Apa rasa putus cinta?

Diya Hanun | 4:04 PM | Thursday, April 25, 2013 | 3 Awesome Comment's
 photo assalam-1_zpsce3aec1c.png

Kebanyakan orang akan buat banyak perkara yang tak masuk akal bila diorang putus cinta. Kadang-kadang kita mengharapkan orang yang kita cinta itu adalah orang yang akan kita kahwini satu hari nanti dan yah..bila cinta yang terbina tiba2 terputus di tengah jalan memang sakit..
Orang kata patah hati tu sakit, dan memang sakit sangat..lagi2 bukan kita yang meminta untuk hubungan itu putus tapi pasangan kita itu sendiri..

Kita tak kan tau macam mana sakit hati tu kecuali kita merasakannya sendiri..
So tak hairanlah ada yang sanggup bunuh diri sebab putus cinta..
Masalah sekarang ialah perasaan cinta tu memang tak boleh dikawal, hurm dan perasaan tu datang bila2 tanpa kita duga..

Tak ada ubat pun yang boleh ubati perasaan putus cinta tu..
Nak tahu apa kita rasa masa putus cinta? Lagi2 bukan kita yang minta dan kita tak tahu apa sebab yang membuatkan cinta kita tu tak bertahan sampai ke jinjang pelamin..
Sangat sakit, dia lebih kepada mental illness di mana emosi kita merasa tak stabil..
kita mendapat tekanan emosi yang sangat gila..hoho
Ok macam mana nak describe ea..
Contoh kita sayang sangat dekat sesuatu tiba2 kita terpaksa melepaskan dia pergi...
Mestilah sedih kan...kenapa kita sedih? Sebab kita tak mampu memiliki someone tu sedangkan dalam hati ada keinginan yang kuat untuk memiliki dia..
Ouch be mine! Oh sorry cant..hmmm..so sad right... Masa tu kita akan mengalami kejutan otak,hati,badan semualah...dan secara automatik mata kita mengeluarkan air mata..huhu...cryin* mungkin kita dah cuba jadi yang terbaik untuk si dia tapi bukan takdir bersama...sabarlah wahai hati..kadang2 pula kita masih mengharapkan dia kembali walaupun dia dah banyak kali buat kita menangis..

Dan sampai sekarang ramai yang masih tak dapat melupakan orang yang dicintai tu lebih2 lagi bila kita yang menjadi mangsa untuk melepaskan dia pergi semata2 nak lihat dia gembira dengan orang yang dia sayang....
Tapi masa kita tengah down yang amat tulah kita memerlukan sokongan sahabat,family or orang yang rapat dengan kita agar kita tak melakukan perkara yang boleh melukakan diri sendiri...
Cuma semangat untuk bangun balik je yang dapat buat kita melupakan si dia..
Nak tak nak je,
Kadang2 bukan orang yang kita rindu, tapi memori bersama dia yang buat kita rindu..

So sad

Diya Hanun | 6:08 PM | Monday, April 15, 2013 | 1 Awesome Comment's
 photo assalam-1_zpsce3aec1c.png

 This is how i feel now..I am sad...damn sad:'( 


Ya Allah so sad...


Please make my heart strong Allah :'( 


My heart  cant stand it anymore :'(


Maybe its time for me to rest..hmm..


Take care well heart, please get well soon..dont be hurt anymore...

from : your body who care for you,heart..


Three simple rules

Diya Hanun | 4:57 PM | Sunday, April 14, 2013 | 1 Awesome Comment's
 photo assalam-1_zpsce3aec1c.png


Cara Tentukan Handphone Original atau Tak

Diya Hanun | 11:38 PM | Saturday, April 13, 2013 | 2 Awesome Comment's
 photo assalam-1_zpsce3aec1c.png

Ramai dah postkan benda ni, tapi tetap nak post jugak cara nak  tentukan sama ada 

handphone korang tu original ataupun tak.. :D

1. Taip *#06#

2. Akan keluar IMEI number ( International Mobile Equipment Identity)

3. Semak no IMEI anda, pada kedudukan ke 7 dan 8. Contoh, 358671017470473

4. Kedudukan no 7 dan 8 adalah seperti ******01*******

5. Untuk semak sama ada phone korang ori atau tidak, check kod di bawah.

•02 atau 20 : dari China = LOW QUALITY

•08 atau 80: dari Germany = FAIR QUALITY

•01 atau 10: dari Finland = VERY GOOD

•00 atau 03 oatau 04: dari kilang asal handphone = BEST MOBILE QUALITY

•13 : dari azerbaijan =VERY BAD QUALITY & DANGEROUS FOR HEALTH

Senarai nama DJ terkenal 2012

Diya Hanun | 12:04 PM | | Leave a Comment Here (^_^)/
 photo assalam-1_zpsce3aec1c.png

Pernah dengar tak pasal dj? nak share pasal senarai dj top 100 yang terkenal..meh baca kejap..ni senarai dj yang paling mendapat permintaan tertinggi.