Susah jadi outsider ni!

Diya Hanun | 5:29 PM | Thursday, August 30, 2012 | Leave a Comment Here (^_^)/
Assalamualaikum

Isnin semalam Diya daftar keluar hostel..malam tu serah kunci..huhu..
akhirnye..Diya jadi outsider..hehe...seronok~
Isnin hari tu mati2 ingatkan kelas pukul 9...damn...
punyalah Diya rush huh...ingat nak amek taxi tapi sebab taknak bazir duit Diya nek la bas
KLIUC..lame tunggu...
mase kat ktm tu diya tak dpt duduk sebab ramai...
time sampai je kat bangi tibe3 penuh..
sesak giler...tak leh gerak langsung..
lepas tu dah sampai Serdang Diya nak keluar pown xley...huargh...
selfish giler la..ade fat woman nie men tolak je orang kat pintu tu sebab nak masuk dalam padahal dah penuh..
Diya pulak nak keluar tibe2 kena penyek kat pintu..siot jer!!
Ya Allah...diya try kuar jgak...fuhh alhamdulillah dapat..
huh..tu cerita isnin..sampai je kolej tengok pintu dah kunci..seb bek ade kwan buka...alahai...baru masuk kelas, kelas dah abez...baru duduk 5 minit...sob3..

hari selasa lagi best..baru sampai kolej dah kawan kata kelas cancel! SIOT~
rabu plak sama jugak Diya rush laju2..naik taxi...tapi lecturer tak masuk kelas...
MasyaAllah..tension je...baik tunggu bas KLIUC je tak bazir duit...

hari khamis, hari nie la...
wuwuwu! rush laju2 ingat kelas dah start,amek taxi..sampai kelas lecturer msok lmbt..
upenye klas mula 9...Dak len elok je dtg kol 9.30 tak kena kunci...huhuu...
len kali tak nak rush la..! uwaa~
Susah jadi outsider...tapi Diya suka...^_^

Cuti dah habis

Diya Hanun | 4:19 PM | Sunday, August 26, 2012 | Leave a Comment Here (^_^)/
Assalamualaikum...

huhu..cuti dah habis la...
xbeznyer...
tapi alhamdulillah assignment aku dah siap...
Raya tahun nie memang bez gila la...
sebab dapat jumpa kawan-kawan lama aku..
tapi 3 rumah je kitowang pergi...
Rumah pn suzani,pn sham dengan pn najah...
nak g uma cikgu lain tapi ketua dia asraf hanafi takde cakap pape..
so saya hanya follow the organizer  jela...
heheee...
sok dah kolej...
 Meh usha raya diya dengan kawan2 form 3...

rumah puan suzani raya ketiga

rumah puan sham raya ke 5

rumah puan najah raya ke 7

lepas ni susah nak jumpa korang la!

Rugilah kamu yang tidak berpuasa di bulan Ramadhan

Diya Hanun | 11:47 PM | Thursday, August 16, 2012 | Leave a Comment Here (^_^)/
Assalamualaikum

tinggal dua hari je lagi nak raya..
pejam celik pejam celik kejap je Ramadhan dah berlalu..
cukup ke ibadah yang kita buat dalam bulan Ramadhan ni..
hmmm..kita akan cakap..TIDAK..
tapi bukan mudah untuk mendapat bulan Ramadhan nie..
sebab dia datang sekali setahun..
Banyak ganjaran yang Allah janjikan dalam bulan nie....
Tapi ade jugak orang yang tak nak berpuasa kan..,
Alasan dia LETIH!
nabi pown berperang time bulan ramadhan! puasa lagi tu!

nie sebenarnya nak cakap pasal kaum Adam..
kebanyakan diorang ni tidak berpuasa..
MasyaAllah..
okla rasa macam ayat dia skema sangat pulak.,haha..
nak diceritakan sebenar ea..
Kat tempat Diya nie ramai giler Jaga melayu..
tak kira umur tua ke remaja ke belia!
ceh semua tak puasa..
dengan selamba nye bawa botol air ke water cooler then isi..sambil minum berdiri..
NIE GAMBAR HIASAN!
amboi~ sedap nye cik abang minum sambil berdiri ea!
dah la tak puasa..minum depan orang ramai...
ape punya perangai lah tu...
keje bukan berat pown..duduk tengok bangunan!
ape la susah sangat nak tahan lapar dan dahaga selama beberapa jam..
baik yang tua mahupun muda! 
Dari first day Ramadhan sampai la sekarang...
tak puasa...hadoi...
TAK SERBA SALAH KAT ALLAH KE!



