Masalah atau problem..

Diya Hanun | 9:31 AM | Friday, December 31, 2010 | 3 Awesome Comment's
kisah aku minggu nie...aku ade la jumpe nan sorang pak cik nie...time tu aku jd cashier kat kdai runcit kat klang..die tanye bos mane...tgn aku tengah full nan barang2...so aku tunjuk la nan mulut...aku muncungkan la sikit...ttbe lak pak cik tu menggatal nan aku....die ajuk balek mulut aku....tp mcm nk kiss jer,...eii mnyampah gler...da tu ade plak die knyit2 mate...walawei...nk kena penumbuk la pakcik neh...tp nak jage hati pelanggan, aku layan la pkcik neh...ikut ati nak jer baling barang2 yang die beli tu.....aku g la blah kjap..nk lari...tp bleh plak die taw name aku...die siap pnggil name aku mnje gtulah....wargh!!! nk muntah den!!!
sudah tu, aku suruh orang lain lak ganti aku....geli giler....sebelum tu die cakap kat aku,,nak beli adik la....
astaga..len da bunyi ea tu....aish pkcik neh!!!
xsedar sungguh! isteri sebelah jer nk kacau orang....
aku ckp la kat pkcik tu,,pkcik ade msalah ke?! die sengih pastu kenyit2 mata!!

p/s: mmg xthan aku jd cashier neh...huhuuuu....


Pernah baca SMS pasal kawan nie tak??

Diya Hanun | 1:17 PM | Sunday, December 19, 2010 | 3 Awesome Comment's
ApA mKnA kAwAn??


Kawan tu bukan macam main FUTSAL..
mula2 kejar dah dapat sepak..

Kawan tu bukan macam main SKATE..
mula2 gosok pastu pijak...

Kawan tu bukan macam main RAGBI..
mula2 tangkap, da dapat tendang..

Kawan tu bukannya macam PAMPERS..
mula2 beli, da pakai terus buang..

Kawan tu bukan macam BARANG KEMAS..
waktu baru beli pakai, da sengkek gadai..

Kawan tu bukan macam PELANGI..
hari cerah xde hujan gerimis baru muncul..

Kawan tu bukan macam KERETA..
rosak je jual terus amek kereta baru..

Kawan tu bukan macam CHIPSMORE..
kejap ade kejap xde..

Kawan tu bukan macam BANK..
bile xde duit g kat sane amek...


Kawan macam HOT FM,sebab die lebih hangat dari biase..
Kadang2 kawan tu macam MAGGIE..

 time susah kite cari..
Kawan tu gak macam ASTRO..
macam2 ada...

Kawan tu macam LOREAL gak...
kerana dirimu begitu berharga...

tapi yang paling penting!!
Kawan tu macam JARI,
lukanya sembuh sendiri tetapi hilangnya TIADA ganti....

heheee~


Perkara yang dianggap menjadi gangguan sesetengah orang ketika menonton tv...

Diya Hanun | 4:34 PM | Saturday, December 18, 2010 | Leave a Comment Here (^_^)/
Hari nie aku nak senaraikan sikit perkara2 yang sentiasa mengganggu semua orang time aku mereka tengah syok dok tengok tb cter yang mereka  suke....rasenyer korang pernah kowt mengalami perkara2 nie....hehe



1st> time2 tengah ade scene yang best tetiba jer mak soh g kedai atau tlg wat keje uma...

2nd> lagi xsonok bile time kite tgk tb tetibe jer iklan...mmg kacau betoi iklan nie...kalau iklan kejap xpe..nie x lame plak..ish...

3rd> tetibe plak blackout..adoi..lagi la parah nie...hehee....

4th> xpown adek bradek kite p tuka channel yang diorang nak....eish...p jaoh2...jgn kacau la....

5> kalau tgk tb mlm2 time esk nak skolah plak, mak soh off tb, p wat omwok... dlm hati kita akan berkata tdaaakk!!! hehee...

6> kena bagi haiwan peliharaan makan...time nak cepat nie la kite p mara2 bnatang 2...pdahal bntng tu xde slh pown..hahax...tp tb pnye psal..bntang tu tbia jer....=P

7> parents ajk g jln2....tp..mane 1 nk plih nie?? tb o jln2...then,...jln2 gak jd plhn....

