20 Tanda kita jatuh cinta dekat seseorang

Diya Hanun | 12:22 PM | Wednesday, November 27, 2013 | 48 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Menyukai seseorang  yang bukan sama jantina adalah lumrah manusia..
Manusia hidup saling memerlukan antara satu dengan yang lain..
Begitu juga lelaki dan perempuan, mereka saling melengkapi..
Tapi pernah tak korang rasa korang macam jatuh hati atau jatuh cinta atau suka dekat 
seseorang? dan adakah apa yang korang pada tahap cinta?
Ketahui tanda-tanda adakah korang betul-betul jatuh hati
atau tak pada pandangan pertama :

Excited betul minion ni..hak3..

1. Terasa selesa memandang dia dan pada mata korang dia tak ada kekurangan, bila dah jatuh cinta semua kekurangan dan kelemahan dia ditolak tepi. 

2. Setiap kali nampak dia mesti jantung terasa laju, perut pun rasa kecut semacam..kononnya nervous lah katakan..

3. Hari-hari nak tengok dia, dari jauh pun jadi lah, contoh kalau dekat kelas nampak beg dia pun jadilah..
atau dekat tempt kerja nampak kereta or motor dia..so tau lah dia ada berdekatan dengan korang, so mission mestilah nak mengusha ye dak? 

4. Kalau boleh nak cari cara untuk bercakap dengan dia, konon-konon buat-buat bagi barang..at least dapat cakap dengan dia..

5. Kalau nampak dia ada satu perasaan yang teramat gembira dalam hati, kalau hati tu boleh keluar dah lama dia pergi terjun keluar..terlampau excited punya pasal..

6. Kerap terpikirkan pasal dia tak tahu lah apa masalah otak korang masa tu, tapi akan kerap terpikir pasal dia dan kadang-kadang boleh terbawa sampai ke mimpi.

7. Menjadi stalker tegar dia seperti di facebook,twitter,intagram dan laman sosial lain

8. Selalu menghantar text mesej yang mengajak dia berbual dengan korang

9. Terasa jealous bila ternampak dia dengan orang lain yang tak dikenali, dan tertanya-tanya siapa orang yang sedang dia berkomunikasi.

10. Bayangann kekasih lama sudah mampu dibuang jauh ke dalam laut dah tak kisah dah pada kekasih lama sebab hati dah suka pada yang baru.

11. Bila tak nampak dia di mana-mana mesti tercari-cari dan bila dia tak ada timbul perasaan kecewa yang teramat.

13. Selalu tersenyum tanpa sebab, kadang-kadang bila dengar nama dia pun dah boleh buat korang senyum sampai telinga

14. Selalu nak cuba berpakaian cantik,comel,smart or hensem bergaya semata-mata nak dia memandang korang.

15. Sering bercerita pada kawan rapat tentang apa yang si dia buat hari ni, apa yang berlaku antara korang dengan si dia, mungkin perkara kecil seperti dia minum air oren pun akan diceritakan pada kawan baik.

16. Lama kelamaan dia mula menjadi obsessi korang

17. Minta nombor telefon dia

18. Sering curi gambar yang ada muka dia dari mana-mana laman sosial atau sering mencuri-curi tangkap gambar dia

19. Sering berpura-pura melihat sekeliling padahal mata mencuri pandang dekat dia

20.Tanda-tanda seterusnya rasa korang dah boleh agak dah apa yang terjadi..semua terpulang pada korang sama ada dia menyukai korang balik atau cinta korang sekadar bertepuk sebelah tangan sahaja..hik3..

48 comments:

  1. ohh adakah ini semua dinamakan cinta?hahaha *takmaumengaku* hahaha

    ReplyDelete
  2. cinta itu buta..bkn setakat buta..gila gila gilaannn heheh

    ReplyDelete
  3. Cinta datang tanpa diundang. Andai hati telah terbuka tidak salah untuk mencuba. Janji batasan pergaulan sentiasa dijaga. Semoga hati ini kembali diubati bersama teman baru..

    ReplyDelete
  4. Saya takot semua yg terjadi ni hanyalah kebetulan..mesti frust kan )=

    ReplyDelete
  5. Seriously...Memang tak boleh dinafikan..

    ReplyDelete
  6. 100% betull..dn satu lagi..kalau nmpk org yg kita suka, kita x nmpk org lain.. kn kn ???

