Architectural Student Workshop 2013 (DUALISM[A])

Diya Hanun | 12:41 AM | Tuesday, August 27, 2013 | 3 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

SEJARAH : ARCHITECTURAL WORKSHOP MALAYSIA
workshop ni bermula pada tahun 1987. Cetusan idea dari UTM, event ni menggalakkan pertukaran idea dan pengetahuan selain dari menguatkan ikatan di antara pelbagai pelajar seni bina di seluruh Malaysia. Berbalik semula pada tahun 80an, terdapat Bahagian Pendidikan dalam dalam PERTUBUHAN ARKITEK MALAYSIA (PAM) berfungsi untuk mempromosikan pendidikan berasaskan seni bina di Malaysia. Namun tiada apa-apa yang berlaku, dalam usaha untuk membetulkan masalah ni Jawatankuasa Perhubungan Pendidikan PAM (EDUCATION LIAISON COMITTEE) ditubuhkan. Perjumpaan diadakan pada 3 bulan kitaran putaran melibatkan institusi yang mempunyai pendidikan seni bina yang  menawarkan seni bina : Universtiti Teknologi Malaysia, Institut Tkenoligi Mara, Universiti Sains Malaysia.
Apabila, universiti ini mula bersaing antara satu sama lain, idea untuk mengadakan ''ARCHITECTURAL STUDENTS JAMBOREE' wujud. Acara ini telah diadakan bersamaan dengan perjumpaan PAM -Education  Liason Committe. 3 Workshop pertama telah diadakan setiap 6 bulan sekali. Kemudian telah diputuskan bahawa acara ini diadakan setiap tahun. PAM -Liaison education comittee masih lagi mengadakan perjumpaan setiap kali ARCHITECTURAL WORKSHOP ini diadakan sehingga hari ini.

Membawakan tema yang berbeza-beza pada setiap tahun:
1987 - UTM - TIADA TEMA
1988 - ITM - TIADA TEMA
1989 - USM - Past, Present, Future
1990 - UTM - Warisan kita
1991 - ITM - Square One
1992- USM - Environment
1993 - UTM - Legase
1994 - ITM - New Horizon
1995 - USM - Realization
1996 - UTM - Eco-tech
1997 - ITM - Symbiosis
1998 - USM- 1,2,3 Univers
1999 - UM - Retrospective for perspective
2000 - UTM - Alternate Reality
2001 - UiTM - Akar Umbi
2002 - USM - Convergence
2003 - UM - Urban Ubiguity
2004 - UIA - S.O.U.L
2005 - UPM - KeyT.A.R
2006 - UTM - Olympiarch
2007 - UIA - Beyond Borders
2008 - USM - TranXXit
2009 - UiTM - RUMI
2010 - UKM - Archustic
2011 - UTM - Terang
2012 - UPM - Padi

2013 - UM - DUALISM[A]
dan tahun depan akan diadakan di Uitm Seri Iskandar :)

so basically aktiviti dualisma telah dijalankan selama 4 hari, dari 21 hari bulan ogos sehingga 24 hari bulan ogos..
Antara aktivit yang diadakan, 
diya akan sambung pada entry esok..huhuu...mengantuk sangat =_=..



Windows Evolution

Diya Hanun | 9:44 AM | Saturday, August 17, 2013 | Leave a Comment Here (^_^)/
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Selamat pagi warga blogger :)
mulakan pagi dengan senyuman..hehe
Diya ternampak satu gambar ni dekat 9gag pasal evolusi micrsosoft windows..
diorang buat perbandingan menggunakan rumah..agak-agak korang mana yang cantik :P
diya suka windows 7

Kek coklat

Diya Hanun | 12:26 PM | Thursday, August 15, 2013 | 5 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Nampak cantik je gambar2 ni bila bergerak  :D



Chibi Doodle dengan kucing

Diya Hanun | 8:07 PM | Tuesday, August 13, 2013 | 5 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Lama dah diya tak buat freebies chibi doodle..
Alhamdulillah ade masa sikit ni diya nak share doodle yang diya buat ^_^
Just simple chibi doodle with cat ..hope you like it ! 

Nuffnang ada problem ke?

Diya Hanun | 6:03 PM | Thursday, August 8, 2013 | 4 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Diya tak pernah post pasal nuffnang diya..tapi hari ni nak post saje sebab musykil dengan satu iklan nuffnang ni.. Nampak tak satu iklan bawah ni yang dah lama dah sejak 10 jun 2013


Yang peliknya pasal nuffnang diya tu..iklan Transtitions Optical tak bergerak..
Lol..dah lama kot dia duduk dalam kotak campaign tu..
Berbanding member2 dia yang lain, dah bertukar dah, 
Nuffnang lupa ke pasal iklan tu?? Atau diorang salah landing??
Pelik..=_=?? 

1 Syawal Menjelang lagi :)

Diya Hanun | 2:42 PM | | Leave a Comment Here (^_^)/
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Sejak dah besar ni..*ceh konon padahal umur je meningkat..badan tak membesar pun :P
First off all diya nak ucap selamat hari raya..hee

Diya di pagi raya :) Alhamdulillah muka dah bersih..hehe

By the way, rindu sangat dekat someone..hmm..

Dear you :( I really Miss You..
It has been a Month since u went back to ur country..
And i know u are busy with ur family,spending time with family is really nice..
I know u had been such a good boy..loving ur family so much..
Missing them for almost 9 month..
Being in Malaysia alone without family really made you sad..
It hard to find someone that really love his family so much like you did..
Dear you,..I hope u will contact me again soon.. 
Missing someone sometimes can make someone overthinking and hurt them so much..
I Miss You Badly :'( I hope you Miss Me too :'( 


Please..
Dont forget me..;)

Avril Lavigne - Pulang Di Hari Raya ( Original Noorkumalasari )

Diya Hanun | 6:47 PM | Tuesday, August 6, 2013 | 1 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Ramadan dah nak meninggalkan kita ..sedih je rasa kan..:')
Sebab kita tak pasti lagi adakah kita akan bertemu dengan ramadan akan datang..
Dikesempatan ni, diya nak wish selamat hari raya aidilfitri pada semua umat islam :)
Maaf seandainya ada tersilap tulis, terkecilkan hati, terbuat tak peduli, ter ape2 yang ter lah sepanjnag diya jadi blogger ni.. Dan juga kepada kawan2 diya yang diya kenali..
MAAFKAN DIYA YE:)
kita 0-0

diya tujukan lagu ni khas untuk para blogger dan sahabat handai diya :) hehe
Selamat mendengar dan selamat hari raya ^_^
p/s:Terpaksa wish awal sebab busy..hehe





Iftar with Classmate lama

Diya Hanun | 10:56 PM | Sunday, August 4, 2013 | 1 Awesome Comment's
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl‎

Setelah seminggu tak update, hari ni baru update..
Hari ni dapat iftar atau buka puasa dengan member lama..
Seriusly, semua dah busy..tapi muka masing-masing langsung tak berubah >_<
Harap lah lain kali kita dapat kumpul ramai-ramai macam hari ni..
ni seafood oriental diya punya :D





#teamberanang..ahax :)