PTPTN rejected!

Diya Hanun | 9:54 PM | Monday, November 5, 2012 | 4 Awesome Comment's

Assalamualaikum...


Hahah tengok pic diya dengan muka sedih..dah takde picture lain nak letak.. +_+
GILA KAU DIYA

Sedih sangat bila pegawai ptptn kata Diya punya ptptn kena reject tadi..
sob3...dah lah sem nie bayar Rm 5+++..
td dah bayar rm1+++...arghhh...kena baya bulan2 lah macam nie
guna duit parents..sob3..kenapa macam nie PTPTN...
Diya cuma tersalah tarikh je..tapi rasa macam dah betul la tarikh yang
diya wat...sob3...hmmmm...
Apalah nasib...bulan lepas support sendiri 6+++ lebih..grrrr...
hmmmm....seb baik bulan lepas ada rebat 1+++..
kurang sikit lah..hmmhh....tu cite sem lepas
ok..sem ni long sem so sampai bulan mac la sem diya..
papehal ini lah cabaran dan dugaan kalau pilih universiti swasta :)
Nak wat macam mana kan..Kena lah buat yang terbaik..huhu...
Sem lepas diya dapat result 3.458..errr..sedihh...
teruk la lagi sikit je nak dapat 3.5 T-T..
susah nye kalau architecture nie...
Pengaruh setiap assignment memain peranan penting..
Harap sem ni dapat lah 3.5 keatas..boleh apply partial scholarship...
arrggggghhhh.....Nak kurangkan biaya parents tu..uwaaaa....
Adakah salah untuk memasang cita2 begitu :'(
Sejujurnya arachitecture bukan Diya punya minat tapi harapan parents besar pada bidang tu..
dengan berat hati terpaksa lah memilih architecture dan 
IUKL..infrastructure university of Kuala Lumpur..
Tak tahu lah..kena lah apply bulan 12 nie tok PTPTN..
Tapi sejujurnya sekarang diya suka architecture dan suka u nie..
tak tahu lah kenapa..
ok lah kalau korang nak tahu Diploma in achitecture kat IUKL atau 
dulu nama dia KLIUC
yurannya adalah RM33720...errr..nampak tak mahalnya kat situ!
Diya berharap sangat yang Diya tak hampakan harapan parents...
Besarnya harapan dan amanah ibu bapa tu..
Ya Allah kau permudahkanlah urusanku Ya Allah..
T_T
Aminn...

Kenapa diya cite semua nie..sebab diya tengah sedih dan hanya blog yang menjadi teman setia diya sekarang ni...SEDIH...

Maaf lah cuma ingin meluahkan kesedihan..

YANG PASTI KITA KENA BERUSAHA BETUL TAK?


4 comments:

  1. diya ank yg patuh..even xminat bidang tu dulu,,tapi sanggup gak amek demi mak bapak.. :p
    pasal ptptn tu..sabar lh diya k..ada hikmah di sebalik diya xdapat ptptn tu skarang..mane tau tu boleh jd pendorong diya untuk belajar sungguh2 kan? sbb syg duit mak bapak and xnak hampakan dorg kan?
    chill dear..no need to b sad :p

    ReplyDelete
  2. kesian kat diya..
    muhun bertabah ye..
    setiap kesulitan pasti akan ada kemudahan.. bersabar ye...

    ReplyDelete

Assalamualaikum, terima kasih kerana sudi memberikan komen.