Samurai beef burger + sakura mcfizz

Diya Hanun | 11:05 PM | Saturday, September 29, 2012 | Leave a Comment Here (^_^)/
Assalamualaikum:)


Hari ni Diya try beli samurai beef burger dengan sakura mcfizz..
hehe..ni komen diya untuk benda tu...

Sos burger dia rasa macam satay punya kuah..daging burger dia rasa macam satay..
ok lah sedap jugak...
Sakura mcfizz dia rasa macam mountain dew cuma kaler je warna pink.
haha...macam2 lah kau ni Diya..
tapi yang pasti perut diya memang tak pat masuk dengan mcD neh...
tadi beli Mcflurry oreo sekali so tambah semua sekali =RM16..

Sejujurnya Mcd memang bukan selera diya la..huhuu...Perut Diya xley masuk burger2 dia..
so td samurai burger makan 3 kali kunyah je...lepas tu dah rasa macam loya..=_=
Lepas tu suruh kakak habiskan...hehee...
Tapi diya suka aiskrim dia...nyum3



Infrastructure University of Kuala Lumpur

Diya Hanun | 10:01 AM | Thursday, September 27, 2012 | 5 Awesome Comment's
Assalamualaikum



Sekarang ni Kuala Lumpur Infrastructure University College (KLIUC)
dah naik taraf jadi universiti swasta..



kira bukan kolej lagi dah..:)

p/s: kalau nak tahu dulu orang paling Ikram..:)



UPDATE Laju2

Diya Hanun | 11:07 AM | Saturday, September 22, 2012 | Leave a Comment Here (^_^)/
Assalamualaikum

Diya tak dapat nak update sampai minggu depan..
sebab sibuk dengan portfolio...
kena kejar masa aaaaa....mnggu dpan semua nak kena hantar sebab mnggu last..
lepas habis sem 1 nie diya blogwalking habis-habisan..

aja-aja fighting!
wish me gudluck in my final marks!

Perbezaan antara blog lelaki dan perempuan

Diya Hanun | 9:30 AM | Monday, September 17, 2012 | 17 Awesome Comment's
Assalamualaikum

Korang dapat bezakan tak antara blog lelaki dan perempuan?
dapat? bagus..yang tak dapat meh baca sikit.:

PERBEZAAN ANTARA BLOG LELAKI & PEREMPUAN


  •  Perempuan : Kebiasaannya suka wat blog yang comel-comel..warna yang lembut ..mereka lebih bertumpu pada warna seperti biru muda, pink dan purple..
  • Lelaki : Mereka agak tidak gemar meletakkan warna yang banyak pada background blog..diorang ni jenis yang tak suka colourful-colourful..bagi diorang, simlple is better..thats why bila tengok blog lelaki background diorang kebanyakannya warna hitam dan pemandangan sahaja..more to natural..

  • Perempuan : Entry lebih pada diari mereka..daily life, happy moments dan kegemaran mereka..
  • Lelaki : Diorang nie tak suka share pasal kehidupan diorang so, selalunya lebih kepada info terkini dan fakta-fakta 

  • Perempuan : Lebih gemar meletakkan lagu di blog seperti lagu korea, jiwang n one direction
  • Lelaki : tak suka letak lagu..bagi diorang lagu tu bising..

  • Perempuan : Selalunya mereka letak gambar boyfren di tepi side bar..
  • Lelaki : setakat ni tak pernah nampak pown lelaki yang letak gambar girlfren diorang..kebanyakannya mengaku single...haha

  • Perempuan : Lebih gemar letak butang follow twitter dan facebook..
  • Lelaki : Gemar meletakkan pop up like facebook fan page setiap kali orang buka blog mereka.

