smggu kowt...huhuu...


ni favret mak aq....die suke kaler merah...huhuu
ni plak aq pnye....eheheee...

aq suke neh gak....aq kan suke kaler bru mude...hehee^^


neh pown cntek gak....hehee...tah la....senang semua cntek...



kawan aq sarah msti ske tgk neh...hehee...neh kaler fevret die...



nie akak aq pnye,...



aq pling ske yg topi tu...yg ceri tu akak aq pnye...huhuuu

AYAMKU....heheheee....

Diya Hanun | 6:28 PM | Tuesday, October 26, 2010 | Leave a Comment Here (^_^)/
aq nk cter cket psal ayam peliharaan aq....huhuuu
first aq start jge dowg time aq form 3...nk pmr 2 gak aq kne jge la msokkan dowg la ke reban....
owg kate ayam neh kotor tp...
xtaw npe aq ske kalo tgk ayam idop....lbh2 lg aym utan....heheee....xtaw la npe...dont ask me,...
dteuskan cter, dlm tmpoh aq mnjge mreka byk la aym yg tlah terkorban n dikorbankan ayah ku tok dibuat sup....huhuhh....aq jge dowg taw....dowg mnje gler nan aq...then smpai la blan 9 tahun neh...
ayam aq ttbe diseranf satu pnykit yg mmg aq xtaw...
aq igt kalo sekor ayam mati x effecr kat ayam lain....
ayam aq yg mati tu die mncul tnde2 bngkak2 pde muke die....byk minum air....xbyk gerak n diam jer....
memule tu aq bg dowg mkn panadol...hehee...
igt an leh elok...esoknyer paz blek skolah die mati...
aq p la tnam die....tgk2 mlm 2 ap plak diserang dmam...huhuuu....
paz 2 3 ary slepas 2 sekor demi sekor ayam aq mula tunjuk tnde2 yg same cm ayam yg mati neh...dr yg baru menetas kehilangan ibu...paz 2semua mati....20 ekor mati dalam mase semingguu!!!
arghhhhhhhhhhhhhh............
AYAMKU....
mnggu neh da 3 kali aq mmpi psal ayam aq...huhuuu...da wndu sgt la 2 agak ea...hehee....
then aq tnye mak aq ble nk beli ayam g...mak aq kate tah la...tngggu taun dpn la nmpk ea...tu pown kalo igt...
skuang2nyer ble ade ayam,mknan basi xla terbiar bsuk....ish2....
sjak aq xder ayam neh....aq ske kejar ayam kat skolah 2...ayam 2 da la bsendirian bsing plak 2 sowg2...ksian ...hehee...

lwatan aq...

Diya Hanun | 6:19 PM | | Leave a Comment Here (^_^)/
bulan neh kan 2 kali aq p lawatan....1 ke perak n lg 1 ke frim,kepong...bez sgt.....t la aq cter pngalaman aq......kat page yg len....yg lwtan ke mrsing 2 pown aq xcp tuliz lg...huhuuu....

aq miss kedua2nyer....eh x 3...

Diya Hanun | 6:17 PM | | 1 Awesome Comment's
ary neh aq igt paz blek skowl aq nk teman kwn aq nani g cc....tapi aq tpikir gak nak g ekowt abg aq g pasa nilai nk beli popcorn.....aq ske popcorn...huhuuu....tp yg g cc nan kwn aq xdpt....g pasa pown telepas....
yg hal cc 2 igt an ujan so ktowg btalkan la g ke cc...tgk2 x ujan...huhuuu....paz 2,yg hal g pasa 2 plak...aq igt paz aq xpat g cc aq bace la buku jap....paz 2 tgk2 ttdo...huhuuu....yg mlm t nkg tsco plak sure x dpt...huhuuu...da la exam....alaaaaaaa!!!! ary neh 3 tmpat aq xbleyh pergi....sob3.....seb bek akak aq bwk popcorn blek uma.....trubat la gak aty aq  neh....sob3....

bilik ku rosak!!!

Diya Hanun | 4:53 PM | Wednesday, October 13, 2010 | 2 Awesome Comment's
argh...huhuuu....ary jumaat 8/10 ary 2  an....ujan lbat gler.....aq leyh lak kuar p tgk2 lua uma....mse tu aq bawu jer tgk kat sbatang pkok mati blkang uma aq neh yg btol2 blakang blik aq...huhuuu...aq xsgke ar...lpaz msok n bring2 kat blik tetibe jer bunyi bammmmmm!!!! paz 2 blik aq yg bratapkan zink twuz blubang....amboi...gler arrr...time tu da la ujan lbat gler...kami semua twuz angkut brng dr blik aq neh kuar ke tmpat yg slamat....rupe2nyer....dahan dr rnting kayu tu patah n mnghempap blik aq....hush....payah gler...ya allah....mse tu hnye Allah yg taw ape pasaan aq ble tgk blik abez basah di sirami air ujan.....mmg blubang atap...leyh tgk lngit....huhuuuu......da paz 2,,,ayah cpt2 baiki time2 ujan tu....btape baiknye ayah pd kami.....huhuuu....lpaz zink elok ....ktowg kmaz blik 2....bese la uma kmpung.....huhuu.....sedih sgt2.....bkn kplang.....skang neh...blik da elok....juz agak bau hapak cket la...coz basah lencun dibuat dek ujan....huhuuu......

C!kgu..KAm! SAYANG SGT KAT C!KGU !!!!

