ASSIGNMENT LAGI

Diya Hanun | 2:08 PM | Saturday, September 15, 2012 | Leave a Comment Here (^_^)/
Assalamualaikum

Lama dah tak update blog..busy giler minggu nie..
Dari minggu lepas sampai minggu nie tak habis2 dengan assignment yang giler stress..
Banyak na model yang kena wat...drawing lagi..huh..
huhu..
so sekarang nie meh lah baca entry Diya..

WARNING: JANGAN BACA JIKA KORANG ALLERGIK PADA AYAT YANG PANJANG..LOL!

Untuk assignment kali ni..Diya kena buat model playground untuk kanak-kanak bawah umur 12 tahun menggunakan skala 1:20 dari ukuran sebenar..
tajuk Assignment ni adalah Interactive Folly..


SEBELUM TU..apa itu FOLLY?
Folly adalah sebuah bangunan yang dibina bagi tujuan hiasan kebiasaannya tiada fungsi dan selalu kelihatan tidak siap.. Dalam penggunaan perkataan asal, bangunan-bangunan tidak mempunyai kegunaan lain, tetapi dari 19 hingga abad ke-20 istilah ini juga digunakan untuk bangunan yang sangat hiasan yang mempunyai fungsi praktikal sekunder seperti perumahan, berlindung atau kegunaan perniagaan.

selepas itu Dalam folly ni..diya kena masukkan 3 jenis transformation

1.Dimensional transformation
2.Additives Transformation
3.subtractives transformation

so inilah F0LLY PLAYGROUND yang Diya wat

Percubaan pertama
Percubaan Kedua

Final Model


 ni gambar final model yang tak dispray lagi dengan warna monochrome

-END OF FOLLY-


Ni pulak model cabin yang diya kena wat tok technical Drawing hanya merujuk pada gambar pelan


p/s: hari tu Arcitecture block ade wat jamuan raya..sempat Diya snap classmate diya yang memakai bju raya..
yang tengah tu pure chinese..suka tengok dia pakai baju Melayu..
so CUTEEEE~




P/S: THANKS SUDI BACA ENTrY DIYA YANG BAPAK BERJELA KALI INI..HEHE..


No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum, terima kasih kerana sudi memberikan komen.