Berakhirnya Diploma in Architecture

Diya Hanun | 7:12 PM | Sunday, September 28, 2014 | 3 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Setelah 2 tahun 6 bulan berlalu, tamat lah study Diya dalam Diploma in Architecture.
Bila dikenang balik, banyak pengalaman yang diya dapat.  Kenal banyak jenis kawan.
Perhabis duit untuk siapkan model dan design. Print sana print sini. Bukan murah nak
print tu, saiz kertas A1 and A3 pula tu. Tak sedikit tapi dah beribu duit habis.
Bersengkang mata siapkan kerja, kadang tidur 2 ke 3 jam sehari juga tak tidur langsung. 
Nak dikatakan ambil bidang ni memang tak pernah cukup tidur.
Tapi pejam celik pejam celik, Alhamdulillah..tamat dah study Diya..syukur..
Tak sangka pula dah habis, dulu punyalah asyik merungut kenapa ambil kos ni..
Setiap kali stress je mesti rasa macam nak putus asa. Sangat-sangat tertekan.

So 22 september yang lepas Diya punya final presentation untuk final project.
Project Diya yang last ni adalah tentang Guest House by the Lake in Precint 8 Putrajaya.
Beberapa hari sebelum tu ade Pre-presentation. Untuk lecturer komen presentation board kita

so ini lah Diya untuk pre-presentation hari tu

dan yang ini masa final presentation.keh3..

dan di bawah ni adalah presentation board diya..hehe..tak ramai yang faham.. 
Tapi nilah design diya..huhu...

Sebab lecturer diya nak tengok line dia so dia kata jangan kaler untuk elevation. Jadi diya bia lah board diya black and white kcuali untuk perspective.huhu..so exam diya 11 and 15 untuk subjek history dan building construction. Lepas tu diya habis! Tunggu sambung degree je bulan Mac tahun depan..lambat lagi..
Inshallah, hehe..good luck for me and for all my classmates!

3 comments:

Assalamualaikum, terima kasih kerana sudi memberikan komen.