8> lagi teruk plak bile kite nga tgk tb tetibe jer adek wat hal, xpasal2 kite kne mara dek mak kite....xder mood da nk tgk tb...spoil sngguh!!
           
9> kdg2 plak ade plak time tengah tgk tb ade lak tetamu dtg...terus off tb tu....kena la lyan tamu...

10> paling tidak pown ayah  atau mak suruh solat...kbykn orang pulak sentiasa lalai utk menunaikan solat...time nilah sesetengah dari kita merungut..haish...len kali p solat dulu sebelum nak wat perkara lain...xla kita terkejar2 nanti...betoi x?


Lelaki pun layan korea ke?????!!!!

Diya Hanun | 11:18 AM | Friday, December 17, 2010 | 4 Awesome Comment's
Minggu ni adela tgk cite korea ni, tajuk die He's beautiful....
aku nie x la minat sgt korea tp kawan aku kate cite die best...try la tgk kan....
then time episod first tu ade la adik lelaki aku ni....die join tgk gak....die kate bosan xwat ape..
then die join la tgk....Layan rupenye die tgk cite tu...ish...bia betoiii....
sampai skang die follow cite tu....walaupun cite tu agak sensored sikit...aish...bhye sungguh....
Konon ea cite die x best tp die la orang yang akan turut serta menonton...ala2 peminat setia gitu...
hehe..adik owh adik.....
tidak ku sangka...budak laki pun layan korea....=P

Macam-macam...

Diya Hanun | 7:09 PM | Wednesday, December 15, 2010 | 2 Awesome Comment's
Hari ni aku ikut la akak aku merayau....
as usual aku nie segan la nk pandang orang...da rabun,malas plak nk pkai spek...tah pape ar aku nie
...hehee....tp nk cite ckit journey yg xsberape best nie....
Aku pnye weakness kan, kalau jalan2 je mesti rase mengantok then mesti rase nk tdo....xtaw la...kalau g lwtn atau g mane2 pown la msti mngntok n nak tdo..hehe....
then mesti pening gile2 kpale nie pas mrayau...huhuuu
tp aku nak cite sikit sal ari nie...huhuu...
td aku tgk la ragam orang2 ramai....mmg byk ragam la manusia nie...
ade yg kelaka, menyampah, pelik and even yang menggelikan pun ade...
tp tak kesah la kan...dunia akhir zaman mmg macam tu...
tp ksimpulannye....tak ade yang lebih baik dari rumah sendiri..hehee...
home sweet home...^^,

Tidak~!!! Spm tahun dpn!!!

Diya Hanun | 4:16 PM | Tuesday, December 14, 2010 | 5 Awesome Comment's



Sedar tak sedar rupenye da nk Spm la....huhuu
takut plak..huhuii...
tapi yang peliknyer aku masih lagi men2..hehee...
ade lagi mase lak nak berblogging....
Jd addicted plak dgn blog nie....hehee.....
seronok la bace cter orang laen dgn memfollow mereka....ish merosakkan bhse sungguh....
mlalui blog nie aku dpt taw mcm2...kot2 boleh ke wat dlm karangan...hehee...ade plak blog disoal dlm paper exam....ade ke?? ade kot...huhuu....
k2 berbalik pade cter aku....paz abez cuti nie, da tak ade mase da tok sntuh lappy nie...sob3...bye2 dunia blog..uhuks3...
semua akan disekat!! argh!! no way~
~bace komik
~tgk anime
~tgk tv
~men game
~facebook
~mlukis
~merayau & jalan2 dikurangkan..
~no internet
mama aku kate semua nie no3 ok...
NO~!!!
tp ok la...Syurga itu kan terletak di tapak kaki ibu....
chayok3 Fardiyah!!!^^,

Berblog larian..

