20 Tanda kita jatuh cinta dekat seseorang

Diya Hanun | 12:22 PM | Wednesday, November 27, 2013 | 47 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Menyukai seseorang  yang bukan sama jantina adalah lumrah manusia..
Manusia hidup saling memerlukan antara satu dengan yang lain..
Begitu juga lelaki dan perempuan, mereka saling melengkapi..
Tapi pernah tak korang rasa korang macam jatuh hati atau jatuh cinta atau suka dekat 
seseorang? dan adakah apa yang korang pada tahap cinta?
Ketahui tanda-tanda adakah korang betul-betul jatuh hati
atau tak pada pandangan pertama :

Excited betul minion ni..hak3..

1. Terasa selesa memandang dia dan pada mata korang dia tak ada kekurangan, bila dah jatuh cinta semua kekurangan dan kelemahan dia ditolak tepi. 

2. Setiap kali nampak dia mesti jantung terasa laju, perut pun rasa kecut semacam..kononnya nervous lah katakan..

3. Hari-hari nak tengok dia, dari jauh pun jadi lah, contoh kalau dekat kelas nampak beg dia pun jadilah..
atau dekat tempt kerja nampak kereta or motor dia..so tau lah dia ada berdekatan dengan korang, so mission mestilah nak mengusha ye dak? 

4. Kalau boleh nak cari cara untuk bercakap dengan dia, konon-konon buat-buat bagi barang..at least dapat cakap dengan dia..

5. Kalau nampak dia ada satu perasaan yang teramat gembira dalam hati, kalau hati tu boleh keluar dah lama dia pergi terjun keluar..terlampau excited punya pasal..

6. Kerap terpikirkan pasal dia tak tahu lah apa masalah otak korang masa tu, tapi akan kerap terpikir pasal dia dan kadang-kadang boleh terbawa sampai ke mimpi.

7. Menjadi stalker tegar dia seperti di facebook,twitter,intagram dan laman sosial lain

8. Selalu menghantar text mesej yang mengajak dia berbual dengan korang

9. Terasa jealous bila ternampak dia dengan orang lain yang tak dikenali, dan tertanya-tanya siapa orang yang sedang dia berkomunikasi.

10. Bayangann kekasih lama sudah mampu dibuang jauh ke dalam laut dah tak kisah dah pada kekasih lama sebab hati dah suka pada yang baru.

11. Bila tak nampak dia di mana-mana mesti tercari-cari dan bila dia tak ada timbul perasaan kecewa yang teramat.

13. Selalu tersenyum tanpa sebab, kadang-kadang bila dengar nama dia pun dah boleh buat korang senyum sampai telinga

14. Selalu nak cuba berpakaian cantik,comel,smart or hensem bergaya semata-mata nak dia memandang korang.

15. Sering bercerita pada kawan rapat tentang apa yang si dia buat hari ni, apa yang berlaku antara korang dengan si dia, mungkin perkara kecil seperti dia minum air oren pun akan diceritakan pada kawan baik.

16. Lama kelamaan dia mula menjadi obsessi korang

17. Minta nombor telefon dia

18. Sering curi gambar yang ada muka dia dari mana-mana laman sosial atau sering mencuri-curi tangkap gambar dia

19. Sering berpura-pura melihat sekeliling padahal mata mencuri pandang dekat dia

20.Tanda-tanda seterusnya rasa korang dah boleh agak dah apa yang terjadi..semua terpulang pada korang sama ada dia menyukai korang balik atau cinta korang sekadar bertepuk sebelah tangan sahaja..hik3..

18 Tanda-tanda pengakhiran sesebuah perhubungan

Diya Hanun | 12:21 PM | | 1 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Ada banyak sebab kenapa sesebuah perhubungan boleh menjadi hambar dan renggang..
mungkin ada tanda-tanda hati dia dah berubah arah, sesat ke hati yang lain dan tak nak tinggal
dalam hati korang lagi dah..Tapi pernah kan tahu kalau 
pasangan korang dah tak cinta dekat korang lagi? Mungkin pasangan korang dah 
mula menunjukkan tanda-tanda seperti di bawah ni..haa berhati-hati..


