Induction program at KLIUC

Diya Hanun | 5:28 PM | Tuesday, June 26, 2012 | 2 Awesome Comment's
Assalamualaikum

Fuuuhhhh...akhirnya...Setelah empat hari sesi induction..kelas Diya start dah semalam..
Diya nak share sikit pasal sesi induction atau orentasi di KLIUC..
Secara amnya..sesi ini dikendalikan oleh SRC iaitu Student Representative Consultant.
ini adalah jadual diya..xnmpak langsung..haha..
ok back to the story..
First daftar dulu..punye lama..then buat matriks kad..baru la pergi sewa hostel...
then diya dapat bilik no 301..tingkat 3..ok la..
terus check in sebab sesi induction nie dia start pukul 4 petang..so time nak daftatr tu terus la bawa barang-barang baju semua tu lepas tu...diya balik rumah jap sebab tertinggal barang..
bilik dia jangan ingat macam kondo la..ingat an ade bilik air dalam bilik dengan dapur..semuanya takde..
just bilik sahaja...
Diya dapat bilik dengan kawan dari tasik kesuma...nama dia ezzati..
lepas tu start la sesi induction dengan solat asar di masjid..
my group^^ AVENGERS
lepas tu sesi ice breaking di auditorium..lepas tu makan malam,solat maghrib dan isya baru wat aktiviti dalam kumpulan..
time nie kitorang akan cari nama kumpulan kenal dengan ahli,buat valkyrie(warcryT.T),lantik ketua dan penolong..
tapi semua nya dalam english..
esoknya...mmmm..Diya g laju neh..tak sentuh pasal solat  dan waktu makan...
ok hari kedua kitorang ada dengar ceramah dan taklimat pasal kliuc..
lepas asar ada wat outdoor games...dimana kitorang jogging seluruh kliuc...owh so tired...
malam tu ade aktiviti macam pembentangan ape yang kita da wat..sekali dengan warcry tu..valkyrie tu sena ea tepuk semangat kumpulan korang...then ade aktiviti lain la...memang sesi induction nie best giler la..
esoknya kitorang ade online registration subject..
then tengah hari ade hitzfm cruiser...
diya ingat semua dj datang ala...diya tak kenal sape dorang...
then dengar pulak taklimat pasal ayasan chowkit...
petang tu ade aktiviti games la...ape games tah src(students representative consultant)
huh..games yang agak dangerous..eee...i dont like la...kena pijak setengah kertas mahjung...game dy mcm nie..semua ahli kumpulan yg terdiri dari sepuluh or 12 mesti berada dalam kertas mhjung tanpa memijakkan kaki keluar dari kertas tu.huh so perempuan kena berpaut pada lelaki...awwwwww...shit..
malam tu ade character building...die macam aktiviti cari kawan berdasarkan bunyi haiwan dengan mata tertutup..so akan ada sorang yang jadi missing cat...
haha..bez la jgak..huhuu...
hari keempat iaitu hari terakhir..aktiviti dy memang ok la sebab xplorace...huhuuu...lepastu ade sesi dengan kaunselor..huhuu...dengar ceramah...
lepas solat asar baru ade persediaan untuk talent show...haha
terbaik la...nama kumpulan Diya AVENGERS..
so kitorang wat cite tentang cinderella jahat yang ingin dikahwinkan dengan superhero avengers...hehee..
bez sangat2 time latihan nie...english aku tak keluar langsung...Damn...huh...
dalam kumpulan Diya ade foreigner...so kena la cakap english dengan die...huhuuu dari yemen...name die abdulrahman...yang lain semua orang malaysia...hehe..
lupa nak bgtaw...facilitator diya dua orang...laki dan perempuan...
nama dy zaid dengan kak zalikha..hehe..
yang wat cam kuat tu adalah zaid..faci



avengers

kira buluh

xplorace

di auditorium



aktiviti petang..
tu jelah abez citer,...





2 comments:

  1. alang kira buluh..mohon keluar peteri buluh betong..huk3

    kalau rasa CREATIVE, ARTISTIK, GEORGEOUS, ADORABLE, FASHINABLE,OWESOME clik sini : Konspirasi Blogger Kreative 2012
    Jiwa daku sedang berperang

    ReplyDelete

Assalamualaikum, terima kasih kerana sudi memberikan komen.