Komitmen itu penting

Diya Hanun | 1:12 AM | Sunday, November 30, 2014 | Leave a Comment Here (^_^)/
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Selamat malam, sekarang diya dah start kerja sampai lah bulan February. Kerja sebagai Admin cum HR clerk di sebuah syarikat ni. Nak diikutkan, ini lah pengalaman pertama bekerja di ofis. Seminggu berlalu, agak sukar juga lah untuk orang yang pertama kali macam diya ni. Fresh grad katakan, orang nak cari semua yang ada pengalaman satu tahun macam tu. Diya? adeh pengalaman pun tak ada. Jadi kira bersyukur lah dapat kerja ni. Walaupun background architecture tapi sekurang-kurangnya boleh ambil pengalaman sementara tunggu sambung degree bulan mac ni. 2 minggu lepas Diya balik kampung dekat Sulawesi.
Bercuti sekejap. Tapi tak terusik pun blog ni. Selalu je terindu-rindukan blog ni.
Tapi hanya boleh rindu je. Aik diya rindu je? Tak nak buka ke? Ahaha
Nak buka pun tak banyak masa. Buka sekejap tapi tak update. Last-last buka-buka je entry minggu lepas..Haha..Pemalas nak update betul diya ni.

Diya tak tahu macam mana blogger-blogger dekat luar bahagikan masa antara blog dan kehidupan harian, blogging. Rajin. Hormat dan tabik diya rasa dekat korang. Diya pula?
Susah nak bahagikan komitmen antara blog dengan kehidupan harian. Sebab tu jarang update.
Perhatikan betul-betul maksud komitmen dekat bawah ni?


Sumber rujukan Kamus Dewan, Komitmen bermaksud:
  1. sikap (pendirian atau perbuatan) memberikan sepenuh tenaga dan perhatian dsb atau menunjukkan sokongan dan azam yg sepenuhnya kpd sesuatu, iltizam:
  2. perjanjian (persetujuan, kata putus, dsb) utk melakukan sesuatu yg menjadikan sesuatu pihak itu terikat utk melaksanakannya: 

Ha paham tak, jadi diya boleh dikatakan tak ada komitmen lah terhadap blog ni. Haha. Sabar jelah.
Jadi Diya akan cuba rajin-rajinkan buat entry dan blogwalking. Mungkin sekali seminggu. Inshallah. 
Komitmen tu kan penting, jadi kenalah komited kalau nak berjaya.

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum, terima kasih kerana sudi memberikan komen.