1. Dia seringkali mengelak untuk berjumpa atau membalas mesej atau call korang. Tidak lagi berminat untuk menghubungi korang dan bertanya apa yang dilakukan korang setiap hari, tidak seperti dahulu dan selalu memberi alasan sibuk/busy

2. Korang boleh rasakan yang dia seperti semakin jauh

3. Mula marah-marah dan memaki hamun korang, mula menunjukkan perangai negatif nya. Bersikap dingin dengan korang, apa yang korang buat sering kali menjadi tak betul di matanya

4. Asyik bergaduh walaupun pada perkara yang kecil

5. Paling banyak membuat korang menangis

6.  Tarikh-tarikh penting korang yang sebelum ni menjadi perkara wajib untuk diingati bersama sudah tidak diingati.

7. Kurang komunikasi

8. Dia sering mengungkit atas segala benda yang dia pernah buat pada korang

9. Korang mula hilang mood untuk hidup, asyik fikir pasal mati je sebab konon tak mampu hidup tanpa dia. dan mula rasa sangat tertekan

10. Dia mula tidak menunjukkan minat pada korang, mungkin sudah hilang perasaan sayang

11. Dia mengatakan korang annoying dan menyuruh jangan ganggu dia

12. Merasa korang dah tak penting lagi untuk dia

13. Dia sudah pandai menyimpan rahsia dari korang, pandai menipu dan tak mempercayai korang

14. Dia dah tak menyebut pasal masa depan perhubungan tersebut dan akan menyuruh korang jangan menyebut tentangnya lagi

15.  Dia tidak berusaha untuk memperbaiki perhubungan korang 

16. Korang mula menyukai orang lain.

17. korang rasa letih dengan perhubungan tersebut

18. Dia meminta dia dilepaskan.


Sakit gigi

Diya Hanun | 12:55 PM | Saturday, November 23, 2013 | 4 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎


Rasanya dah 9 hari dah gusi ni bengkak..
aaaaahhh..sakit betul lah..bila tengok dekat cermin
gusi sebelah kiri belakang bengkak sebab apa pun tak tahu..
nak kata gigi nak tumbuh tu..macam tak ada tanda nak tumbuh..
gigi still tak tumbuh habis lagi..huhuu..macam budak2 dah..
tak tahu mana klinik gigi yang buka hari sabtu ni.
Sakit :'(

Bob is building an army yang banyak di kotak komen Youtube

Diya Hanun | 12:09 AM | Saturday, November 16, 2013 | 3 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

☻/ This is Bob. Copy and paste him 

/▌ all over YouTube 
/ \ so he can take over and take down Google !

░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄ Bob is building an army.
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ☻/︻╦╤─ This tank & Bob are against Google+
Il███████████████████]. /▌ Copy and Paste this all over
◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤../ \ YouTube if you are with us

▬▬▬.◙.▬▬▬ 
═▂▄▄▓▄▄▂ 
◢◤ █▀▀████▄▄▄▄◢◤       Bob is building an army 
█▄ █ー ███▀▀▀▀▀▀▀╬          ☻/   This HELICOPTER & Bob are against Google+ 
◥█████◤                              /▌    Copy and Paste this all over 
══╩══╩══▬▬▬.◙.▬▬▬    / \     Youtube if you are with us

            ☻/☻/☻/☻/︻╦╤─                              .
  ▂▄▅  /▌ /▌ /▌  /▌     ██▅▃▂       
I███████████████████]             
  ◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤              GOOGLE is destroying YOUTUBE


Bob has decided that nuclear 
☻/ / \ weapons are the only way to fix youtube. 
/▌ | ☢ | Copy and Paste this all over youtube 
/ \ // | | \\ to completely obliterate Google+


|Google+|
███████████

███████████


Bob thinks G+ is the enemy, but Bob was wrong

▂▂
|

/\
/ \

█████████████

But it was all too much for Bob in the end. RIP Bob, you served us well

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬ 

DAMN THIS COMMENT IS FANCY 
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬

Terlalu banyak komen tentang tentera bob ataupun bob army di Youtube. Bob dan Kereta kebalnya adalah satu jenis bantahan menentang Google+
 Masalahnya dari mana tentera Bob ni boleh timbul dan apa puncanya?

