SMILEY MESEJ.

Diya Hanun | 8:39 PM | Monday, October 24, 2011 | 1 Awesome Comment's
PICTURE YANG KORANG BOLEH GUNA UNTUK MESEJ ORANG..


<3Hati
@}---\-ros
O :-)angel
:-||Marah
@at
:-o zzBosan
:^)Hidung tinggi
:-<Tertipu
<|-)sepet
*<:o)Badut
:-|tak pasti
\_/\_/2 gelas
S:)Senyuman Elvis presley
<*((((<Ikan
8:-)Spek di atas kepala
:' )Menangis dalam suka
(-:suka
:)suka
:-~)Selesema
(_8^(!)Homer Simpson
%-}Intoxicated
:-*Kiss
:-DLaugher
:-{}Lip stick
@@@@:)Marge Simpson
<:-|Monk / Nun
:-|/:-INo face/poker face
:-XNot saying a word
-6%Not very clever
~(=@>)Pig
-:-)Punk
:-#Razes
:-(Sad
:(Sad, without nose
:-9Salivating
:-\Sceptical
: @Memekak
:-OMenjerit
(-.-)Tidur jugak/muka tak puas hati
|-ITidur
:-)Senyum lah
:-)=Senyum janggut
#:-)Senyuman dengan topi bulu
:-)8Senyum dengan tie reben
d:-)Senyum dengan cap
&:-)Senyuman rambut kerinting
8-)Senyum dengan spek mata
{:-)Senyuman dengan rambut
(:-)Senyum dengan helmet
:-( )Menganga
C|:-)Snyum dengan topi atas kepala
[:-)Senyuman dengan walkman
:-?Hisap paip
|-OBerdengkur
(_x_)Sakit punggung
:pJelir lidah tanpa hidung
:-PJelir lidah
B-)Spek mata
B:-)Spek mata atas kepala
:-<>Terkejut
:-vBercakap
:-wBercakap dengan 2 lidah
}:-(Topi terbang dek angin
;-)kenyit mata
;)Eh2, kenyit2 mata pula
:=)2 hidung
=|:-)=Uncle Sam
:-cTidak gembira
@:-)Gunakan serban
>:-(Tersangat marah
:-{)Dengan misai
:-OWow

Kem penghayatan Taman Laut Pulau Tinggi Mersing 2010

Diya Hanun | 3:50 PM | Sunday, October 16, 2011 | Leave a Comment Here (^_^)/
KEM PENGHAYATAN TAMAN LAUT PULAU TINGGI MERSING 2010






Nilah Aku Di Taman Laut,Pulau Tinggi Mersing...^^



Nak dimulakan cerita,
Program ni diadakan pada 24 hingga 27 Mei 2010..
pada mulenye, aku tak sangke pulak aku terpilih untuk program peringkat kebangsaan neh...hehe....seronok memang la seronok...p ade la jugak kawan2 yg tak puaz aty nape dowg x terpilih...p rezeki msing2...xsangka aq dpt...waaaa....Alhamdullilah...
memule la kan,cikgu aku neh name die Pn. Haryati..Die pilih 4 orang dari tingkatan 4 iaitu aku,ade kwn aku neh name dy laila,syaiful dan ejat...heeheee....^^


...adoi formal na lak aku rase...ok2,..aku wat ayat rock sikit la...heheee....


         Sebelum kluar rumah tu,ofcoz la kan aq peluk2 n mintak doa dari mak and ayah aku...hahaa...macam
xpernah berpisah jauh plak aku neh..seperti biase mule laa rase sayu tuuuu....huhuuuu....
da smpai sekolah tu,dlm kol 11.30 cgu still x smpai lagi...amboiiii....lme menunggu akhrnye cikgu yang dinanti2 tiba,,keh3...


        Dari sekolah Smk khir Johari Beranang kami bertolak ke Kem Bagan Lalang dimane sinilah tempat kontijen Selangor akan berkumpul, sebelum mndaftar cgu smpat gak bwk ktowg p jln2 ke pd ker bagan lalang tah...aq konfius ar...tgk pic bwh neh..

peace...hehee...blakang 2 kawan aq...name ea ejad...cbok jer kn...hahaa


nila kitorang


name ku di atas pasir

aq yg silau..


nie plak kulit kerang yg kitorang kutip...


port dikson


pantai yg xbiru...


laut yg coklat...
...nie aku tunjuk sikit kem sementara kitorang..
....hahahaaa...Cantek x?? xla ni just tempat budak pempuan tdo jer....keh3....
kitorang dikumpulkan di PUSAKO bagan lalang kowt x silap aku...

