Life in color concert dibatalkan

Diya Hanun | 2:52 PM | Wednesday, March 19, 2014 | 8 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎


Satu lagi concert yang sepatutnya berlangsung 19 April 2014 terpaksa dibatalkan berhubung dengan incident kematian 6 orang kerana pengambilan dadah yang berlebihan di Future Music Festival Asia pada minggu lepas. 

Berdasarkan dari page Life in Color

Ada jugak remaja yang tak serik dengan kematian remaja islam yang mati sia-sia, tidak berpuas hati dengan tindakan penganjur membatalkan konsert tersebut. boleh baca semua komen dekat sini

Bagi yang bukan Islam mereka merasakan tindakan ini tidak adil, pembatalan concert EDM bagi pencinta rave party,

Tapi susah jugak bila remaja kita dah rosak, nak buat sesuatu yang untuk kebaikan mereka pun dikatakan salah. Bila jiwa terlalu buas dan perintah Allah ditolak tepi hati pun keras bagai besi.
Baik perempuan baik lelaki, sama ja. Maksiat mcam dah jadi makanan ruji bagi mereka.
Dan setiap tahun pasti banyak  konsert seperti ini diadakan di MALAYSIA
Kita tak boleh nak kata apalah, lagipun negara kita ni berbilang kaum, ada Islam dan bukan Islam.
Walaupun majoriti adalah Islam. 

RAVE PARTY, RAVE, RAVE RAVE.. aih..kalau bukan Islam tu tak hairan lah..

Bayangkan kalau semua makhluk ni orang Islam..apa perasaan korang?

8 comments:

  1. takde faedahnye konsert2 mcm nie...

    ReplyDelete
  2. bagus sngat dibatalkan. tak snggup tgk org islam bergelumang mcm tu . =
    (

    ReplyDelete
  3. Betul3 . Sokong 100% . Rosak remaja islam kalau dteruskan jugak .

    ReplyDelete
  4. Macamne boleh buat konsert ni ye, ketatkan peraturan.....

    ReplyDelete
  5. Bagus sangat dibatalkan. Rosak anak2 muda melayu/islam.

    ReplyDelete

Assalamualaikum, terima kasih kerana sudi memberikan komen.