Highlight Dualisma (Aktiviti)

Diya Hanun | 12:28 PM | Sunday, September 1, 2013 | 2 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Diya sambung cerita tentang Dualisma yang diya ikut serta tempoh hari, tak tahu apa dualisma tu?
baca sini  DUALISMA

HARI 1 : 21 August 2013.

Sampai je dekat Universiti Malaya (UM) kitorang siap-siap pasang Installation..

nilah installation tu..kitorang buat tema heavy and light

Selepas tu dah siap semua,  register kolej kediaman, angkut beg ke hostel semua, kitorang dikumpulkan di Dewan Tuanku Canselor.

Kemudian, diya diberikan group mengikut tag yang diya dah dapat..

nilah mambang infra refer as infrastructure..our university name 
infrastructure university of Kuala Lumpur (IUKL)

Kemudian petang tu jugak kitorang diberikan group mengikut tag nama yang telah diberikan
Diya group number 2..
then ada lah sesi ice breaking dari facilitator diya naqib dan arnida..
tapi diya tak ada gmbar diorang..
malam tu semua orang ada rehearsal performance, tapi tak duduk dalam group la..kalau group just time ada aktiviti luar,Malam-malam semua duduk ikut university masing-masing.

HARI 2 : 22 August 2013

So hari kedua ada guest talk,
Jadi apa benda nya tu DUALISM?
time ni kitorang belum dipecah kan ikut tempat..semua berada di dewan Tunku Canselor
mendengar sesi ceramah dari AR SHAFIK KAMARULZAMAN yang bertajuk DUALITY OF SPACE.

lepas tu baru dipecahkan pada 3 kumpulan di mana speaker akan memberikan ucapan pada dalam waktu yang sama:

DEWAN TUANKU CANSELOR (DTC)
G1 : PROF JASON POMERY (IN HOMAGE TO DESCARTES)
WAN AZHAR WAN SULAIMAN (5051)

EXPERIMENTAL. THEATRE
G2 : KEVIN MARK LOW ( DUALITY )
SALI SASAKI ( [IN]TANGIBLE POSSIBILITIES)

AUDITORIUM.PERDANASISWA
G3 : AR. CHRIS WONG (PERCEPTION AND PERCEPTION)
JAMAL RASLAN (MALAYNEUM)

talk dari sali sasaki

Sebelum keluar, kami ada taklimat dari guru kaunseling STAR mengenai khidmat masyarakat di sekolah mereka pada hari esok. Petang tu, kitorang di suruh membuat idea awal untuk membuat mural di SMK TENGKU AMPUAN RAHIMAH untuk khidmat masyarakat pada keesokan harinya khas untuk mereka yang terlibat dalam kumpulan 2. Kami diberikan kertas dan pensel untuk lukis, tema yang diya dapat adalah mengenai sukan.

Malam tu kami ada malam persembahan 1, untuk penyrtaan nombor 1-10 tak silap, so IUKL dapat giliran ke 8, kami menceritakan tentang kisah yang agak islamik, 

HARI 3 : 23 AUGUST 2013

Khidmat masyarakat di Smk Tengku Ampuan Rahimah.
ni diya dan nadsu fromUIA
OUR MURAL FROM NADSU AND DIYA
bawah ni pic mural dari student lain
 
 Peserta khidmat masyarakat di smk Tengku Ampuan Rahimah.
sebenarnya ada lagi kumpulan khidmat masyarakat di tempat yang berlainan,tapi diya tak tahu pasal mereka

Malam tu macam biasalah, Malam persembahan yang terakhir. 

HARI 4 : 24 AUGUST 2013

hari yang terakhir untuk dualisma, so hari ni kitorang ada URBAN TRAIL, sekitar Kuala Lumpur.
Jadi ceritanya macam ni lah, dipecahkan kepada 2 kumpulan yang besar, kumpulan pertama nail LRT UNIVERSITI dan kumpulan kedua naik LRT KERINCHI,
Game ni, kitorang ada 4 checkpoint, tapi kumpulan kedua dalam nya ada diya..
jadi kira diya cuma cerita pasal kumpulan ni jelah ok?
Kami kena jalan dari UM sampai stesen LRT tu, Kitorang stop dekat Masjid Jamek.

Ni checkpoint yang pertama, utuk kumpulan diya,kumpulan 2
5 orang kena tangkap gambar dengan sesiapa yang memakai baju merah tanpa bercakap dengan diorang.
so kalau korang nampak picture dekat atas sekali yang diya pegang kertas tu..

checkpoint kedua diya x tangkap gambar, task dia adalah macam game telinga lintah..past2 ayat ke orang paling belakang.

ni ketiga kot,aih dah lupa la..tapi task ni suruh kitorang bau dan teka herba yang terdapat dalam kotak tu.

dan yang ni task terakhir,kena main memory game..

Akan ade orang yang kena tangkap gambar menggunakan satu kertas tertulis dualisma dan hashtag kan dualisma dekat instagram.. so kalau nak tengok gambar2 tu..pergi teken ni #dualisma

lastly, masa lepak di dataran merdeka..
beberapa kumpulan..bukan semua la..huhu..
nak balik dah..naik LRT

 Petang tu kami dibenarkan rehat di kolej kediaman..
Malam nye kami ada dinner
ni peserta perempuan IUKL..tengok diya x ready nak senyum..huhu

oups, tersnap picture dia ni, kenal x? hehe..yasmin matthews dari maddthelin

ni lah dewan yang telah dihias untuk makan :) ouch cantik..

 makanan yang disediakan

makanan diya

 dah habis dah acara penyampaian hadiah dan makan2
diya dan gambar tak ade function pun gambar tu..

ade minionh lah XD

So basically setiap malam kitorang ade battle cheer..memang bising lah masing-masing buat flashmob dari universiti masing-masing 

last but not least
 
keesokan harinya lepas nak balik..tangkap gambar sat na...

Itulah cerita dia :) 

2 comments:

  1. menarik menarik mural yang dilukis tu... cantik... :D mesti student sekolah tu seronok sangat...!

    ReplyDelete

Assalamualaikum, terima kasih kerana sudi memberikan komen.