 
Panaz dowh tempat neh...dalam kanvas...



Setelah semua ahli kontijen Selangor da berkumpul,cikgu just bleyh teman kitorang sekejap jer....huhuuu...mase 2 takutnyer hnye Allah yg taw...huhuuu....aku xtaw la aku berjaye x survive tok kem yg aq xprnah ikuti neh... mase cikgu tinggalkan kami,kami try la berkenalan dengan kwn2 len dr sekolah mane tah aq x ingat laaa.....ade yg nmpk cmbonk la...hahaa...pdahal aku yang cmbonk kowt....huhuu....


kontijen Selangor dikehendaki berkumpul tok dngar taklimat & agihan baju Selangor.. paztu kitorang dibawa ke ape ea?? nk kate khemah x,rumah lg la mgarut...ntah la...senang cter tmpt rehat smntara la...haha..then kami dibenarkan mandi sebelum makan dan solat maghrib...


tempat ni sdikit menakutkan la...huhuu...da la dikelilingi pokok klape sawit...fuuuhhh....



hehe...sempat begambo...bwk tuala lak 2..






tempat solat







sesi perkenalan diri...sori ar gambo neh bluur sikit...heehee






mase tok tdo...coz kol 4 pg t kitorang kene bangun....kah3...



kalimah Allah kat atas langit yang sempat aq capture time nk g ke blik air...huhu...


aku xpat tdoq ar...huhuu...da cm kol 3.30 pagi 24 ary bulan aku p mndi,tuka bju selangor yang kami dapat....waaa...semangat 2!!! keh3...da packing brng 2 kami semua p la tggu bas yg akan bwk kami ke Johor nun jaoh sane tuwh...konon ea nak smpai kol 4 p dasar janji melayu...kol 5 baru nk smpai...
then kami p la ke bas kami mse pg tu gak,gelap...kreeet,...kreeettt....kreeetttt....bnyik menatang...fuhh...seram...(=_=)..
nk tgk bas kami....


Lexojaya...heheee...







ni pulak dalam die..



2 BARU MASUK ARY PTAME...HUHUU...
HARI YANG KE BAPE? TAH LA...
.....HEHE...dr negeri sembilan ke johor koitowang amek mse 8 jam....fuuuuhh...btol kate orang, jaoh pjalanan luas pengalaman....btol ker?? Mmmm...lbh kurang la...aktiviti kitorang semasa dalam bas 2 selama 8 jam 2 kitorang hnye MAKAN,KARAOKE,TDO...ade plak lagu karaoke 2 lagu wali band aje slame 8 jam 2 lagu 2 jela kitorang dengar....lme2 busan....paz 2 ktowg tdo lek...mkn...karaoke...tdo...mkn...tdo....fuuuhhhh....mau xpnaz pnggung dduk dlm baz 8 jam..hehee...




ade la gak bhenti kat RNR tok solat subuh...







dalam toIlet...hehee
akhirnye,kami smpai gak ke jeti tnjung leman...yeeee....smpai2 jer kami nmpak bnde bwh neh...

Sampai jer ke jeti 2 kitorang kena dga taklimat dr cikgu yang kami panggil tuan...

semua enset akan diserahkan kpd phk urusetia....huhuuu....ensetku...
kami smpat ambil gmba kontijen selangor dpn jeti tanjung leman....

bez la time neh..huhuu..

selepas tu kami dibawa ke pulau tinggi mersing dgn sebuah bot nelayan...pjalanan ngambil mase 2 jam xsilap aq la...


mase nek bot tu kena pkai sjnis jaket taw...die xpnggil life jaket p aq xigt ape nme die...

