Harlem shake

Diya Hanun | 10:13 PM | Monday, February 18, 2013 | 9 Awesome Comment's
 photo assalam-1_zpsce3aec1c.png

Orang-orang dekat internet sibuk cakap tentang Harlem shake ni..
Sekarang dah menggantikan gangnam style...
Meh tengok video asli dia sebelum ade lagi video diorang pakai costumes..


Macam haram je diorang ni..ahaha..
Meh diya cerita sikit pasal benda ni..menurut pembacaan diya..

Harlem shake ni adalah satu jenis internet meme, tau tak apa tu meme?  meme tu sesuatu fenomena yang disebar dari seorang ke seorang melalui internet. 
Harlem shake ini di famouskan oleh sekumpulan remaja dari Queensland,Australia..Video mereka diupload pada awal februari 2013. Lagu yang diambil oleh mereka bertajuk Harlem shake by Bauuer.
Konsep harlem shake ni, selalunya akan ada seorang yang berhelmet atau memakai topeng menari selama 15 saat dikelilingi oleh orang yang tak ambil peduli mengenai orang tu menari berseorangan, 
Bila masuk 15 saat seterusnya semasa lagu bass tu masuk, semua orang akan ikut menari secara gila..ahaha..Kadang2 akan ada yang memakai costumes pelik sambil buat tarian masing2..

eeh macam tu pun boleh..
sekarang ni banyak version dah orang buat dekat youtube tu..

meh tengok version yang malaysia buat pulak..ni team hitz.fm buat..hehe



Kalau nak tahu lebih lanjut history dia..pergilah rajin2 baca dekat wikipedia bawah ni :D

9 comments:

  1. ohooo .baru taw . slama nie tak pernh taw pon :)

    ReplyDelete
  2. x berapa nak berminat dengan Harlem Shake ni... hu hu hu...

    ReplyDelete
  3. eh eh baru tahu. haha. peliknyaaaaa. haih macam macam. kehkeh

    ReplyDelete
  4. anda di tag

    http://iyraacariyno.blogspot.com/2013/01/segmen-who-is-lucky-one-by-hanna-kk.html

    ReplyDelete
  5. http://meyrajohn.blogspot.com/2013/02/sky-skype-skyping-by-selalulalu.html

    Marilah join sini.

    ReplyDelete
  6. anda di tag

    http://iyraacariyno.blogspot.com/2013/02/1st-short-giveaway-by-nana.html

    ReplyDelete
  7. pda thun brpa bnda ni popular

    http://kisahhidupku1999.blogspot.com/

    ReplyDelete

Assalamualaikum, terima kasih kerana sudi memberikan komen.