Ada icon spy di tab menu google chrome korang?

Diya Hanun | 8:58 PM | Wednesday, May 23, 2012 | Leave a Comment Here (^_^)/
Assalamualaikum


diya ada tekan-tekan ape ntah tiba-tiba je keluar bende atas tu....kalau tak nampak klik pada gambar untuk lebih jelas...
ingatkan spyware...kowt-kowt ade orang nak hack ke...hihii...
rupanya bende tu memang wujud..
nampak tak lambang macam inspektor gadget kat picture tu?
 kat tab menu google korang bahagian kiri...
tu nama dia INCOGNITO MODE..

semua orang yang ada google chrome mesti ada..

DIYA TRANSLATE DARI ENGLISH..hehe..xpaham nak terangkan sebenarnye..

apabila korang nak melayari dalam mod sembunyi, Google Chrome menawarkan mod menyamar atau sembunyi. Berikut adalah bagaimana mod menyamar berfungsi:

> Laman web yang korang buka dan fail yang dimuat turun tidak akan direkod dalam pelayar      dan sejarah muat turun(download history).
>cookie baru akan terpadam selepas memadam semua mood menyamar (incognito mood)
>Perubahan yang dibuat kepada Chrome storan Google anda dan tetapan umum semasa dalam mod menyamar sentiasa disimpan.

cara muka tetingkap incognito yang baru:

1.tekan lambang spana kat sebelah lambang bookmark tu..
2.pilih NEW INCGNITO WINDOW.

lepas tu tetingkap atau window baru akan keluar lambang ni..
kalau xpaham klik sini

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum, terima kasih kerana sudi memberikan komen.