Diya Hanun | 12:40 PM | Monday, December 13, 2010 | 4 Awesome Comment's
Ari nie ade la terbace blog kawan aku nie aniscayalah...ttg blog larian...
heheee...xsngke aku terpengaruh...hahax....anis2 cayalah...
ok start story ary neh....


klik la disini kalau nak menambah kan visitor anda:http://bloglarian.blogspot.com/

slogan:
Saya suka berblogwalking kerana saja nak tambah ramai kawan blog dan menghilangkan rasa boring dengan melihat blog orang lain yang comel-comel belaka dan membaca story mereka...hehee... saja je suka-suka...


ni plak blog yg aku plih...hehe...sowi kwn....
1. cik shiqah
2. aniscayalah
3. al fateh and geng

argh....mcm nie ke ea??? ntah la...
k la...aku xbrape pndai nk men blog nie...hehe..
lastly...keje aku nie da slesai...yeaaa!!
dpt o x...xkesah ler...asal aku men bende neh dr xtrusik...hehe...pye2~


Experimen biologi..

Diya Hanun | 4:11 PM | Sunday, December 12, 2010 | Leave a Comment Here (^_^)/
busan la....xtaw nk cter ape....aku cite sikit la pasal experimen bio...
hmmm...memule mmg aku x suke bio...awal2 lg da kena igt pasal organel2 yg ade dlm cell...
aku xphm....byk kne hfal....but kene la go onn dgn subjek nie....nk SPM la katekan...
experimen bedah katak cgu blum wat g...
cgu xske...cgu pun geli darah ke....hehe...tp stkat nie...experimen yg mncabar
adalah experimen yg terpaksa menggunakan air liur atau saliva dlm bhse bio utk mnguji ttg pencernaan makanan..mlalui experimen nie...kite leyh tgk ape yg dicerna dlm mulut and enzyme ape yg bertindak....cewaaahhh....mngajar lak aku kat sini..
k la teruskan cter ea...
mase form 3 pown ade wat experimen yg mlibatkan air liur...eeish....geli sungguh...
mase dlm mkmal nie...cgu mule2 suruh semua orang wat air liur masing2...and wat experimen sndri...
tp blaku la sdkit tunjuk prasaan kat sini...rmai yg mmberontak...akhrnye sbulat suara tlah mnetapkan yang stp kmpln msti mnghntar wakil untuk membuan air liur mreka....hehee..agak menjijikkan....
tp...nak belaja...kena la berkorban sikit...
group semeja aku ade 4 orang...dlm group nie aku yg dipksa..huhuu....air liur sndri...xla geli...
then....wakil stp kmpln btungkus lumus memenuhkan air liur masing2 dlm bikar...
ade yg bebuih...eeeuw!!!! ade kaler kuning2!!! eeeeeuksss!!!
heeee...aku pnye...xpyh cter la....t jijik plak....tp yg pasti...dpt la stgh bikar...hehee...
bsusah pyh taw!!
then...experimn ni diteruskan.....kena plak amek saliva la name mnje air liur nie.....
saliva aku tu dowg p amek....heheee~ sukenyer tgk!!! geli masing2!!!
ade yg nk muntah2 la.....hahax...
bgoz2..amek ko...korang nak sgt saliva aku...hehe~
tp test kitorang nie xbrape jd la....coz ape tah yg terjd....kena test saliva tu nan air kanji...tp
nseb kitorang,,expermn tu jd len dr yg len,..hehe....saliva aku mmg unik...apela...
then...akhir sekali....result experimen tpkse la kitorang amek dr group len..hehee...nseb2...

KUcing hitam pakai stoking

Diya Hanun | 9:09 PM | Friday, December 10, 2010 | 1 Awesome Comment's

Mase aku nk buang sampah kat luar rumah...ttbe je tnampak la binatang wane itam bergerak2..punyela terkejut...Pergh!! kucing jer rupenye..haha...
ta pape la aku nie...aku try la pnggil kcing tu...tp die takut2 lak....then aku bgla die ikan..mule2 die xnk amek..tp die dduk jer pndg aku...aku gerakkan ikan tu kple die pown bgerak...pnggil pnyela pnggil..tp xnk gak g kaT aku...hmm...tpkan comey gler la kucing tu...bdn die kale itam..tp kat due2 kaki blakang die mcm pkai stoking wane putih....ngee~~ comey gler....
die xnk gak aku baling jer ikan tu ke arah kucing tu..terus die amek..then lari..ape da...
kalau mama nmpak kucing tu mesti die usir n nak buang...cian kucing tu....
dulu aku xpena berani pegang kucing..coz diorang jahat nan aku...huhuu..aku usap pown xbg....
kalau jumpa aku mesti diorang cakar aku...sob2..ape kiut sgt ker aq neh..hahax...poyo lak..
dulu mase darjah 4 aku pernah kena cakar dek kucing..mase tu aku kat sekolh...time rehat...
orang g rehat..aku p men kucing...
apela aku neh...
tula padah ea...tgh ary pulak tu..da la tmpt sunyi...tp yg aku peliknyer...kucing tu gigit tapak tgn aku mcm sorang manusia mkn sekor ikan...
ei....sakit yg amat...taring die leh la dkatekan meninggalkan lubang pd tgn aku,,,sjak dr tu aku xbape suke diorang...asal jumpe aku mesti kucing wat bunyi rawwww!!!! knape ea!!!!
tahla...tp kali nie aku tgk kcing pkai stoking putih td tu comeyla...nyaww~
kali nie bia la aku try suke diorang tu,,,mcm best jer...heheee

