Oh my Crush

Diya Hanun | 11:28 PM | Sunday, October 14, 2012 | 7 Awesome Comment's


Assalamualaikum


Sekarang ni budak-budak sekolah menengah dah pandai dah crush2 nie..
hehe..dulu time diya kat sekolah mane guna perkataan crush nie...
Err pe bende crush tu ea...
Diya pernah dengar pown ade lagu david archuleta tajuk die crush..huhuu..
Baca kat fb status err tak habis2 dengan crush2..
Crush kenyit mata kat aku,crush dok sebelah aku tadi,crush tangkap gambar dengan aku...
blaa,bla bla...ok..
Berbalik pada cerita..apa crush tu sebenarnye...

Selalunya orang putih akan cakap


I HAVE A CRUSH ON YOU!

Tu bermakna die dah jatuh hati pada orang tu....
tapi nie selalu berlaku pada orang yang kita pertama kali nampak lepas tu kita asyik teringat kat die je...
errr susah betul nak terangkan...Diya rasa korang lagi pandai nak tafsir pasal crush2 nie...
haha...

Ok yang diya taw kalau dalam bahasa Arab kita cakap

Ana mojaba bek

Heehee..diya taw pown sebab someone nie cakap kat Diya bende tu..
awwww....^_^

Papehal...semua depends pada kita lah nak tafsir perkataan 
CRUSH tu...

Selamat malam semua;)


7 comments:

  1. tapi yang aku xbole blah, budak darjah satu pun dah ada crush engko. haha dunia dunia. =='

    ReplyDelete
  2. hahaa...pandainye lahai dak sekarang

    ReplyDelete
  3. hahah.. cci pon sama.. x tau ape itu crush memula.. ingatkan crush berger ker.. :P

    ReplyDelete
  4. haahahaa...mcm tu pulak cci nie;P

    ReplyDelete
  5. Salam kenalan! Very nice blog here. Suka3x!=) Jom join.. http://www.aimisyahirah.com/2012/10/tempoh-hampir-tamat-cepat-join-segmen.html

    ReplyDelete
  6. thank you sbb follow mykarya.net. Sy dah follow back ye, very nice entry.

    ReplyDelete
  7. setahu aku, crush ni biasenye buah hati yang tak kesampaian nk diluahkan.. kirenye mcm secret admire la.. tapi kalau dah jatuh hati kat mane2 gadis tu dikira crush jugak la.. bergantung kat lelaki or perempuan tu nk luahkan ke tak :) [jom join segmen gulai tempoyak ikan patin. senang giler!]

    ReplyDelete

Assalamualaikum, terima kasih kerana sudi memberikan komen.