Rezeki masing2...

Diya Hanun | 10:32 PM | Sunday, January 29, 2012 | Leave a Comment Here (^_^)/
Assalamualaikum...
huhuuuu....
hari tu aku dengar kawan aku sebut-sebut pasal ada kawan aku yang da masuk universiti....
waaaa.....
hebatnyer.....
yela under mara....ok la kan....
dia tengok result trial...huhuuu...nak di compare dengan aku....
hmmmmm....
jauh lagi....risaw pulak aku dengan result nie....
khabar angin kata result kuar ujung bulan dua....hmmm....
wallahualam....
semoga aku dapat result yang cemerlang...amin...huhuu~

p/s: kalau boleh nak sangat 9a+ sape taknak kan...huhuuu.....menanti dengan sabar~

Adik oh Adik

Diya Hanun | 11:43 PM | Thursday, January 26, 2012 | Leave a Comment Here (^_^)/
Assalamualaikum...
heheeee...adik aku yang aku citer semalam dia da pakai tudung la...
waaaa!!!
alhamdullilah...aku harap tudung tu akan menjadi pakaian di kepalanya hingga hujung nyawa..
hehee....(^_^)
seronok sangat bile tahu yang mak dia kata dia da pakai tudung da...main basikal kat lua pun pakai tudung...
solat lima waktu pun da tak tinggal...
heheee....
alhamdullilah..walaupun adik jadi anak tiri dan ibu sendiri pun tak terima dan tak bagi kasih sayang kat adik tapi sayang la ibu tiri muda adik tu taw,,,ibu tiri adik tu baik seh.....sayang sangat kat adik...
heheee...walaupun
adik susah dengan kehidupan yang strez sekarang ni....
adik sayang! akak harap adik akan menjadi anak yang solehah dan bernilai murni....
akak doakan semoga adik menjadi seorang yang berguna taat ibu bapa dan mengenang jasa orang tua.....InsyaAllah...semoga Allah melindungi adik sekeluarga..
Semoga hidup adik bahagia di masa akan datang  bersama keluarga baru....
aminnn....:)


P/s: sayang adik sangat2...

Adik sayang Kak Diya sangat-sangat

Diya Hanun | 11:35 PM | Wednesday, January 25, 2012 | 1 Awesome Comment's
           "ADIK SAYANG KAK DIYA SANGAT-SANGAT!!"

Terharu giler aku dengar sorang dak kecik umur 10 tahun neh kate ayat neh kat aku...
ngeeeee....suke sangat...tak sangke la dapat adek angkat...
dy anggap aku akak kandung dy sbb dy tak pernah rasa kasih sayang dari akak kandung dia....
name dia khairina maisarah...tengok gmbar dia neh...
comey kan....
 ni time dia xkai tudung

 nie tadi...comey giler....hehee


 adik baru  saya....heheee

Release stress

Diya Hanun | 11:27 PM | Tuesday, January 24, 2012 | Leave a Comment Here (^_^)/
Assalamualaikum...
Setelah banyak hari tak cuti akhirnye...
yeayy....dapat bercuti....
aku g mlaka dengan fmly....
Bez sgt2...sekurang2nye dapat la lupekan pasal kerje kejap..
tapi walaupun keje tapi aku dapat jugak dengar macam customer panggil u-kids..
Aku kan promoter u-kids....jenama baju budak2 kat the store 2...
heheeee....tapi seronok....

Hati dan perasaaan

Diya Hanun | 12:21 AM | Saturday, January 14, 2012 | Leave a Comment Here (^_^)/
Assalamualaikum....
keje? okla...
suda jangan citer keje..ok jer....hihihii~