kucing ke nie?????


misteri uma aq..

Diya Hanun | 12:06 PM | Thursday, December 9, 2010 | Leave a Comment Here (^_^)/
kalau nk di ekot kan...rmai yg tkot ngan hantu....tp...kat uma aq mmg byk simpan rahsia ttg hantu....
bdasarkan pglaman orang2 yg prnah mlalui uma aq la....bbrape orang tlh di interbiu olea aq...n antu yg dorang bgtaw semua lain2...hohooo...

bmula dngan blkng uma aq yg agk bhutan la.....mama aq kate pernah jumpe tentera jepun bkawad kat c 2,..blkang uma aq neh dipisahkan dgn sungai dr uma aq....so jauh cket la nk g blkng,...then mama kate tu cter dlu...paz tntera jpun tu bkwad dorang terus hilang selepas melanggar semak,...huhuuu ghaib...
ade plak pkcik neh g blkng uma yg jauh ke blkng la...snang cter kbun la...then mse mlm2 die pernah plak nmpk kple dgn tali pusat yg berserabai terbang ataz kple die....weee~

then mase raye dulu kan..ptg2 tu ujan...kawan aq pernah g uma aq...tp aq xder kat uma...dy kate..dy nmpk owg tnpa kpale duduk tmenung kat dpn tngga uma aq...huhuuuiii....seram...da la time ujan...
then..

.ayh aq plak pena tgk spasang pmpuan n laki ...suami isteri kowt...pmpuan pkai tlkung..yg laki tu alim la kn...tp ayh aq jmpe kat surau sblh uma aq la...ntah la...

then ade lak pakcik neh lalu dpn uma aq...dulu dpn jln rye uma aq tu,ade pkok getah..bsar gler..rmai nk tbang,even ayh aq nk tbang pown xbleyh...xtaw knape...pkok tu kalau kite tebuk cket mzti kuarkan getah wane merah...tah pape tah....diteruskan cter,pkcik tu kate pernah nmpk pmpuan rmbut pnjg atas pkok tu ttbe mngilai then terus ilang...fufufuuu.....msteri2..

crite len nyer plak, kat blik abg aq...mase snja2...die g msuk blik...ingatkan adk aq men smbunyi2 dr sblik lngsir...skali diebkak die jerit la hoi!!! tgk2 die nmpk bnde ijau,botak,tlnjng..hahaa....teruz lesap pas lnggar dnding...abg aq tkejut, teruz la g tnye aq..mane adk...tgk2 die kat blik aq...huhuu....toyol la tu....

aq plak just pernah dngar orang menyanyi dan suara2 orang berborak mase mlm2...normal la 2...huhuuu....
mnakutkan...kdg2 ade bau bunge..weee~ wangi..keh3...
kalau orang menyanyi tu kan,,aq denga lek lok kowt2 owg kg len berkaraoke ker...tp xkn 2 pg....
lagu die mcm lagu lme yg mndyu2...hehee.....fufufuuuu...

byk g ar...tp mlz nk cter...k kte ttup cter..bye2~

Childhood: pengalaman makan ubat cacing..