Apa harus aku lakukan:(

Diya Hanun | 5:22 PM | Sunday, September 16, 2012 | Leave a Comment Here (^_^)/
Assalamualaikum

Bukan Diya nak permainkan hati kau,..tapi Diya tak sanggup nak lukakan hati kau dengan berterus terang..
tu masalah terbesar Diya..Diya takut nak hadapi kenyataan..
Bukan mahu kecewa kan kau,.
kalau boleh nak sangat bagitahu kau dan luahkan segala yang terbuku pada kau..
tapi Diya tak sanggup nak hancurkan hati kau..
Ya sejujurnya perasaan untuk menyukai itu sudah tiada dalam diri ini..
rasa macam sedih bila mengenangkan kau..
tapi bukan Diya sengaja..
Hati dan perasaan tu bukan Diya yang kawal..
perasaan tu juga datang dari Allah..
dan kita tak pernah menyangka bila DIA tarik balik perasaan itu..
Diya selalu larikan diri dari kau,,.bukan membenci..tapi tak nak kau berharap lagi pada Diya..:(


ALLAH apa harus aku lakukan..:(

ASSIGNMENT LAGI

Diya Hanun | 2:08 PM | Saturday, September 15, 2012 | Leave a Comment Here (^_^)/
Assalamualaikum

Lama dah tak update blog..busy giler minggu nie..
Dari minggu lepas sampai minggu nie tak habis2 dengan assignment yang giler stress..
Banyak na model yang kena wat...drawing lagi..huh..
huhu..
so sekarang nie meh lah baca entry Diya..

WARNING: JANGAN BACA JIKA KORANG ALLERGIK PADA AYAT YANG PANJANG..LOL!

Untuk assignment kali ni..Diya kena buat model playground untuk kanak-kanak bawah umur 12 tahun menggunakan skala 1:20 dari ukuran sebenar..
tajuk Assignment ni adalah Interactive Folly..


SEBELUM TU..apa itu FOLLY?
Folly adalah sebuah bangunan yang dibina bagi tujuan hiasan kebiasaannya tiada fungsi dan selalu kelihatan tidak siap.. Dalam penggunaan perkataan asal, bangunan-bangunan tidak mempunyai kegunaan lain, tetapi dari 19 hingga abad ke-20 istilah ini juga digunakan untuk bangunan yang sangat hiasan yang mempunyai fungsi praktikal sekunder seperti perumahan, berlindung atau kegunaan perniagaan.

selepas itu Dalam folly ni..diya kena masukkan 3 jenis transformation

1.Dimensional transformation
2.Additives Transformation
3.subtractives transformation

so inilah F0LLY PLAYGROUND yang Diya wat

Percubaan pertama
Percubaan Kedua

Final Model


 ni gambar final model yang tak dispray lagi dengan warna monochrome

-END OF FOLLY-


Ni pulak model cabin yang diya kena wat tok technical Drawing hanya merujuk pada gambar pelan


p/s: hari tu Arcitecture block ade wat jamuan raya..sempat Diya snap classmate diya yang memakai bju raya..
yang tengah tu pure chinese..suka tengok dia pakai baju Melayu..
so CUTEEEE~




P/S: THANKS SUDI BACA ENTrY DIYA YANG BAPAK BERJELA KALI INI..HEHE..


Main dengan Warna!

Diya Hanun | 11:19 PM | Thursday, September 6, 2012 | 5 Awesome Comment's
Assalamualaikum

Hehee~
minggu nie agak giler dengan kaler..huh..rendering entourage punya pasal la..
huh..tapi seriously..Diya first time sentuh pastel..waahhhh...
macam kapur..cantik la..hehe,..
meh la tengok Diya jadi budak-budak..

                                                    abaikan lukisan childish yang sangat colourful tu

guna pastel..sorry la diya takde basic colouring..ni pun main campur je kaler..tapi memang awesome la kaler pastel tu...hihiii...awww...budak tadika pown ley wat lagi cantek...haha



medium mewarna 

kotor dah tangan kawan diya tu..

cara nak guna pastel nie macam dalam picture kat atas...kaler sikit lepastu gosok guna jari...
nie cara yang menjimatkan masa tok mengaler.. 

rajin kawan-kawan diya ni

terlampau rajin sampai boleh lukis lelaki yang bermuka perempuan..chet..
haha...:)