11 things about me

Diya Hanun | 7:14 PM | Wednesday, May 15, 2013 | 10 Awesome Comment's
 photo assalam-1_zpsce3aec1c.png

Ada 4 orang bloggers tag diya dalam satu game mereka ialah 
Baru nak reply...btw thanx tag *big hug \(^_^)/ 
Kemusykilan diya sekarang ialah...sape yang reka game ni???

Rule of the game:
1. Post this rules.
2. Write 11 things about yourself.

3. Answers the questions the tagger set for you.

4. Create 11 new questions for those you want to tag.

5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post.

6. You are not allowed to tag back.

11 things about me:

1.Rabun jauh tapi tak suka pakai spek mata,
2.Seorang yang suka dipeluk bila tengah sedih
3.suka bunga matahari tapi tak pernah tengok secara real life
4.Benci binatang banyak kaki!
5.Peminat fanatik trance music and enrique iglasias! >_<
6.Kerap dipanggil comel oleh orang terdekat =_='''
7.Sukakan air mountain dew
8.Tak pernah nak ingat tarikh setiap hari :P
9.Selalu sakit dan tak pandai jaga kesihatan diri
10.Paling benci mathematic dan segala yang berkaitan nombor
11.Penyimpan rahsia yang baik

Soalan dari fyka:
Apa pandangan korang tentang blog saya?
Comel :)

Apa pandangan dan pendapat korang tentang diri saya?
Tak tahu lah sebab kita tak boleh nak describe someone sebelum kita kenal dia betul2..

Cita-cita korang nak jadi apa sebenarnya?
Nak jadi saintis marin tapi parents suruh jadi arkitek..sob3.. 

Korang suka baca novel tak? Tajuk novel apa yang korang rasa paling best yang pernah korang baca dan siapa penulis novel yang korang kagum sangat dengan penulisannya?
x suka baca novel, tapi pernah lah suka 1 novel ni tajuk dia "kembali ke daerah ini" x ingat sapa tulis..hoho

Korang suka shopping tak? Barangan apa yang paling korang suka untuk dibeli?
WAAAAHH..SUKA GILA!! tapi kalau ada duit lah..kalau x ada, cuci mata yang mampu dibuat..
Selalu suka beli baju..

Kalau diberi peluang berlakon dekat tv korang rasa korang nak join tak?
Mestilah nak..

Apa yang korang suka? Coklat, ais krim, bunga?
Coklat dan aiskrim,..bunga tak sangat

Agak-2 korang, korang nak kahwin dalam umur berapa?
huhuuuu..soalan dia agak mengancam..tak tahulah..tak ada calon lagi..Serah pada Allah je..

Korang suka berfesyen tak? Fesyen siapa yang korang suka ikut?
Suka jugak berfesyen..Ikut style sendiri je..hik3

Kalau kawan korang buat korang marah dan sakitkan hati korang, apa yang korang buat?
Diam..Jauh kan diri dari dia sekejap..tak nak marah..biar dia ok dulu..Lama2 t dia akan minta maaf..selalu macam tulah..

Dalam banyak-2 blogger, blogger siapa yang korang suka sangat baca?
Siapa ea..Ntah lah..kak yuyu zulaikha kot..


Soalan dari KHY

Apa pendapat korang tentang rakyat Malaysia yang suka bergosip ? 
Ntah lah..dah tabiat diorang macam tu nak wat cmna..

Adakah korang percaya perkara ghaib. Nyatakan sebab atau peristiwa yang pernah korang alami
Eh perkara ghaib tu kan antara perkara yang patut kita percayai sebagai umat Islam  macam syurga dan neraka,jin dan syaitan..Pengalaman setakat ni pernah dengar suara ghaib jelah

Pandangan korang tentang fesyen muslimah hari ini. Adakah betul2 menutup aurat ?
Errr...hihii..sejujurnya lah kan..fesyen muslimah sekarang ni x sangat menutup aurat kebanyakannya lah..sebab hijab tidak menutupi paras dada,berlengan yang agak pendek dan ketat.

Adakah wajar kita melakukan gwiyomi. Nyatakan kenapa 
Tak tau lah..haha..diya tak minat gwiyomi..so xnak buat

Describe Dear KHY
Macam tula..haha..tak tahu,,

Kalau korang ialah seorang tukang masak, korang nak masak apa ? Untuk siapa ? Kenapa ?
Masak masakan Perancis untuk diri sendiri sebab nak kenyangkan perut dan membulatkan diri.

Kalaulah ditakdirkan korang kahwin dengan orang yang korang tak suka, apa korang nak buat ?
X tau..