Diya Hanun | 5:14 PM | Thursday, October 7, 2010 | 3 Awesome Comment's
....Sedih sgt2 coz cgu aq xtrime pnggn n cwn aq....btpe hmbar rase hati ble lihat cgu2 yg len memberi semula pinggan pelajar yg tlh digunakan mreka sbg simbolik pada acara jamuan hari raya 2.10 ary 2....huhuuu...selalu tcher x wat cmneh.....slalu tcher caring sgt2...kami syg sgt kat tcher...p ape yg tcher wat kat aq time 2...aq beri pnggan aq pada tcher nk suruh tcher gne...p tchr xpndng..then tcher xgunekan pownn! paz 2 tcher bla cm 2....KNAPE TCHER WAT CMNEH...


td baru aq taw yg tcher trase aty sgt kat dak2 pmpuan coz xnk dtg rye uma dy....kami bkn ape tcher....kami btol2 byk aral melintang....huhu...tcher...dlm aty kami taw tcher btol2 rase cdyh n mrajok nan kmi...


.....tcher....smpai skang tcher xlyn kami pljar pmpuan...ary 2 tcher ade bg msg kat bam...tcher igt x...yg tcher kate aty rase pedih xder sape yg taw...tcher kate mcm neh:
raye nk abez..huhuuu...rumah cgu laen yg jaoh2 dpt pulak kamu pergi...p ruma sy lngsug xnk snggh...then tcher ckp KIRIM SALAM SAYa PD BUDAK PMPUAN KLAZ KAMU YG DA BERJAYA!!!!!


huhuuu,,,,....tcher!!! kamii xbrniat pown nk wat tcher mcm neh taw,....huhuuu...tcher xtaw btpe kami syg sgt kat tcher...huhuuuu...kami taw tcher still mrajuk nan kami...
bktinya stp kali tcher bjumpa salah sorg dr kami mzt tcher xpndng dan wat2 cam kami xder di situ...
tcher...taw x btape tkotnyer kami nk minta maaf kat tcher...huhuuu....
_TCHER SHAMSINAR YG KMI SYGI!!!! KNAPE HARUZ ADA PERTELINGKAHAN SPT INI!!!!


KAMI TAW BTPE PDIHNYER SEORG GURU SAINS YG TELAH MENGAJAR ANAK MURIDNYA DR TINGKATAN 1 SEHINGGALAH KAMI BERJAYA MENEMPUH PMR TAHUN LEPAS TCHER....
TCHER...
KAMI TAW BTPE SAKIT ATY TCHER KRN DIBUAT SEOLAH2 TCHER TLH DILUPAKAN KRN TCHER TDAK MNGAJAR KLAZ KAMI BUDAK SAIN TULEN TCHER.....
KAMI JUGA MENGERTI BTPE HANCUR HATI TCHER TATKALA MURID2 YG DISYGI TDAK MNCUL PD HARI RYE YG INDAH MNJENGUK GURU2 YG RYNDU PD ANAK2 DIDIK NYE...HUHUUU...
TCHER....BKN SALAH KAMI UTK BERBUAT ATY TCHER PARAH DN PEDIH!!
KAMI XSNGAJE...KRN MASE TU KAMI BTUL2 XDPT BKUMPUL KRN MSALAH YG SERING KALI MELANDA KAMI....
TCHER!!
APA SALAH KAMI...SAMPAI TCHER MNGHUKUM KAMI PLAJAR PRMPUAN SEBEGINI RUPA.....


TCHER SHAM...KAMI SYG SGT KAT TCHER....KAMI KAN LUPE SGLA DIDIKAN,LETERAN,ILMU DAN JUGA SEGALA NYA YG DTG DR TCHER.....
THER IGT TAK TIME SUKA DUKA KITA BERSAMA???!!! TCHER SELALU BACKUP KITORANG BLE CGU LEN KOMPLEN TTG KITORANG...MCM2 TCHER WAT TOK KAMI TNDA TCHER MENYAYANGI KAMI SEPENUH ATY...TCHER IGT LAGI KAN TCHER????!!!


huhuuuuu.....
td kami xbrani nk mintak maaf scara dpn2....krn aty tcher sdah spt xdpt nk maafkan kami lg...huhuuu...bgtu sakitnyer aty tcher...JAHATNYER KAMI NEH....huhuuuu...
td kmi da wat satu kat neh mewkili kami pljar pmpuan...kami ltak atas meja tcher...
tp xtaw la ape reaksi tcher melihat kad yg comel 2...huhuuuu...smoge ALLAH melembutkan aty tcher utk mnerima kami dan memaafkan ank didiknya ini....KAMI MINTAK MAAF TCHER....KAMI SYG SGT KAT TCHER.......


WALAU APA PUN TERJADI!! KAMI XKAN BERPUTUS ASA MEMINTA MAAF DARI TCHER...WALAUPUN KAMI TERPAKSA MELUTUT MOHON AMPUN PADA TECHER!
SEHINGGALAH TCHER MEMAAFKAN KAMI...


kami menunggu hari nya tcher...smpai satu thap nanti tcher mmg akan memaafkan kami...pcyalah tcher...huhuuuuuuuu...

kaichou wa maid sama

Diya Hanun | 2:08 PM | Sunday, October 3, 2010 | Leave a Comment Here (^_^)/
stakat neh kite lupakan dulu sal problem2 aq....aq nak cter sal anime yg aq minat...
mule2 sal KAICHOU WA MAID SAMA..



name hero die usui takumi.

ni lak heroin die name ea ayuzawa misaki..


cter neh skang da tamat season 1..xsaba nk tgk season 2...hehee...