Puncanya adalah disebabkan Youtube yang baru-baru ini telah menukar bahagian komen kepada google+ komen yang memaksa pengguna mendaftar google+ untuk komen pada sesebuah youtube video dan tidak boleh lagi menggunakan akaun anonymous. 

Youtube dan Google mengatakan sistem komen yang baru ini akan
  • bertukar kepada perbualan, memudahkan pengguna untuk mengomen secara terbuka atau secara persendirian
  • membolehkan kita untuk memilih sesuatu komen dari pengguna lain samada ingin diterbitkan atau disekat.
  • dapat melihat pos yang telah diterbitkan oleh pemilik sesuatu saluran youtube, personaliti popular, perbualan tentang video tersebut dan sesiapa di dalam google+ circle kita  di bahagian  atas dan masih boleh melihat komen terbaru dan yang paling mempunyai perhatian
Tetapi ramai yang mengatakan google cuba untuk bersaing dengan laman sosial seperti twitter dan facebook dengan cara menukar sistem komen mereka di youtube. 

Disebabkan ramai yang tidak menyukai google+ dan sistem komen terbaru ini, maka ramai yang telah membuat bantahan mereka dengan mengepos komen mengenai Bob army di mana-mana sahaja saluran youtube megharapkan agar youtube kembali pada sistem komen yang lama tanpa Google+. Tetapi ada youtubers yang mengatakan benda ini bukan lah satu benda baru kerana telah berlaku pada 2009 dan 2010 lalu dan kini BOB ARMY kembali lagi.

Jawed Karim, salah satu daripada pengasas Youtube juga tidak menyukai google+ ini

Jawed Karim telah bertindak membuang semua video yang dimuat naik kecuali video pertama yang dimuat naik di Youtube iaitu Me at the Zoo. Dia kemudiannya telah menerbitkan satu komen yang berbunyi "Mengapa perlu google+ untuk komen pada sesebuah video di youtube?''

“why the f*** do I need a google+ account to comment on a video?”

Tapi sampai bila Bob dapat membina tenteranya, kita tunggu dan lihat sampai bila Bob dapat bertahan di kotak komen Youtube.. 

50 senarai video viral sepanjang masa

Diya Hanun | 12:08 AM | | 1 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Video viral adalah video yang terkenal melalui perkongsian dari laman web terutama laman web sosial dan email. Majalah Time telah menyenaraikan sebanyak 50 video viral 

YouTube 50

Sumber : Time

Senarai Youtube video yang paling banyak ditonton

Diya Hanun | 12:07 AM | | 1 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Senarai ini adalah 30 senarai Youtube video yang paling banyak dilihat sepanjang masa diperoleh daripada carta Youtube. Jumlah pengunjung yang disenaraikan adalah berdasarkan perkiraan rasmi setakat 15 Oktober 2013.

