Alahai driver teksi

Diya Hanun | 7:38 PM | Tuesday, January 15, 2013 | 8 Awesome Comment's
Assalamualaikum

Hollaa :D 
Hari ni dan setiap hari mesti ada je hari yang diya harus ambil teksi..
Disebabkan diya ulang alik ke universiti mesti diya akan ambil teksi lepas sampai stesen  ktm..
Dipendekkan cerita setiap teksi yang diya ambil tu mesti macam-macam jenis...
dari saga lama ke saga baru lah,india,cina dan melayu,perempuan laki semua ade...
Macam-macam jenis perangai driver diya jumpa..

Diya senaraikan beberapa kes driver teksi yang pernah diya alami...

Kes 1 : Driver yang ambil banyak penumpang dalam satu arah laluan..
Diya tak tahulah dibenarkan dalam syarat pemanduan teksi atau tak..tapi..kalau boleh semua orang dia nak ambil sampai padat teksi dia tu..haha..samseng kau ha...



Kes 2 : Driver yang bawak macam tengah drift.. Buat macam jalan tu milik dia seorang...Diya pulak yang takut jadi nye... Siap mencilok2 lagi kau..wuuuhhh...seram diya =_=



Kes 3 : Driver yang macam samseng.. Pergh kes ni memang diya takut.. Mana taknya..
Dengan rambut panjang,tatoo nye, lepas tu sukahati dia je nak main handphone masa memandu..tak pakai seat belt, teksi bersepah macam tak kemas je... Wahh macam ni punya orang pun ada ke...



Kes 4 : Driver yang mengenakan charge tambang yang tinggi disebabkan dia sorang je teksi kat situ =_= amboi~ kadang-kadang sebab hujan, jalan jam, tempat berliku2 sekali hah dari RM10 jadi RM15..



Kes 5 : Driver yang bertatasusila.. Diya pernah naik teksi ni..pakcik tu baik sangat..siap bagi salam lagi..dan bagi nasihat agama..wuhh..awesome..macam sambil bekerja sambil berdakwah.. Kalau kes driver teksi non muslim, ada jugak yang memang pandai buat diya rasa tak boring naik teksi diya dan mesra je.. best..:)



Kes 6 : Ni lagi satu kes, diya masuk2 je tiba2 lagu wel3~ yanadei~ haha..memang aduhai...takpalah layan je lagu yang driver tu pasang... Takkan nak cakap uncle please lah tukar lagu tu...dan diya tengok uncle tu memang tengah geleng2 kepala dia so diya ikut layan lah..Keluar-keluar dari teksi tu macam ada radio yang putar lagu tu berulang kali..haha..pening~



Kes 7 : Driver foreigner.. Ni orang asing lah kiranya.. Satu kali je diya pernah naik..
driver tu tak tahulah orang mana..bangladesh mungkin..



Kes 8 : Driver teksi yang marah-marah tak tentu pasal.. =_= yang ni memang selalu spoil mood.. Mana taknya.. contohnya, diya dah sampai tempat yang diya nak pergi tu then driver tu cakap..tak tahu nak turun ke? padahal baru je parking..amboi kau...belum lagi diya bayar tambang tiba-tiba cakap macam tu...tak nak duit sudah :@ arghh tak suka driver macam ni...
p/s: setakat ni beberapa kes tu jelah diya jumpa..:) tak tahulah diya..-,- sebab sekarang mana2 pun dah buat diya takut lagi-lagi diya ni perempuan.. tadi diya naik teksi lagi...yang tak boleh diya lupa ayat driver teksi ni..


          "Kalau takut baik tak payah duduk Malaysia lah..betul tak adik?''
korang rasa betul ke?

Nasihat diya...berhati-hatilah dalam mengambil teksi sebab bahaya nya kita tak tahu..



8 comments:

  1. driver mcm samseng pun ada ea hihi :D

    ReplyDelete
  2. driver mcm samseng pun ade ea haha :D

    ReplyDelete
  3. Dah lama tak nak teksi. Tak sangka Bangla pun dah keje driver teksi :)

    ReplyDelete
  4. hahaha, lawak la, tapi kan, driver bas pun ada yg pnas baran jgk, pnah jgk sy naik bas yg drivr jnis pnas baran nih, jalan berlubang pun dy marah kat jalan, dah la bwk laju, kona pun mcm nak buat drift ja,hehe

    ReplyDelete
  5. haha..marah dekat lubang pulak XD

    ReplyDelete
  6. mcm2 perangai driver teksi tu ye...... mungkin stress kut...maklumlah jlnraya kat malaysia nie...asyik2 jem jer.....

    ReplyDelete
  7. ӏ геad this piece of writing completely regarding the comparison
    of mоst recent аnd eaгlier technologiеs,
    it's remarkable article.
    Here is my website ... hvor meget kan jeg låne

    ReplyDelete
  8. jarang naik teksi sebab mahal naik bass je hahaha

    ReplyDelete

Assalamualaikum, terima kasih kerana sudi memberikan komen.