Cashout Nuffnang buat kali pertama

Diya Hanun | 3:28 PM | Tuesday, March 15, 2016 | 46 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Alhamdulillah, selama ni aku tak pernah share pasal nuffnang aku sebab tak sehebat blogger lain yang setiap bulan boleh cashout..hehe.. Walaupun tak banyak, tapi seronok juga lepas tengok jumlah yang terkumpul. Alhmdulillah. Nak share kegembiraan. Aku start bernuffnang ni tahun 2012 bulan May.  Jadi setelah hampir empat tahun membiarkan nuffnang tu (4 tahun tu, tempoh yang agak lama), aku mampu mengumpulkan sebanyak


Kira macam satu tahun RM100, haha..kelakar je aku rasa. Sangat bersabar menunggu jumlah ni, aku rasa malu sangat nak share sebab tak banyak, tapi nak bagi semangat dekat diri sendiri. Rezeki juga kan? Syukur. Jadi aku try cashout buat pertama kali. Lepas cash out, jadi RM 0.00 semula. Dan kena tunggu untuk nuffnang proses cheque tu.

Sekarang ni, campaign yang sedang berjalan ada 2 :

Walaupun hanya sedikit, tapi Alhamdulillah. Rezeki semua datang dari Allah, ucap lah Alhamdulillah :)

46 comments:

  1. Tahniah2... tak nak tggu byk lagi ke amaount tu baru cash out?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, tak pelah, kita kumpul sikit2 lagi

      Delete
  2. wow....tahniah...moga murah rezeki lg

    ReplyDelete
  3. takpe..rezeki kan..alhamdulillah syukur

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah tu..syukur...walau sedikit...sedikit..tengok..bila dikumpul..sabar...akhirnya...taraaaaa....moga rezeki selepas ini semakin bertambah ya... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..wlaupn ambil masa sgt lama, alhmdulillah ^_^

      Delete
  5. Replies
    1. Ambil masa 4 thun nak kumpul banyak tu T-T

      Delete
  6. Wahhh bestnyaa, ! Tahniah sis. ^^

    ReplyDelete
  7. Wahh bestnyaaa awak! Tahniah, murah rezeki :)

    Biar lambat asalkan ada rezeki tue :)

    ReplyDelete
  8. Ok dah tuuu~~
    Yelaa, kita asal blog utk suka2 je. Sekali dapat duit macamtu. Alhamdulillah lah kann. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..Alhmdulillah, wlaupun ambil masa yg agak lama

      Delete
  9. Tahniah. tp mana banner nuffnang tu eh ? saya dulu ada dlm blog tp kemudian dia macam tak muncul lagi so kadang2 takut dia kira ke tak. anyway. tahniah lagi sekali~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..sy pun x tau lah, dia kdg2 kjap mncul kjap x..mekasih, Alhmdulillah :D

      Delete
  10. wahhh bestnyeee ihik. tahniah diya <3

    ReplyDelete
  11. banyaknya.. tahniah! rezeki hihihihi

    ReplyDelete
  12. Anda telah ditag

    http://misskitty12.blogspot.my/2016/03/segmen-cek-ungu.html

    ReplyDelete
  13. huhuuuwwww banyak tuwww T_T
    betul betul rm100 je setahun sama lah kita hahahaha sendu betul. Harap naik lah lagi hikhik

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah rezeki tu basil usaha berblogging.. Tak kisahlah banyak atau sikit yang penting kepuasan..

    Tahniah Diya.. :-)

    ReplyDelete
  15. tahniah diya . alhamdulillah.rezeki pun rezeki.

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah rezeki , awak . =) .. tahniah ....

    ReplyDelete
  17. wah banyaknya, sabarnya sis menunggu :) good luck on the next saving :)
    Saya dah dua tahun working on and with nuffnang, baru dapat RM30, hmm kira setahun RM15 je, what a long way from yours :D

    ReplyDelete
  18. Wahhh alhamdulillah, rezeki blogger hebat ni.. Tunjuk ajarku sifu~~

    ReplyDelete
  19. wahhh.. alhamdulillah rezeki blog. sy dah cashout 3kali. tapi setiap kali cashout tak sampai rm100 pun, hahaha.. thanks follow. follow u back=)

    ReplyDelete
  20. Tahniah... Rezeki kan.. Btw awk terpilih antara my top commentator Mac. Jgn lupa send detail tau. Nak bg something tanda pghargaan..

    http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2016/04/top-commentators-mac-2016.html?m=1

    ReplyDelete
  21. wah seronoknya cashout rm400 terus. ada orang cashout every 100 kan

    ReplyDelete
  22. hey okey la tu. tahniah akak, keep it up, mana tahu coming soon setahun 1000 pulak ke, haa

    ReplyDelete

Assalamualaikum, terima kasih kerana sudi memberikan komen.