If you love someone.

Diya Hanun | 1:52 PM | Saturday, January 25, 2014 | 4 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎



If you love someone.

THE ORIGINAL QUOTE
If you love someone,
Set him free… 
If he comes back, he’s yours,
If he doesn’t, he never was…..

THE NEW VERSIONS


Pessimist
If you love someone,
Set him free …
If he ever comes back, he’s yours,
If he doesn’t, as expected, he never was

Optimist

If you love someone,
Set himfree …
Don’t worry, he will come back.

Suspicious
If you love someone,
Set himfree …
If he ever comes back, ask him why.

Impatient
If you love someone,
Set him free …
If he doesn’t come back within some time forget him.

Patient
If you love someone, Set him free …
If he doesn’t come back,
continue to wait until he comes back …

Playful
If you love someone,
Set himfree …
If he comes back, and if you love hims till,
set himfree again, repeat ….

C++ Programmer

if(you-love( m_he))
m_he.free()
if(m_he == NULL)
m_he = new CHe;

Animal-Rights Activist

If you love someone,
Set him free,
In fact, all living creatures deserve to be free!!

Lawyers
If you love someone,
Set him free,
Clause 1a of Paragraph 13a-1 in the Second
Amendment of the Matrimonial Freedom

Biologist
If you love someone,
Set him free,
He’ll evolve.

Statisticians

If you love someone,
Set him free,
If he loves you, the probability of him coming
back is high
If he doesn’t, your relation was improbable
anyway.

Schwarzenegger’s fans
If you love someone,
Set him free,
HE’LL BE BACK!

Over possessive person

If you love someone don’t set him free.

MBA
If you love someone set him free instantaneously 
and look for others simultaneously

Psychologist

If you love someone
set him free
If he comes back his super ego is dominant
If he doesn’t come back his id is supreme
If he doesn’t go, he must be crazy.

Finance expert
If you love someone
set him free if he comes back, its time to look for fresh loans
If he doesn’t, write him off as an asset gone bad.

Marketing Specialist

If you love someone
set him free
If he comes back he has brand loyalty
If he doesn’t, reposition the brand in new market! (*_*)

credit to: sani yau (my senior) hehe ^_^

Smile for the camera

Diya Hanun | 2:49 PM | Tuesday, January 21, 2014 | 2 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎


another cute things i found >_<

Damn cute

Diya Hanun | 12:18 AM | | 1 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎


damn cute kitty >_<

Cara kubur menyambut orang mukmin dan kafir

Diya Hanun | 12:32 PM | Friday, January 17, 2014 | Leave a Comment Here (^_^)/
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Jumma mubarak :)

Diceritakan dalam sebuah Hadith dari Sa'id Al-Khudri ra suatu ketika Rasulullah SAW masuk ke tempat solatnya. Tiba-tiba melihat orang-orang yang sedang berbicara . Maka Rasulullah SAW bersabda : Ingatlah, andaikata kamu sekalian memperbanyak untuk ingat kepada sesuatu perkara yang memutuskan kelazatan dunia, sudah tentu ingatmu sekalian itu dapat menyibukkan perkara yang saya lihat ini, iaitu memperbanyak bicara di tempat solat. Adapun yang dimaksud , 
'perkara yang memutuskan kelazatan dunia' adalah maut. Sebab tidak akan datang pada suatu hari di dalam kubur , melainkan kubur itu berbicara dengan 6 ucapan: iaitu kubur berkata:

          Aku adalah rumah yang merantau
          Akulah yang menjadi rumah orang terpencil (seorang diri)
          Aku adalah menjadi rumah orang yang susah, gelisah dan cemas
          Akulah rumah yang gelap
          Akulah menjadi rumah debu
          Akulah menjadi rumah binatang berbisa.

Apabila seorang mukmin dikuburkan dalam kuburnya, maka kubur itu menyambut baik dengan ucapan 'Marhaban Wa Ahlan Wa Sahlan' memang engkaulah bagiku sebagai seorang yang saya senangi dalam berjalan di permukaanku. Ketika saya telah menguasai engkau pada hari ini, dan dirimu telah kembali kepadaku, maka dirimu akan menyaksikan pekerjaanku terhadap dirimu. Kubur lalu diperluaskan seluas (sejauh) pandangan mata dan dibukalah pintu Syurga.

Ketika seorang kafir dikuburkan dalam kuburnya, maka kubur itu menyambutnya dengan ucapan :
'La Marhaman Wala Ahlan Wala Sahlan, ketahuilah bahawa dirimu terhadapku adalah orang yang sangat saya benci. Bagi orang yang berjalan di atas punggungku. Di waktu kamu sudah saya kuasai pada hari ini, kamu telah berada dalam perutku. Maka kamu akan ketahui pekerjaanku terhadap dirimu. Kubur seketika menghimpit dan mencepit, sehingga tulang rusuknya putus keluar.