Diya Hanun | 2:57 PM | Wednesday, December 8, 2010 | 2 Awesome Comment's


dulu mase tadika aku mmg pemalu...huhuu...pnakut pown ade gak...tp..
satu hari tu....cgu aku kate esok kite akan di datangi doktor dari klinik mane xtaw la....
so jgn de yg xdtg ye....huhuu...ade plak cgu kate mcm tu...takut n seram sejuk ade la....
dulu aku ingat ubat cacing tu, ubat yang penuh cacing dalam die...huhuu...
mase tadika kan xtaw pape...

esoknyer...dtgla van yg tertera ambulans...
takut n sgt takut...
ramai plajar yg bertempiaran lari...termasukla aku....memule kwn aku ajak aku mnyorok bwh meja...
kitorang nyorok la....hehe...sorang2 cgu tngkap...
smpai gliran aku...aku lari keliling tadika tu...dlm kelas jela....
then cgu pujuk...cgu kate faradiyah jgn tkut,,sedap taw...huhuu...dengan muke yg garang..tp snyum sinis..da la xsebut name aq dengan betul...huhuuu


sape x takot...huhuuu...cgu kate...sedap taw ubat cacing ni...mase tu aku nyorok bawah kusi..
nangez xla...tp jerit2 xnk...heheee...
klaz da kosong...semue bdak da mkn ubt ccing...mse tu dktor da nk balek....dktor plak msok pjuk aq...


doktor pujuk n pujok...akhirnye...aq ttp xmkn....so dowg xleyh watper da...hhihiii....
blek tu mama aq tnye...sdap x ubat tu...dgn slambe aq jwb xmkn pown...ape da....hehee
bdak kcik yg dgil!!! mama yg risau tu plak soh aq mkn petai byk2 mse kcik2 tu....tkut perut aq bercacing...hihiii,,,busuk sungguh,,
tp mse smsok drjah satu..mama da xbg g da ptai!!! seb bek,...lega.........
tp da besa baru aku sedar kena gak makan ubat ccing..then aq g la bli kat farmasi.....tu pown tpakse....macam2 perisa ade...lg sdap dr ptai yg mama bg...hihii....prise coklat taw^^


Huruf Hiragana n katakana serta tulisan kanji..

Diya Hanun | 11:19 PM | Tuesday, December 7, 2010 | 2 Awesome Comment's
hari nie aq nk share ckit ttg pkataan2 jepun yg aku blaja tnpa sngje...tu pown mase aku nga tgk anime..ttbe lak terminat kat satu bnde neh...aku try la bkak..rupenye huruf jepun...
tlisan jepun neh senang kalau kite blaja...tp aku baru paz huruf katakana and hiragana...meh aq share cket ea...
sbelum tu aku nk kongsi cket ttg pkataan yg aku taw...
conth:-ringo>epal               himawari> bunga matahari       ganbarimasu>i'll do my best
          nashi>pear                       painappuru>nenas                         daisuki>i love u
          ichigo>strawberry            shitsuji>kambing biri2..                  wakata>i get it
          sakuranbo>cherry            neko>kucing                                 mata ne>see you 
          momo>peach                   inu>anjing                                     murasaki>ungu
          mikan>limau mandarin      daijiobu>ok/bagus                         midori>hijau
          budou>anggur                  hajime>mula                                  yappari>i knew it
          sukai> tembikai                urusui>diam                                   hanabi>bunga api
          aho>stupid                       baka>stupid                                   hai>yes
watch video nie taw..   


heheee....laju sungguh kan,....huhuu...xper2 sebena nyer...
xper...korang xphm xper...aq leyh bg cket ape yg youtube aja aq...hehee...





bwh ni plak tok no dlm jepun..



tu jer yg aq dpt kongsi...k2...mata ne^^

bezday aq...

Diya Hanun | 9:38 PM | Wednesday, December 1, 2010 | Leave a Comment Here (^_^)/
ary neh bezday aq....aq xsngke kwn2 aq igt upenye....tp bg yg ade fb tu mmg la dowg igt...da kat c tu ade reminder dye...
tp aq slalu xpena ade owg wish dpn2....
td aq g pss rmai lak owg wish...mmg xtaw nk ckp cmner...hahax...aq xbese la korang..
ase janggal sgt2 kowg wish...aq kan xpena smbut bzday n xpena kwn bg adiah...td kwn2 bg wish n ade bg adiah...heee...coklat lak 2....thanx sape yg bg adiah tu...^^