Wacom Bamboo Intuos Tablet testing

Diya Hanun | 7:40 PM | Monday, March 24, 2014 | 4 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Alhamdulillah setelah beberapa penantian untuk beli pen tablet melukis 
akhirnya dapat juga beli, syukur.. (^_^) Selama ni guna mouse je..gila lama nak buat drawing..


Intuos Manga tablet.

Diya pilih yang Intuos Manga, benda ni beli dekat Plaza Low Yatt
harga RM 409..ada banyak jenis pen macam ni..yang kecik harga 200 lebih, 
sederhana 300 lebih, diya punya 409, medium 700 lebih dan jenis lain ada lah beribu raban.. 
Ade je brand lain macam yang diya banyak jumpa Genius..
Tapi diya macam tak pernah dengar brand2 lain tu, diya beli yang selalu diya dengar
Wacom brand..so ya, pikir banyak kali nak beli yang mana ni, sebab diya nak guna untuk melukis
Konfius setengah jam kat situ nak pilih yang kotak depan macam atas tu atau yang bawah ni, 
lama pikir, then decide nak beli yang atas sebab ada gambar anime dan ada pemadam..
Mula-mula ingat nak beli 200 lebih punya tapi tak tahulah kenapa pilih yang atas ni
Haha..adik diya bukan main marah sebab pilih yang mahal..


bila dah sampai rumah kena la unboxed dia..dalam ada cd dengan manual, pen dan tablet.
Install dulu software dari cd tu dan restart, baru lah boleh guna..
Lama jugak lah cari mana spare ink tip dia..tengok tutorial kat youtube..
dekat bawah part ni rupanya..
Malas nak tangkap gambar, curi dari google..

Testing lukis guna pen ni, hasilnya untuk first trial 


beberapa ketika kemudian, akhirnya! jadi simple punya,
tak cantik mana, sebab masih belajar memahirkan diri guna pen ni..
This guy have blue hair.. (^_^) 

4 comments:

  1. hehe..thanxx ^_^ i will keep practicing

    ReplyDelete
  2. bestnyer....!

    teringin nak beli, mmg excited...pastu senyap... tp bila diyah post n3 ni, waaahh, menaikkan semangat semula ni... hehe

    ^________^

    tq2x... =D

    ReplyDelete

Assalamualaikum, terima kasih kerana sudi memberikan komen.