Ketakutan pada manusia

Diya Hanun | 6:11 PM | Tuesday, February 12, 2013 | 3 Awesome Comment's
 photo assalam-1_zpsce3aec1c.png

Perasaan yang kosong,kosong~


By the way..hari tu diya ada mimpi duduk dekat perkuburan..
diya nampak orang2 yang dah meninggal tu minta hidup semula
sebab nak buat kebaikan didunia..
diya rasa takut sangat2 tengok semua tu..
Diya fikir dapat kah masuk syurga nanti.. sedar2 dalam mimpi tu diya menangis 
memikirkan mereka dan hidup ni.. 
Bila diya bangun tidur diya menangis lagi sebab fikir semua tu..diya takut sangat
ok..sejak tu diya takut dengan manusia..tak tahulah..
then,

Hari ni..masih lagi tak ada mood nak buat assignment..
aih..diya dah tak tau kenapa sejak kebelakangan ni ketakutan diya terhadap orang
terutamanya bila di khalayak ramai makin menjadi2..
Walaupun diya buka facebook atau twitter atau mana2 laman web sosial 
bila tengok ramai sangat orang diya rasa macam kecik je diri ni..
kenapa ni Ya Allah.. :(
rasa macam dah patut menyorok dalam kotak dah tak payah tengok dunia luar..
Diya mampu buka blog je..sebab diya tak nampak siapa yang online :)
Aih....tak tahulah..bila pergi kat tempat yang sangat2 crowded 
rasa pening, rasa sakit dada, semput..sesak nafas..

Kenapa.. :( apa jadi ni..
Kalau dulu ok lah sikit sekarang macam dah jadi satu phobia yang teruk..
tak tahu kenapa takut sangat dengan manusia yang ramai..
bukan diorang makan diya pown..
Kadang2 bila berjalan bersendirian atau duduk dekat shopping mall rasa macam 
nak nangis sebab takut :( tak tau apa yang diya takutkan..
Minda diya mesti mengatakan something yang agak menakutkan :(
Tolonglah..diya nak buang semua tu..rasanya ni semua sebab diya tak ada keyakinan..
Rasa-rasa ada cara tak? :'(

3 comments:

  1. diya patut bersyukur mimpi tu. Diya bertuah sebab Allah beri petunjuk supaya x lalai.. :)

    ReplyDelete
  2. Banyakkan berdoa ya Diya...
    Maybe semangat Diya lemah tu ^_^
    Be strong...Lawan perasaan takut tu...
    Maybe Diya terbawa-bawa gara2 mimpi tu...

    ReplyDelete
  3. minta pada Allah untuk diberi kekuatan untuk menghadapi dunia luar and think positip[ sentiasa. :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum, terima kasih kerana sudi memberikan komen.