Ahlan wa sahlan ya Ramadhan.....

Diya Hanun | 6:11 PM | Saturday, July 23, 2011 | 2 Awesome Comment's
Assalamualaikum


Aku rasa dah lama tak bukak blog nie....rasa malas nak menaip...
hehe....
jom kita mula bercerita!


Bila dikira la kan, tinggal seminggu je lagi nak puasa....
TAK SABAR la!!!!!!!!!!!


tapi sebelum tu nak menginggatkan diri dan sekalian hamba Allah yang lain....sudahkah kita mempersiapkan diri untuk menerima kehadiran bulan Ramadhan yang akan tiba tinggal sedikit hari je lagi nie....


Renung2 kan....jom kita bace jap..perbualan antara hamba Allah dan orang yang lalai~






*berapa lama masa dan usia kamu sudah terbuang?
manusia:"banyak la juga,ala....umo panjang lagi...dah tua nanti bertaubat la.....muda2 enjoy!"


*sudah cukupkah amal ibadah kamu??
manusia:"huhuuu....mestilah belum"


*ada lagi tak puasa yang tertinggal dan belum diganti....
manusia:"haha...tah la xtaw"


*rasanya ada x melakukan kesalahan pd rakan lain??
manusia:"ade kne mngena ke soalan nie"


*pernah ke x menyakiti hati orang lain pd tahun ini...
manusia:"da name pun manusia,mestilah ada.."


*abis tu xnk minta maaf?
manusia:"ala,xpe raye pun boleh"


*rasa-rasa sampai tak umur kita untuk Ramadhan akan dtg?
manusia:"Ish jgn la ckp cm 2.."


*seandainya RAMADHAN ni adalah yang terakhir..adakah kamu dah bersedia? dan jika nyawa kamu ditarik tanpa kamu sempat bertaubat, adakah kamu pasti solat kamu sudah lengkap, sudah bertaubatkah kamu dari dosa-dosa lampau dan sudahkah cukup bekalan kamu untuk ke akhirat nanti?!


manusia hanya terdiam...
lantas dia menangis.....
mengenangkan dirinya yang kelalaian...


............................................THE END............................................


Hmm...citer ni hanya rekaan jer...huhuuu....
untuk mengingatkan diri aku juga dan hamba Allah lain....


aku harap ramadhan kali nie adalah Ramadhan yang bermakna...


yela kan last berpuasa dengan kawan2 di sekolah....tahun depan dah xder lagi da....tp time puasa ni jgak la kne struggle dgn bku2 sbjek SPM!!
xleyh nak raye sakan sebab lepas raye da tRial....lepas tu 
da SPM....
lepas SPM da abez skolah....hmmm.....sedih plak asenyer....
nanti rindu la kat kwn2....fufufu....


papehal manfaatkan Ramadhan kali ini....


c ya in another time....tata~











Hari Sukan SMKKJ 2O11

Diya Hanun | 5:02 PM | Friday, July 1, 2011 | Leave a Comment Here (^_^)/
Assalamualaikum....


Alhamdulillah, akhirnya sukan tahunan untuk tahun ni bagi SMK khir johari,beranang...Da tamat!!!!!


fuuhh.....tapi ada lah sedih gak sebab tahun akhir so tahun nie la last hari aku rasa sukan sebagai pelajar sekolah....waaa....rindu kowt nanti.....
malas la nak citer panjang2....
ape yang pasti rumah yang menang tmpat 1-uma kuning, no2-uma biru ke3 uma merah dan 4 uma ijau...
heheee....cayalah biru uma aku tu....huhuu....walaupun bukan penyumbang utama emas...
tapi adela jugak...
huhuu...yeah! from last to no2....still ok la....huhuu....