Model Sumo wrestler dan Kotatsu

Diya Hanun | 2:44 PM | Saturday, August 11, 2012 | 2 Awesome Comment's
Assalamualaikum

Hai korang..Diya punya model sumo dah siap..huhuu..untuk assignment basic design..
huhuu..susa giler nak wat...hari tu dah presentation...
cuak sikit..
average height for the sumo wrestler is around 180cm..around 6 feets
to make the proportion of the body, we have to divide by 8..
thats is adult average part..
ntahlah...aku bagi sikit info jer..

Meh la tengok Diya punya model...heheeee....
front view

cawat kuning sumo wrestler diya dah cair..

model tengah minum teh

top view


ewah..posing lak dia
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 hehe..lpas abez presentation terus model tu hancur..huhuu...
penat nak wat balik.


sadis nya Diya tengok....huhuuu:(

p/s: kotatsu adalah meja jepun yang kecik tu..


Nak panggil apa nie?

Diya Hanun | 8:56 PM | Tuesday, August 7, 2012 | 3 Awesome Comment's
Assalamualaikum

haha terkejut tak tengok picture neh..hehe..tu hiasan jer..

ok jom start cite..
Nak panggil ape nie...??? 
Setiap kali jumpa kawan baru tu jela perkataan yang selalu keluar dari mulut Diya..
huhuu..tak taw nak panggil ape..
Kat kolej nie classmate panggil i & u...
PERGH da jadi orang bandar da..
eeewwww...siyezly(seriously) geli giler first2 nak cakap macam tu...
makan masa 2 minggu gak nak biasakan diri cakap i dan u...
macam culture shock...
Sebab kat sekolah dulu panggil aku kau jer kowt...
Bile Diya tanya kat dak poli ke universiti lain diorang panggil aku kau jer kowt!

Kalau dengan kawan  rapat a.k.a the best frenz ahax...
kat KLIUC neh la..
diorang neh pening sikit...lebih gemar panggil saya dan u..
ok Diya citer..
Diya rapat dengan 3 orang..Shahmira,Alyssa dan Eiyqa..
Dengan Shahmira and Alyssa diorang suka cakap English..Eiyqa pulak bahasa Melayu jer...
then kalau Alyssa dan Shahmira cakap melayu diorang akan gelar diri sebagai saya dan u atau saya dan kamu..
huh..dah pening sangat nak panggil ape terus Diya panggil dengan gelaran nama Diya atau nama orang yang Diya tengah bercakap tu..
Sekarang dah terbiasa guna nama jer..
AKU RINDU NAK CAKAP AKU KAU LAH DENGAN KAWAN2!
grrrrrrr...hmmm...lain tempat lain cara dia(^_^)

KLIUC bas schedule..(jadual bas KLIUC)

Diya Hanun | 12:04 AM | Saturday, August 4, 2012 | Leave a Comment Here (^_^)/
Assalamualaikum. 

Lama dah tak bukak blog...nak sangat blogwalking...tapi masa tak mengizinkan...
sekarang nie..Diya busy dengan assignment...banyak..
lepas habis dan hantar satu.muncul dua..
aduiiii~ bagus betul..huh...
Subjek technical drawing susah sikit tok Diya..tension giler nak wat..
ha...btw sekarang nie Diya tak dok hostel...ulang alik naik train..
bas KLIUC pown susah nak dapat..
Schedule of KLIUC BUS:


kliuc bas ke kajang:



cuma yang Diya tak suka sebab jarak masa bas dari kol 10 dengan 2 tu jaoh sangat..
huhuu..patowt ade la bas kol 12..ni xd..huhu..
slalu Diya amek taxi..tengok  neh..
dari ktm ke KLIUC..kalo kita bayar kat tempat taxi diya dapat
RM11 kalo baya terus ke taxi driver dapat rm10...


by the way...taxi lagi elok naek ramai2 sebab ley share..
tapi kalau sowg..mmg mencekik darah giler..
compae to bas..rm1 je..murah kan..