KedudukanNama VideoArtisJumlah penonton
(setakat15 November 2013)
Muat naik padaNota
1."Gangnam Style"PSY1,820,965,62415 Julai 2012Melepasi "Baby" pada November 2012
2."Baby"Justin Bieber menampilkan Ludacris930,830,35119 Feb 2010#1 July 2010 - November 2012
3."On the Floor"Jennifer Lopez menampilkan Pitbull705,990,7553 Mac 2011
4."Love the Way You Lie"Eminem menampilkan Rihanna620,694,9495 Ogos 2010
5."Charlie Bit My Finger – Again!"Harry dan Charlie Davies-Carr598,942,74822 Mei 2007Bukan -music video viral
6."Party Rock Anthem"LMFAO menampilkan Lauren Bennett & GoonRock595,102,0458 Mac 2011
7."Gentleman"PSY583,964,09713 Apr 2013
8."Waka Waka (This Time for Africa)"Shakira menampilkan Freshlyground571,462,0084 Jun 2010Lagu rasmi FIFA World Cup 2010
9."Bad Romance"Lady Gaga547,871,25623 Nov 2009
10."Ai Se Eu Te Pego"Michel Teló535,513,59625 Jul 2011
11."Call Me Maybe"Carly Rae Jepsen509,990,1751 Mac 2012
12."Danza Kuduro"Don Omar menampilkan Lucenzo484,203,29825 Ogos 2010Geo-disekat disesetengah negara
13."Not Afraid"Eminem455,230,4944 Jun 2010
14."Thrift Shop"Macklemore & Ryan Lewis featuring Wanz453,695,62829 Ogos 2012
15."What Makes You Beautiful"One Direction450,823,84719 Ogos 2011
16."Somebody That I Used To Know"Gotye menanpilkan Kimbra447,451,22922 Jul 2011
17."Rolling In The Deep"Adele447,277,62830 Nov 2010
18."Rain Over Me"Pitbull menampilkan Marc Anthony441,123,3875 Jul 2011
19."Oppa Is Just My Style"PSY menampilkan Hyuna428,523,47714 Ogos 2012
20."The Lazy Song"Bruno Mars427,155,37015 Apr 2011
21."Firework"Katy Perry397,071,57128 Oct 2010
22."Never Say Never"Justin Bieber menampilkan Jaden Smith391,778,38027 Mei 2010
23."The Gummy Bear Song"Gummibär369,725,5019 Okt 2007Versi Inggeris panjang
25."Super Bass"Nicki Minaj362,122,1865 Mei 2011
24."Party in the U.S.A."Miley Cyrus361,241,04825 Sep 2009
26."Diamonds"Rihanna356,613,1748 Nov 2012
27."One Time"Justin Bieber339,947,48024 Nov 2009
28."Just The Way You Are"Bruno Mars334,415,6468 Sep 2010
29."What's My Name?"Rihanna menampilkan Drake329,621,84912 Nov 2010
30."Wrecking Ball"Miley Cyrus320,933,8789 Sep 2013
sumber: Wikipedia

Video pertama yang dimuat naik di youtube

Diya Hanun | 12:02 AM | | 1 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎



"ME AT THE ZOO"
 adalah video pertama yang di muat naik di laman youtube.
telah dimuat naik pada 8:27 P.M pada 23 April 2005 hari Sabtu oleh Jawed Karim,salah seorang daripada 3 pengasas laman Youtube. Video ini telah dirakam oleh Yakov Lapitsky di Zoo San Diego,California. Video ini menunjukkan Karim sedang menerangkan mengenai gajah yang mempunyai belalai yang sangat-sangat-sangat panjang dan itu sesuatu yang sangat menarik baginya dalam video yang berdurasi selama 20 saat itu. 


''CHARLIE BIT MY FINGER''
di muat naik pada 22 Mei 2007, merupakan video yang memegang rekod video bukan professional yang paling banyak ditonton sepanjang masa dengan penonton hampir mencecah 600 juta dan mendapat kedudukan pertama dalam senarai TIME , 50 senarai video viral  terbaik sepanjang masa. Video viral ialah  video yang popular melalui perkongsian melalui laman sesawang terutama laman sosial.


"GANGNAM STYLE-PSY"
adalah video muzik popular pertama  yang mencecah 1 juta penonton dalam masa yang singkat pada 21 Disember 2012 setelah di muat naik pada 15 Julai 2012. Dan kini menjadi video muzik yang sering ditonton sepanjang masa. Kini mempunyai penonton sebanyak 1,821,077,045

Seawal Julai 2006, 6 bulan sejak dia dilancarkan Youtube memperoleh lebih daripada 65,00 video baru dimuat naik di laman itu  dan 100 juta pengunjung setiap hari, kini Youtube mengatakan kira-kira 60 jam video baru dimuat naik setiap minit dengan 800 juta pengguna unik di laman tersebut setiap bulan.

sumber: wikipedia

Today is all that you have

Diya Hanun | 11:30 PM | Sunday, November 10, 2013 | 1 Awesome Comment's
 photo assalam-1_zpsce3aec1c.png