Pernah melawan cakap ibu bapa ?
pernah

Pernah tengok video lucah ? Sebab
Pernah tanpa disengajakan..nak buka link youtube lain terbuka benda lain..ish..trus padam..scary gila =_=

Adakah iPhone5 gadjet wajib dimiliki ? Nyatakan sebab
X pon..sebab tak berminat iphone

Apa pandangan korang mengenai copycats ? 
Diorng tak ada idea sendiri dan nak cari jalan mudah

Soalan dari Zeera

* Secara jujur, berapa umur anda?
18 tahun 5 bulan 

* Pernah tak sendawa kuat depan boyfren / girlfren?
Tak 

* Lagu korea yang korang suka ?
Bad Boy by big bang

* Bila pertama kali ada  boyfren / girlfren?
Masa form 5

* Ambil SPM tahun berapa ?
2011

* Status anda sekarang ? single ? married ? in a relationship ?
single

* Stesen radio pilihan anda?
Hitz.fm

* Makanan yang korang suka masak ?
Maggi

* Perkara yang paling anda tak dapat lupa ?
Birthday tidak diingati oleh orang yang disayangi

* Anda berasal dari mana ?
Selangor

* Pendapat anda tentang blog saya?
Awesome!

Soalan dari Hadznulshafina

1.anda suka mengkaji sesuatu atau hanya ambil maklumat tu and simpan dalam otak?
Ambil maklumat tu and simpan dalam otak
2.pernah tak anda mengingati bagaimana pengakhiran hidup anda selama anda hidup ini?
Pernah
3.anda suka memasak atau suka makan makanan yang orang masak? atau apa2 hobi anda? hehe
suka makan,..hehee
4.anda suka rumah yang bagaimana?
Rumah petak yang macam kiub rubik..hahah
5.anda suka berfashion apabila hendak keluar dari rumah atau hanya biasa2 shaja? describe sikit :D
Fesyen..pakai apa yang sesuai dengan function kita tu
6.anda lebih suka memendam rasa atau melepaskannya? kalau melepaskannya bagaimana? kalau memendam macam mana anda buat?
Ikut lah macam mana..kadang2 pendam dan kadang2 cerita dekat bestfren
7.anda suka baca novel bagaimana? siasatan? cinta? sejaraah? pengembaraan?agama? etc,,?
Seriously tak suka baca buku novel
8.bagaimana anda upgrade iman and baiki ibadah anda? :) share law boleh.nak amik pengalamn anda. ^_^ sharing is cute
Muhasabah dalam setiap perkara,
9.anda suka shopping? berjalan-jalan? atau ap?
Jalan2 
10. anda suka sukan ap? memanah? menunggang kuda? etc?
Cycling
11.cara anda rapatkann hubungan dengan ahli keluarga?
Berborak dan ambil tahu perkara yang terjadi dalam family.

Soalan dari diya untuk mangsa tag: ( Have to be answered honestly)

1. Korang ni jenis player atau setia pada yang satu?
2. Kalau orang yang korang cinta kata tolong lepaskan dia untuk seketika, korang rasa korang akan tunggu atau lupakan dia? Berikan alasan untuk jawapan korang.
3. Kalau korang boleh pilih, korang nak bercinta dengan orang negara mana?
4. Moto hidup korang apa?
5. Korang segan tak nak pegang tangan mak dekat shopping mall? kenapa?
6. Kalau korang ditakdirkan hidup untuk sebulan je lagi, apa perasaan korang dan apa yang korang akan buat?
7. Kalau korang gaduh dengan someone, siapa yang akan mengalah dan minta maaf ?
8. Bagi satu lagu yang menginggatkan korang dekat someone dan siapa dia?
9. Apa korang akan buat untuk menghilangkan perasaan sedih yang teramat ?
10. Berikan komen tentang sinetron indonesia yang ditayangkan dekat Malaysia ni.
11. Berikan sedikit nasihat untuk diya,apa2 pun boleh :)

11 Mangsa tag: 



10 comments:

  1. Thanx for the response :) I like :D

    ReplyDelete
  2. Thanks tag, ada ms akak join k ;)

    ReplyDelete
  3. bolehla ni jadi rujukan utk bakal suami. manalah tau kot2 dia TERbaca...

    ReplyDelete
  4. hehe...terkena tag... :p

    mcm mn nk main game ni, juz jwb soklan n bg soklan je ke dik...? heeeee :D

    ReplyDelete
  5. dah jawab tag ni . hehe . thanks tag

    ReplyDelete
  6. thanks tag..baru hari ni sempat jawab..
    http://blueriose.blogspot.com/2013/05/11-perkara-tentang-saya.html
    jom singgah!!

    ReplyDelete

Assalamualaikum, terima kasih kerana sudi memberikan komen.