SEGMEN : Blogwalking & Kenali IPT

Diya Hanun | 9:10 PM | Wednesday, February 6, 2013 | 9 Awesome Comment's
 photo assalam-1_zpsce3aec1c.png

hehe..tak pernah2 masuk segmen pape selama dah start sem 2 ni,..tiba2 nampak dekat feed tu ada segmen ni..macam best! yeah..so join lah ^_^

OK..hehe..wah tiba2 jadi excited :P diya nak cerita pasal tempat study diya bukan milik kerajaan tapi swasta :)


hehe..Ni IUKL..bila orang tanya diya study mana? diya sebut IUKL diorang cakap tak pernah dengar..meh diya cerita sikit pasal tempat study diya ni..
sebelah UNITEN je..

Dikenali sebagai (IUKL) Infrastructure University of Kuala Lumpur..
dulu dikenali sebagai (KLIUC) Kuala Lumpur Infrastructure University College..
dinaik taraf jadi universiti pada tahun lepas :)
dan university  ni dapat excellent rating dekat bawah tu..

A bit review about the  campus

ni sabe block untuk architecture student (class diya dekat sini )

block kaler oren tu adalah block business

sebelah block business tu hostel student

ini adalah ikram lodge sebuah tempat macam hostel juga
dan belakang tu adalah unipark condominium

ni masjid ikram

ni pulak cafe dia..nampak kosong tengah tu tak?
tu tempat parking kereta..

ni pathway dia

ini pulak construction untuk hopping mall betul2 sebelah block business tadi..dalam proses pembikinan..untuk jadi bangunan bawah ni :)

De centrum mall :)

AAaa..tapi time ni diya dah takde kowt sebab mall ni dijangka siap 3 tahun lagi..urghh..untung siapa yang study kat sini lagi 3 tahun..xpayah nak g jauh2 dekat the mines sana nak jalan2.. :P
ada banyak lagi block tapi tak sempat snap..

universiti ni dia international university..Mostly purata orang tempatan adalah 40% je jika dibandingkan dengan foreigner..
memang ramai foreigner dekat sini..(ramai orang Arab dan african)
tapi U ni dihuni oleh lebih student dari 40 buah negara yang berlainan..
so kalau dulu2 jumpa foreigner macam waaaa....
kalau jumpa orang arab selalu usha2 diorang..kalau jumpa orang nigerian rasa takut...
sekarang ni semua perasaan tu macam dah tak wujud..
nampak diorang rasa macam err..ok biarkan jelah..dah takde feeling,..
sebab dah jadi kawan diorang so ade pengalaman semua tu :)
so tak hairanlah kalau ada student yang ade bf/gf international di sini (diya kah salah sorang tu? ) :P
dan kebanyakan student kat sini lelaki lebih ramai dari perempuan..
dan disini memang fully english..memang best lah :D speaking dengan foreigner..
study dan focus study ye,.bukan mencari cinta :)

kalau nak tahu course yang ditawarkan try lah pergi laman web dia bawah ni 

banyak sangat nak cerita..kalau diminta huraian guna buku memang boleh 1 buku dibuatnya..
ok tu jelah ringkasannya tentang university diya ni ^_^

9 comments:

  1. datang dr segmen yg sama.

    wah, mesti pandai speaking nie kan..hehe

    ReplyDelete
  2. mcm2 nama u kt malaysia nii. ahaha XD

    k thanks sbb join.

    sy dh follow back taw.

    oh yee, jgn lupe blogwalking peserta lain gak --> http://milikhusnahumairah.blogspot.com/p/senarai-peserta-segmen.html :)

    ReplyDelete
  3. k thanks sbb join.

    sy dh follow back taw.

    oh yee, jgn lupe blogwalking peserta lain gak --> http://milikhusnahumairah.blogspot.com/p/senarai-peserta-segmen.html :)

    ReplyDelete
  4. ooo..yg sblh uniten tu...
    ok2 ^_^
    cantik....
    kat utem pon lelaki lg ramai dr pmpn..hehe

    ReplyDelete
  5. IUKL? memang tak pernah dengar.. Btw, all the best eh :)

    ReplyDelete
  6. Salam Perkenalan...
    Dari Segman Yang sama.. Datang Nak Terjah2.. Sambil Tu nak Berkenalan..
    Done Follow Here. . Follow Me Back Yer ??:-)

    http://tirasigigiarnab.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-kenali-ipt.html

    ReplyDelete
  7. Salam Perkenalan...
    Dari Segman Yang sama.. Datang Nak Terjah2.. Sambil Tu nak Berkenalan..
    Done Follow Here. . Follow Me Back Yer ??:-)

    http://tirasigigiarnab.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-kenali-ipt.html

    ReplyDelete
  8. PERHATIANNNNNNNNN!

    Pemenang dah diumumkannnn--> http://milikhusnahumairah.blogspot.com/2013/02/pemenang-segmen-blogwalking-kenali-ipt.html

    Adakah anda pemenangnya? CHECK IT OUTTTTTT! :D

    ReplyDelete
  9. dari segmen yang sama , jemput datang lawat ..

    http://ceritasukadukasaya.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-kenali-ipt.html

    done follow you

    ReplyDelete

Assalamualaikum, terima kasih kerana sudi memberikan komen.