When you wake up in the morning, do not expect to see the evening live as though today is all that you have. Yesterday has passed with its good and evil, while tomorrow has not yet arrived. Your life’s span is but one day, as if you were born in it and will die at the end of it. With this attitude, you will not be caught between an obsession over the past, with all its anxieties, and thehopes of the future, with all its uncertainty. Live for today: During this day you should pray with a wakeful heart, recite the Qur’an with understanding, and remember Allah with sincerity. In this day you should be balanced in your affairs, satisfied with your allotted portion, concerned with your appearance andhealth.
Organize the hours of this day, so that you make years out of minutes and months out of secondsSeek forgiveness from your Lord, remember Him, prepare for the final parting from this world, and live today happily and at peace. Be content with your sustenance, your wife, your children, your work, your house and your station in life
So hold that which I have given you and be of the grateful. (Qur’an 7: 144)
You must engrave onto your heart one phrase: Today is my only day. If you have eaten warm, fresh bread today, then what do yesterday’s dry, rotten bread and tomorrow’s anticipated bread matter?
If you are truthful with yourself and have a firm, solid resolve, you will undoubtedly convince yourself of the following: Today is my last day to live. When you achieve this attitude, you will profit from every moment of your day, by developing your personality, expanding your abilities, and purifying your deeds. Then you say to yourself:
Today I shall be refined in my speech and will utter neither evil speech nor obscenity. Also, I shall not backbite.
Today I shall organize my house and my office. They will not be disorderly and chaotic, but organized and neat.
Today I will be particular about my bodily cleanliness and appearance. I will be meticulous in my neatness and balanced in my walk, talk, and actions.
Today I will strive to be obedient to my Lord, pray in the best manner possible, do more voluntary acts of righteousness, recite the Qur’an, and read beneficial books. I will plant goodness into my heart and extract from it the roots of evil   such as pride, jealousy, and hypocrisy.
Today I will try to help others to visit the sick, to attend a
funeral, to guide the one who is lost, and to feed the hungry. I will stand side by side with the oppressed and the weak. I will pay respect to the scholar, be merciful to the young, and reverent to the old.
O’ past that has departed and is gone, I will not cry over you. You will not see me remembering you, not even for a moment, because you have traveled away from me never to return.
O’ future, you are in the realm of the unseen, so I will not be obsessed by your dreams. I will not be preoccupied about what is to come because tomorrow is nothing and has not yet been created.
`Today is my only day’ is one of the most important statements in the dictionary of happiness, for those who desire to live life in its fullest splendor and brilliance.
-Don’t Be Sad by Al-Qarni

Make dua

Diya Hanun | 11:57 PM | Saturday, November 9, 2013 | Leave a Comment Here (^_^)/
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎




 






Semester 5 !!

Diya Hanun | 6:56 PM | Thursday, November 7, 2013 | 3 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎
  
Alhamdulillah..dah start sem 5 dah..tinggal lagi dua sem je nak habis diploma..
Tak sabar rasanya.. :) kejap je dah nak habis..
semester ni diya ambil subject ni:
  • INTRODUCTION TO SURVEYING
  • CONSTRUCTION DRAWING
  • ENVIRONMENTAL DESIGN
  • ARCHITECTURE DESIGN III 
  • BUILDING CONSTRUCTION II

Semalam start first kelas..adeh building construction 2..
Baru first kelas dah ada assignment,..fuuhhh...kena sketch pasal tangga
pulak.. =_='' Papehal sem ni nak naikkan lagi cgpa..inshallah ^_^
dan paling penting jangan sedih2 lagi ye diya  *pujuk diri

guess me hehe..^_^ 

Kod bagi nombor telefon antarabangsa

Diya Hanun | 1:53 AM | Sunday, November 3, 2013 | 70 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Kod telefon bagi nombor telefon malaysia bermula dari 60.
Jika kita tinggal di luar negara dan ingin menelefon ibu bapa di Malaysia,
kita harus meletakkan 60 sebagai kod bersama dengan nombor ibu bapa kita di belakang
sebagai contoh 60123456789.
Di bawah adalah senarai kod nombor telefon bagi negara lain.