Nak bebel la sorang2 hari nie...
Kita kalau nak hidup, kena la belajar untuk tidak membenci orang....
right?? ofcoz la walaupun hati kita sesakit mana dengan orang lain, tapi buat bodo jela kan...
just pikir...hidup kita hidup kita, hidup diorang hidup diorang...
diorang nak kutuk ke nak keji ke nak puji ke,...bia je...hoho...
kena belajar untuk pandai menghadapi setiap orang dengan setiap perbuatan yang berbeza-beza..
ada orang yang bersikap lembut, ada pulak yang gangster, ade pulak yang pangai tu yang blur2 sikit, ada pulak yang depan baik belakang lain, ade pulak yang mulut cakap lepas, ada yang ceria, periang, baik hati, suka mencarut, suka wat benda pelik dan macam2 la....
So sebagai manusia, kita tak pernah lari dari sikap ingin mempunyai kawan...
fer sure kita juga ada hati dan perasaan...kadang-kadang ada la masa pasang surut dia...
kena la pandai balance....but susah jugak la kan....
Ramai yang cakap hidup nie kita kena pandai cari kawan..
hati-hatilah dalam memilih kawan...
kawan2 jugak tapi jangan sampai memakan diri suda...
tapi kalau kawan kita tu je...takkan nak mengasingkan diri......
habis kalau kawan kita dah berubah?? takkan nak cakap arh lantak dioang la...
thats why la....cara senang jer...nasihat dia...
cakap ayat simple tapi bawa makna yang tersirat di sebalik ayat tu.....
tak taw la kalo kawan tu jenis tak paham senang cakap je terus...
hehee..susa memang susa tapi da kenyataan ek..
tapi kalau masih tak berani bia jela.....huhuuu...jalan terakhir...tapi...
jangan sesekali memutuskan tali persahabatan...
sekali putus memang la boleyh ikat lek tapi takkan same macam dulu ok....

paling baik: jaga percakapan dan perbuatan...takut menyakiti hati dan perasaan orang pula...
sebab kita tak tahu hati dan perasaan orang...

OVERTIME!

Diya Hanun | 11:49 PM | Thursday, January 12, 2012 | Leave a Comment Here (^_^)/
Assalamualaikum.....
haha...mak atashinchi yang jadi model ry neh...tapi dy xder kena mngena pun...

fuhhh...start sok kena full meh~
huhuu..jumaa,sabtu dan ahad....balik kol 11 tak silap aku...
hehee....
tadi pagi boss aku senyum....fuh...
baek betul mood die...ahaha...
die taw aku mara hari tu kowt....
tengok...kan bagus senyum kat pekerja...sekurang-kurangnya xder la pekerja tensennnn....
pergh~

p/s:sok penat!!!!!!!!

Ustaz Don

Diya Hanun | 10:42 PM | Friday, January 6, 2012 | Leave a Comment Here (^_^)/
Assalamualaikum...yeay~ (^__^)
Lame da xbukak blog aku neh...hihiii~
tengok gambaq ustaz don menghiasi blog aku hari neh.....


Hari ni aku nak cite sikit sal Ustaz Don...
hihiii~ aku minat giler ustaz tu...hok3 (-..-)


bila dia bagi ceramah kat 30 minit bersama Ustaz Don tu bez je tengok cara dia sampaikan apa yang nak dia bagitahu tu...
Aku suka cara dia yang kebudak-budakan tu...weeee comey jerp hahax....(senget jap)....
Sebenarnya adik aku pun suka dia neh....sempoi dan bersahaja jer...
Kalau korang tak minat dia takpela...heheee...aku tetap nak share sikit biodata dia neh....




Biodata Ustaz Don

Nama: Don Daniyal Don Biyajid
Umur 28 tahun
Tarikh lahir: 14 November 1984
Tempat lahir: Bukit Mertajam, Pulau Pinang
Tinggi: 171 sentimeter
Berat: 56 kilogram
Pekerjaan: Pensyarah muda & pendakwah bebas bertauliah Pulau Pinang & Selangor)
Status: Bujang
Pendidikan: Ijazah Sarjana Muda Takhassus Qiraat dari Maahad Qiraat Shoubra, Mesir
website:>http://dondaniyal.blogspot.com/
             >http://www.facebook.com/pages/Ustaz-Don-Daniyal-Don-Biyajid/214794808579280?sk=wall

Rakan sekerja yang happening.

Diya Hanun | 7:46 PM | Tuesday, January 3, 2012 | 2 Awesome Comment's

 ALYA & SHERA

FATIN 

 ALYA & AKU

POSING JAP... 


AKU &; SHERA

athirah
:)

P/S: heheeee......saje nak kenalkan kawan2 baru....:) nice to meet them...