BERMULAH PERJALANAN KITORANG KER

PULAU TINGGI MERSING DGN MENAIKI BOT...






 da smpai da time neh...tgk laut die...bwh neh...cantek kn...huhuuu...


laut yg biru+ijau...keh3...


ni lak bot yg terpaksa kitowg naek....fuuuhh...agal mncabar...





















scene di pulau tinggi...

paz smpai tu kena la pasing beg semua orang..kitorang wat rantaian manusia dr jeti smpai ke tpak khemah...dr situ,mcm2 la beg yg aq jmpe...ade bntuk belalang,beg tarik,n ade gak yg bwk beg golf.huhuu....byk2 beg tu...aq jmpe beg aq...tp cgu xbnrkan ktorang amek sndri...so aq bia jer die blepaz..huhuu...
lpaz tu...kami dibawa ke tapak khemah kami..
kan sini aku x smpat nk amek gmba byk2 coz kem komanden xbg..huhuu...sedih2....da smpai,kami terus kena solat..bg yg bkn bragama islam plak dorang tolong pasangkan khemah...
ni tempat solat kitorang...
dalam die mcm ni...

then...mlm tu kitorang dibahagikan kumpulan...aku dpt kumpulan kerapu bara...
kwn2 dlm grup aq neh name dorang...yg aku igt jela ea...nie jela yg aku rpat..k2..
ketua ghazali,,ahli:aku,lathifah,khai,amira,iwan,tika,lijing,asri,shamsul,.

mlm nyer...ade sesi ceramah ttg kem nie..nilakem komanden kitorang..
paz tu..mkn mlm n then tdo....


k la aku cter ringkaskan ea...
aku sebenarnye x igt la aktiviti die...


ase xder mood da nk cter...pnjg sgt..k la ttp story..hahax....


INTERNET DAMN SLOW

Diya Hanun | 3:40 PM | | Leave a Comment Here (^_^)/
Aku tak paham lah...kenapa sejak akhir-akhir nie internet aku makin slow...
nak kata tak bayar bil tak jugak...tiap bulanelok je posmen datang....
Internet yang aku gune 512 kbs..tapi still slow,...
Awal-awal beli tak de la macam nie...
HAIYA....
Almost orang yang aku tanya nape internet slow? 


Diorang kata: Ala tu teknik pemasaran terbaru syarikat internet tu la..diorang kurangkan sikit demi sikit kelajuan internet tok suruh kita langgan yang lagi laju...yelah kan sekarang ade UNIFI...huhuuu...


Ish takkan la smpai macam tu sekali.....kejamnyer...hmmm....
tapi sejauh mana kebenarannya WALLAHUALAM....
aku pun tak pasti....hanya mengambil ura-ura dari mulut orang...


Tapi setahu aku kalau dah kita guna 512 kbs...macam tu jela kelajuan dia....
Yela kan makin lama makin ramai orang yang menggunakan internet.,..
huhuu...
So dont blame anybody ok....
Just appreciate apa yang korang ada...huhuu...




p/s: Tapi aku jugak yang selalu merungut nape internet nie lambat..ekekee~

Menghitung Hari.

Diya Hanun | 7:39 PM | Wednesday, October 12, 2011 | Leave a Comment Here (^_^)/


Semalam baru je dapat jadual SPM...
bila dapat je jadual tu terus letak tepi...Haha...
teruk betul...serius aku tak ready lagi espescially addmath...
sob3,...asal la aku rasa Addmath ni susah walaupun da berusaha....
hehee....tapi mindset kena tetapkan yang benda ni senang!
Tapi memang kena struggle la sekarang!!!!
SOB3...


tapi sedih jugak...lepas SPM dah cuti bye2...huhuu...
maknanya...cuti dan terus cuti dari sekolah menengah!
waaa~
sedih kot da tak dapat sama-sama dengan kawan-kawan yang kadang-kadang menggembirakan dan kadang-kadang tu tak taw la macam mana nak cakap...
Tapi tak kesah la suma tu.,...
DIORANG TETAP "KAWAN" AKU...hehee,...
then WEEEE~


lepas tu...tadi pulak dapat buku INTERLOK baru...kaler BIRU~
Lepas dibuat "pindaan" haiyaaa.....pinda2 tu jela...
macam malas da nak baca..heheee..tapi terpaksa....
Kalau yang interlok kaler oren dulu tu sempat aku baca habis...nasib baik la...keh3..

papehal pown SPM AJA2 FIGHTING!!!!!!


p/s: aku demam ari ni...huhuu...uhuk2...

SPM nak dekat!

Diya Hanun | 4:51 PM | Wednesday, October 5, 2011 | Leave a Comment Here (^_^)/
OLAAAAA~


da lame tak bukak...hahaaa...
hampir terlupa yang aku ade blog...huhuuu.....
sibuk dengan trial spm!!!!!!
waaaaaaaaa!!!!!!!!!
spm lg 30 ary tuwh!
hmm......wish all candidate spm out there do thier best in spm k!!!!
FIGHT3!!!!