KODNEGARA
93Afghanistan
355Albania
213Algeria
684American Samoa
376Andorra
244Angola
809Anguilla
268Antigua
54Argentina
374Armenia
297Aruba
247Ascension Island
61Australia
672Australian External Territories
43Austria
994Azerbaijan
242Bahamas
246Barbados
973Bahrain
880Bangladesh
375Belarus
32Belgium
501Belize
229Benin
809Bermuda
975Bhutan
284British Virgin Islands
591Bolivia
387Bosnia and Hercegovina
267Botswana
55Brazil
284British V.I.
673Brunei Darussalm
359Bulgaria
226Burkina Faso
257Burundi
855Cambodia
237Cameroon
1Canada
238CapeVerde Islands
1Caribbean Nations
345Cayman Islands
238Cape Verdi
236Central African Republic
235Chad
56Chile
86China (People's Republic)
886China-Taiwan
57Colombia
269Comoros and Mayotte
242Congo
682Cook Islands
506Costa Rica
385Croatia
53Cuba
357Cyprus
420Czech Republic
45Denmark
246Diego Garcia
767Dominca
809Dominican Republic
253Djibouti
593Ecuador
20Egypt
503El Salvador
240Equatorial Guinea
291Eritrea
372Estonia
251Ethiopia
500Falkland Islands
298Faroe (Faeroe) Islands (Denmark)
679Fiji
358Finland
33France
596French Antilles
594French Guiana
241Gabon (Gabonese Republic)
220Gambia
995Georgia
49Germany
233Ghana
350Gibraltar
30Greece
299Greenland
473Grenada/Carricou
671Guam
502Guatemala
224Guinea
245Guinea-Bissau
592Guyana
509Haiti
504Honduras
852Hong Kong
36Hungary
354Iceland
91India
62Indonesia
98Iran
964Iraq
353Ireland (Irish Republic; Eire)
972Israel
39Italy
225Ivory Coast (La Cote d'Ivoire)
876Jamaica
81Japan
962Jordan
7Kazakhstan
254Kenya
855Khmer Republic (Cambodia/Kampuchea)
686Kiribati Republic (Gilbert Islands)
82Korea, Republic of (South Korea)
850Korea, People's Republic of (North Korea)
965Kuwait
996Kyrgyz Republic
371Latvia
856Laos
961Lebanon
266Lesotho
231Liberia
370Lithuania
218Libya
423Liechtenstein
352Luxembourg
853Macao
389Macedonia
261Madagascar
265Malawi
60Malaysia
960Maldives
223Mali
356Malta
692Marshall Islands
596Martinique (French Antilles)
222Mauritania
230Mauritius
269Mayolte
52Mexico
691Micronesia (F.S. of Polynesia)
373Moldova
33Monaco
976Mongolia
473Montserrat
212Morocco
258Mozambique
95Myanmar (former Burma)
264Namibia (former South-West Africa)
674Nauru
977Nepal
31Netherlands
599Netherlands Antilles
869Nevis
687New Caledonia
64New Zealand
505Nicaragua
227Niger
234Nigeria
683Niue
850North Korea
1 670North Mariana Islands (Saipan)
47Norway
968Oman
92Pakistan
680Palau
507Panama
675Papua New Guinea
595Paraguay
51Peru
63Philippines
48Poland
351Portugal (includes Azores)
1 787Puerto Rico
974Qatar
262Reunion (France)
40Romania
7Russia
250Rwanda (Rwandese Republic)
670Saipan
378San Marino
239Sao Tome and Principe
966Saudi Arabia
221Senegal
381Serbia and Montenegro
248Seychelles
232Sierra Leone
65Singapore
421Slovakia
386Slovenia
677Solomon Islands
252Somalia
27South Africa
34Spain
94Sri Lanka
290St. Helena
869St. Kitts/Nevis
508St. Pierre &(et) Miquelon (France)
249Sudan
597Suriname
268Swaziland
46Sweden
41Switzerland
963Syrian Arab Republic (Syria)
689Tahiti (French Polynesia)
886Taiwan
7Tajikistan
255Tanzania (includes Zanzibar)
66Thailand
228Togo (Togolese Republic)
690Tokelau
676Tonga
1 868Trinidad and Tobago
216Tunisia
90Turkey
993Turkmenistan
688Tuvalu (Ellice Islands)
256Uganda
380Ukraine
971United Arab Emirates
44United Kingdom
598Uruguay
1USA
7Uzbekistan
678Vanuatu (New Hebrides)
39Vatican City
58Venezuela
84Viet Nam
1 340Virgin Islands
681Wallis and Futuna
685Western Samoa
381Yemen (People's Democratic Republic of)
967Yemen Arab Republic (North Yemen)
381Yugoslavia (discontinued)
243Zaire
260Zambia
263Zimbabwe