    ReplyDelete
  7. Huhuhu...btul sgt lh tu..kt skol sye mint gile kt mamat ni
    .bile npk die..x npk bde len dh..
    Bile mbe ckp nme die..syum sapai kyak mulut
    Huhuhu
    LOL

    ReplyDelete
  8. hahhaa saya suka org 4 thun Ig tua dr saya, bkn islam.hahhaha but dye anggap saya as his fan jew~ haha~

    ReplyDelete
  9. Geez so true hahaha asyik stalk ws dia online ke tak tp tak sanggup nak ws dia hahaha

    ReplyDelete
  10. tapi saya x berdebar. cuma sya x mmpu nak jadi diri sendiri bila depan dia.

    ReplyDelete
  11. cinta itu buta. saya rasa sya dah jatuh hati pada lelaki yg muda 5 thun dri saya. omg!

    ReplyDelete
  12. Aq ad suke kt srang bdak skolah lme aq tpi die suke kat bdak lain :(

    ReplyDelete
  13. Aq ad suke kt srang bdak skolah lme aq tpi die suke kat bdak lain :(

    ReplyDelete
  14. Hahaha...100% btul klau nmpak krta dy pun jdi la

    ReplyDelete
  15. Hahaha...100% btul klau nmpak krta dy pun jdi la

    ReplyDelete
  16. Hahaha..100% btul klau dekat tmpat krja nmpak krta dy pun jdi la..

    ReplyDelete
  17. Inikah cinta hahaha

    ReplyDelete
  18. I think im falling in love with him.but..he is not a muslim....

    ReplyDelete
  19. I think im falling in love with him...but he is not a muslim...what shud i do??

    ReplyDelete
  20. ntah. nampak rmbut dia, blakang dia atau tgok dia dr jauh pon jadilah XD...

    ReplyDelete
  21. Betul la tapi sekarang kena cari ayat je nak cakap dengan dia

    ReplyDelete
  22. Semua tu betul tapi sekarang nk cari ayt ayt je nk cakp ngan dia

    ReplyDelete
  23. Kenapa semua tu sama dgn apa yg saya selalu buat

    ReplyDelete
  24. Betul kalau kita suka kt Org tuh Selalu stoker die

    ReplyDelete
  25. Kenapa semua tu sama dgn apa yg saya selalu buat

    ReplyDelete
  26. Rase mcm terkene dekat diri sendiri pulak

    ReplyDelete
  27. Betul la hehehe saya rasa mcm tu sekarang

    ReplyDelete
  28. Semua ciri2 nie ade dekat sy.. Hahaha

    ReplyDelete
  29. Semua ciri2 nie ade dekat sy.. Hahaha

    ReplyDelete
  30. haha. jatuh cinta, naik gila. xda beza. nmpk kelibat baju dia pun dah jadi. senyum smpai senget mulut :p

    ReplyDelete
  31. suke kt sorang pompuan yg 6 taun lbih tua..x jumpe sari pun dh rindu giler...hati x tenang

    ReplyDelete
  32. Saya rasa benci kat dia. Tapi ada sesetengah tak banyak la sikit je yang sama. Tapi saya tak jatuh cinta sebab banyak yang saya tak buat sebab benci sangat dengan Mamat tu

    ReplyDelete
  33. Huaaaa betol laa semua tuu OMG cam ner nak buat niii tapi srsly kalo x nampak dia sehari rasa tension sgt semua keje x jadi

    ReplyDelete
  34. Rasa mcm nak baling ja fon lps baca , sbb smua betul , tp apa y sy tau ,it is not love,i hate him . he make me trouble, coz my day always thingking of him ,serous i dont like this feelling , he was haunted my day ... Hmm,.
    Allah please help me to avoid something not sure to be mine .. 😢

    ReplyDelete
  35. Ak ad suka kat srang slama 2 thn..Dy satu klas lg ngan ak.. , Smua tanda2 tu ad kat aku..So, 1 hari, aku heran jg lh, dkat 3 kli dy tgk ak...siap "wink" lg!...hatiku mcm nak meletoppp...tp ak tahn je...ak cuma snyum je.. So, ak mula show off lh..hari2 ak cntik diri ak (konon)... klw dy lalu je..ak kluarkn snyumn ku yg pling cntik..haha...One day, ak ingat lg, time tu hari jumaat, Bff ak kata..."Ak couple dgn dy (c dya yg ak cintai)...ak mcm nak nngis sngt tw...tp ak cuma ckp Congrats jee....Selama ni ak ingat dy dh mula ska ak!.. harapan palsu jee

    ReplyDelete
  36. hihiii,,90% sama..

    ReplyDelete
  37. Sgt betul. Tp mgkin sy tk jatuh cinta spenuhnya kpd crush bru😇

    ReplyDelete
  38. Bahahahahaha o.m.a... 100% btllah. Adoi mana nk sorok muka nih

    ReplyDelete

Assalamualaikum, terima kasih kerana sudi memberikan komen.