Rasulullah bersabda sambil mengisyaratkan jari-jari pada jari-jari yang lain. Hal itu menunjukkan
menghimpitnya kubur itu sama dengan masuknya satu jari dengan satu jari yang lain. Setelah disambut oleh kuburnya, lalu Allah mendatangkan ular sebanyak 70 (tujuh puluh). Andaikata seekor ular sahaja mengeluarkan bisa di bumi ini maka bumi ini tidak dapat menumbuhkan sesuatu tumbuhan apapun selamanya. Ular itu lalu mengigit dan mencakar hingga datangnya pengadilan di Padang Mahsyar.

Rasulullah bersabda yang membawa maksud:

" Bahawasanya kubur itu merupakan satu taman dari taman-taman syurga dan merupakan lubang dari lubang-lubang neraka."

Touching words

Diya Hanun | 11:59 PM | Friday, January 10, 2014 | 1 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎


this words have a really deep meaning :')


Minecraft addiction

Diya Hanun | 1:32 PM | Thursday, January 2, 2014 | 2 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

2nd day of January 2014
Ketika semua orang sibuk menghabiskan cuti mereka  menyambut tahun baru..
diya langsung tak merasa apa2 perasaan unik mengenai perubahan tahun gregory 
ni, sebab sebagai orang Islam tahun kita dah lama masuk tahun yang baru 1435 H.
So, back to our title, Minecraft addiction..
Kalau gamers luar sana mesti tahu apa benda Minecraft ni..

Dunia kotak, semua nya kotak


So, sejak bila diya terjebak dengan dunia ni? 
Sejak diya ada minecraft pocket edition dekat ipad,..
Chey..haha..tak tahulah kenapa addicting sangat game ni..
Diya try pulak yang pc edition dan diya rasa pc punya lagi adventure..
diya beralih pada pc..hehe..Game perang,tembak,bunuh,lumba2,tangkap pencuri kereta,
main bola,lumba kereta..game semua tu diya try main.tapi tak reti..
Mungkin game ni je kot sesuai untuk diya..akhirnya.game ni je yang setia sejak 2 bulan lepas.
ahax..Meh diya cerita sikit pasal game ni..

Masa nak start main tu kena create world sendiri,.ada 
3 jenis mode; 
1. creative ni untuk yang tak nak ada monster,
2. survival mode unuk yang nak challenging tahap normal
3. Hardore mode untuk yang ak memang mencabar gila

dan lepas pilih 1 korang akan lahir 
sebagai mannusia kotak yang tak ada apa2..
Diya suka survival mode..

nampak benda macam dekat atas ni..ada nyawa ada kotak..
lepas tu try lah hancurkan ape je..nanti benda tu akan masuk dalam inventory yang dalam
kotak bawah love tu..nampak tak sebelah dot tiga tu..tu tangan kita,.hehe
Masa hari pertama, kita kena buat rumah untuk tinggal..sebelum malam..
kalau tak,monster kat bawah ni akan pergi dekat kita dan buat kita mati..

hehe,setiap monster berbeza kejahatan diorang..
tapi ni sikit daripada monster yang ade..

monster yang paling diya benci, nama diya enderman

dia boleh teleport dengan cepat n kejar kita..tapi kelemahan dia air..

ok berbalik pada first day survival mode tu, diya kena cari arang dengan kayu untuk buat lampu..
sebab game ni macam dunia biasa..dia ada malam dan siang, ada hujan..
kena la melombong sikit..tebang pokok dan buat tools untuk melombong..
lepas tu untuk buat semua lampu dan tools tu kita kena buat crafting sikit..

macam ni lah crafting box dia..nak buka inventory kena tekan E..

ni tools yang telah di craft kan tadi,.tapi setiap tools guna cara yang berbeza untuk craft dia
yang tu kena lah rujuk google..hehe..tools ni berfungsi untuk macam2 benda
sebab lagi cepat untuk hancurkan benda jika dibandingkan dengan tangan.

Kat dalam minecraft world ni jugak ada binatang boleh guna untuk makanan kita 

ada lembu,kambing,bab*,ayam,kuda,kucing,sotong dan lain2..

semua makhluk kotak..pukul diorang banyak kali,nanti diorang mati dan bagi
korang item sebagai contoh daging yang boleh jadi makanan
dan makanan ni berfungsi untuk memastikan kita hidup sepanjang masa
kalau simbol makanan korang nampak dah low kena lah makan..
dan 
kalau rasa dah pandai main tu..bolehla bina rumah yang besar ke,
kingdom kita sendiri.

Bagi diya game ni memang addicting, nak main selalu sebab boring kat rumah
tapi tak boleh main selalu sebab nanti leka sangat..
sampai assignment pun terbiar..
so diya main lepas buat assignment je tu pun bila free..hehe