Iklan di cbox

Diya Hanun | 11:56 AM | Saturday, July 6, 2013 | 9 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎


pergh gambar tak leh blah kan..hehe..

Rasa-rasa ramai dah mengalami perkara ni..
Bila tekan nama dekat cbox keluar lah iklan says,churp2 lah bagai..
Padahal ayat tak menunjukkan kemusykilan atau sebarang keraguan..

sebagai contoh : hai singgah sini sambil klik iklan <=========_=
tapi bila klik dekat nama dia,pergh sekali iklan says lah..

Mesti ada blogger yang pernah rasa macam ni, rasa macam tertipu je kan..
ahaaa...ntah la tak tahu nak cakap apa dekat orang-orang yang sanggup buat macam ni..
Takut pulak diya nak marah-marah, takutnya ada blogger yang sumpah seranah 
sampai benda tu pun jadi tak berkat sebab orang klik dan rasa tertipu..
Ye dak,kalau boleh dalam hidup ni kita nak cari keberkatan bukan kemarahan..
Mungkin bagi orang hati kering, ''nak taknak aku tak kesah asal kan aku dapat duit''
Tapi kalau boleh jangan lah buat macam ni..
Baik buruk sesuatu kita tak layak untuk judge,biarkanlah Allah yang tentukan.
mungkin diorang buat begitu sebab terdesak kan..sape tak tahu..
Atau mungkin cara ni je yang boleh diorang lakukan sebabtak ada medium lain
Tah2 nak guna duit cepat nak beli susu anak ke, bayar duit kereta ke,duit yuran ke..
Kita tak tahu kan..tapi cuma cara diorang tu jelah yang buat orang rasa tak selesa..
Tapi please lah, jangan buat macam ni, =_= kalau kita kena pun kita tak suka kan..

p/s: Minta maaf jika diya buat entry yang agak menegur..sekadar ingin meluahkan apa yang dirasakan diya dan sesetengah orang yang lain..salah silap diya harap dimaafkanlah ye...

9 comments:

  1. sbb tu combi xletak cbox kat blog :D

    ReplyDelete
  2. hehe...xD nk buat mcm tu jgk..tp rse xsmpai hati plak..

    ReplyDelete
  3. sebab tu kite pon buang cbox/shoutbox. hihi

    ReplyDelete
  4. kekadang tuu ada yang letak ayat mcm ni ' Tahniah' kononya kita menang GA . kita pon apa lagi klik laa nama tuu,last2 iklan rupanya . :/

    ReplyDelete
  5. Setuju dgn Diya and bny kali terkena dah..and bnyk gk jumpe blogger lain buat entry tegur mereke2 yg sedemikian ni, tp haremmm, tak jln lgsg..sepatutnya mintalah cara baik, bukn berselindung mcmtu, buat org rase mrh & tertipu je..ade tu siap gune name blogger femes plak..Qeela rase, sbb mmg takde kesedaran agknye..if terdesak sgt nk duit pun, bnyk lg cara lain kut..tak rase la untuk susu ank bgai tu sbb if btol pk ank, die akn takut nk buat cmtu sbb boleh jd sumber haram / tak elok..rasenye mesti budak2 yg buat mcm tu..hai ntahlah..if tak letak cbox kt blog, kesian kt blogger lain nk blogwalking, esp yg newbie, kan..kene pk diorg tu jugk ikhlas nk tmbh kenalan,kite ni dh lebih followers dari diorg tak bolehlah nk pndg sebelah mate je kan? sorry tu pendapat Qeela la..umm maybe boleh mention name si tricky tu kt cbox untuk org lain jgn tekan name die tu, so xdela org lain plak rase tertipu. huhu :)

    ReplyDelete
  6. yeah stuju2...igt nak letak nama org tu..tp..bia jelah..tak sampai hati la..hehe

    ReplyDelete
  7. Ermm dulu2 slalu kena cmtu, tp skang mcm dh xde pulak. Cer try halakan mouse kat nama org tu then akan kuar link kat sana. Klu link blog bole la klik, klu iklan abaikan je :)

    ReplyDelete
  8. setuju tu..tpi munkin mereka ada sbb kut..buat mcm tu..tak pe lah bersangka baikkn..=)

    ReplyDelete
  9. walaupun terbukak saya x layan pon iklan tu.apatah lagi join ga

    ReplyDelete

Assalamualaikum, terima kasih kerana sudi memberikan komen.